Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

« Και τώρα ποιος ; »

Share

Η Ισπανία αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Παγκοσμίου κυπέλλου σε ένα δραματικό παιχνίδι με το Μαρόκο. Οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε δεν κατάφεραν να κάνουν ένα καλό τουρνουά, παρά την εκκωφαντική πρεμιέρα κόντρα στην Κόστα Ρίκα. Αρνητικό ρεκόρ χθες για τους ‘’ Φούριας Ρόχας’’, αφού έγιναν μόλις η δεύτερη ομάδα που δεν ευστοχεί στη διαδικασία των πέναλτι σε τελική φάση, μετά την Ελβετία το 2006. 

Η απογοήτευση είναι μεγάλη. Οι Ισπανοί, μετά την κατάκτηση το 2010, δεν έχουν καταφέρει να προκριθούν στα προημιτελικά και κάτι πρέπει να αλλάξουν. Όπως φαίνεται μάλιστα η πρώτη αλλαγή θα είναι ο προπονητής. Ο Λουίς Ενρίκε μπορεί να οδήγησε τη χώρα στον ημιτελικό του προηγούμενου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, στο Μουντιάλ όμως απέτυχε πλήρως. Ταυτόχρονα, σε λίγο καιρό λήγει και το συμβόλαιό του και το μέλλον του στο πάγκο της Ισπανίας είναι αβέβαιο. Σύμφωνα με την MARCA η Ισπανική ομοσπονδία δεν φαίνεται διατεθειμένη να ανανεώσει τη συνεργασία και το ερώτημα που τίθεται είναι ποιος θα είναι ο επόμενος προπονητής των Ρόχας.  

Τα πρώτα ονόματα, πάντως, έχουν βγει ήδη στο φως. Ο Μαρθελίνο ήταν γνωστό πως επιδίωκε να καθίσει στον ισπανικό πάγκο και ίσως αυτό ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο στην προσπάθεια που έκανε ο Ολυμπιακός, για να τον φέρει στη χώρα μας τους προηγούμενους μήνες. Από την άλλη ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ απέτυχε με τη σειρά του σε αυτό το Μουντιάλ, αφού το Βέλγιο δεν κατάφερε να προκριθεί στα νοκ άουτ. Με μεγάλη εμπειρία σε πάγκο εθνικής ομάδας, ο Μαρτίνεθ μοιάζει ως κατάλληλος να αναλάβει αυτή τη φορά τη χώρα του. Τέλος, ένα ακόμα πρόσωπο, που συζητείται, είναι αυτό του Ράφα Μπενίτεθ. Ο πολύπειρος τεχνικός δεν έχει αναλάβει ποτέ κάποια εθνική και ίσως η πρόταση από τη χώρα του να του αλλάξει γνώμη. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο διάδοχος του Ενρίκε έχει πολλή δουλειά μπροστά του, για να καταφέρει να οδηγήσει ξανά την Ισπανία σε επιτυχίες.

Επιμέλεια: Χονδρός Παναγιώτης   

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *