Type to search

AEK FIFA Fifa world cup Mundial 2022 Olympiacos QATAR 2022 Super league SUPER LEAGUE INTERWETTEN World Cup ΑΕΚ Παγκόσμιο Κύπελλο ΠΑΟΚ Παοκ

Η ‘επίγευση’ της Ελλάδας στο Μουντιάλ

Share

Μπορεί η φάση των ομίλων ακόμα να μην έχει ολοκληρωθεί αλλά σίγουρα μπορούμε να διαμορφώσουμε μια άποψη για την απόδοση των ‘δικών μας παιδιών’. Στο Μουντιάλ του Κατάρ λοιπόν έχουν πάει 13 ‘Έλληνες’ με τους περισσότερους από αυτούς να έχουν αρκετά λεπτά συμμετοχής με αξιοπρεπέστατη απόδοση.

Αναλυτικά την μεγαλύτερη εκπροσώπηση την έχει η ΑΕΚ με 5 ποδοσφαιριστές [ Ντομαγκόι Βίντα (Κροατία), Νταμιάν Σιμάνσκι (Πολωνία), Ομπερλίν Πινέδα (Μεξικό) και τους Εχσάν Χατζισαφί, Μιλάντ Μοχαμαντί (Ιράν) ] δεύτερος είναι ο Ολυμπιακός με 4 [ Παπέ Αμπού Σισέ (Σενεγάλη), Πιέρ Κούντε (Καμερούν) και τους Ουί-Τζο Χουάνγκ, Ινμπεόμ Χουάνγκ (Νότια Κορέα) ]. Ο ΠΑΟΚ έχει στείλει 1 παίχτη [ Αντρίγια Ζίβκοβιτς (Σερβία) ] ενώ 1 παίχτη έχει στείλει και ο Άρης [ Νικολάς Ενκουλού (Καμερούν) ]. Επιπλέον από 1 παίχτη έχουν οι Παναιτωλικός και Ατρόμητος [ Ντέρεκ Κορνέλιους (Καναδάς) και Γουαϊντί Κεσχρίντα (Τυνησία) αντιστοίχως ].

Για να μπορέσουν να αξιολογηθούν επαρκώς θα πρέπει να έχουν αγωνιστεί τουλάχιστον 45’ μέσα σε αυτούς τους πρώτους αγώνες. Επομένως οι Βίντα και Κορνέλιους όπου δεν έχουν μετρίσει καμία συμμετοχή αποκλείονται όπως και ο Σιμάσκι που έχει παίξει μόλις 29’.

Οι βασικοί Ιρανοί και ο τρελός Μεξικανός

Οι δύο Ιρανοί της ΑΕΚ όχι απλά αγωνίζονται αλλά είναι και βασικά γρανάζια μιας καλοκουρδισμένης μηχανής. Για το πρώτο παιχνίδι δεν έχουμε να πούμε πολλά. Όλη η ομάδα του Ιράν δεν εμφανίστηκε έτοιμη για να αντιμετωπίσει ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης και ‘φορτώθηκε’ απευθείας με 6 γκολ. Στα επόμενα παιχνίδια ο Μοχαμαντί στο αριστερό άκρο της άμυνας βοήθησε στα μέγιστα στην νίκη επί της Ουαλίας εξίσου αμυντικά αλλά και επιθετικά. Επιπλέον με την Αμερική ήταν και πάλι καλός αν και αντιμετώπισε προβλήματα στο μαρκάρισμα του Γουεά. Ο Χατζισαφί με το περιβραχιόνιο στο χέρι αγωνίστηκε κατά κύριο λόγο στην μεσαία γραμμή με μεγάλη επιτυχία. Ενώ και στο τελευταίο παιχνίδι κάλυψε και το κενό του Μοχαμαντί στα αριστερά μετά τον τραυματισμό του. Από την άλλη ο Πινέδα αγωνίστηκε μόλις 76’ στο τελευταίο παιχνίδι του Μεξικού πριν τον αποκλεισμό. Με την απόδοση του όμως πραγματικά εξέθεσε τον Χεράρδο Μαρτίνο ( προπονητή του Μεξικό ) όπου δεν τον είχε βάλει στα προηγούμενα παιχνίδα παρά την κακή απόδοση της ομάδας του. Ο Πινέδα ήταν παντού στο γήπεδο όπως συνηθίζει, ενώ είχε και τρεις καλές ευκαιρίες για να σκοράρει.

50% επιτυχία

Για τους παίχτες του Ολυμπιακού τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Ο Σισέ αγωνίστηκε βασικός στο παιχνίδι εναντίων της Ολλανδίας και την ήττα με 2 – 0, ενώ στα άλλα δύο μπήκε για λίγα λεπτά ως αλλαγή. Έδειξε καλό πρόσωπο αλλά δεν του έλειψαν και τα λάθη καθώς στο πρώτο γκολ της Ολλανδίας έδειξε αδράνεια και μαζί με την κακή έξοδο του τερματοφύλακα Μεντί η Σενεγάλη έμεινε πίσω στο σκορ.

Ο Κουντέ δεν αγωνίστηκε στο πρώτο παιχνίδι του Καμερούν αλλά έπαιξε για 66’ στο ίσως καλύτερο παιχνίδι στο Μουντιαλ μέχρι τωρα, το Καμερούν Σερβία 3 – 3. Ήταν εντυπωσιακός καθώς αμυντικά περιόρισε κατά πολύ την μεσαία γραμμή της Σερβίας ενώ είχε και μερικά καλά σουτ όπου θα μπορούσε να έχει σκοράρει. Όσον αφορά τους Κορεάτες ο Ινμπεόμ Χουάνγκ έχει παίξει βασικός και στα δύο παιχνίδια με εξαιρετικές εμφανίσεις. Η μπάλα πέρναγε συνεχώς από τα πόδια του και είναι η κεντρική πηγή παραγωγής φάσεων για την Νότια Κορέα. Ο Ουί-Τζο Χουάνγκ από την άλλη έχει αγωνιστεί συνολικά 86’ με απογοητευτική παρουσία. Στα λεπτά αυτά που αγωνίστηκε είχε ελάχιστη συμμετοχή στις φάσεις που δημιουργούσε η Κορέα ενώ τα τελειώματα του ήταν απογοητευτικά. Οι εμφανίσεις των δύο Ασιατών ήταν ίδιες με αυτές στην Super League ο ένας κυριαρχικός και ο άλλος εξαφανισμένος.

Αντρίγια, να τον πιεις στο ποτήρι

Η αλήθεια είναι πως ο τίτλος έχει μία δόση υπερβολής. Στο πρώτο παιχνίδι με την Βραζιλία δεν ήταν ιδιαίτερα επιδραστικός και σωστά αντικαταστάθηκε στο 56ο λεπτό. Αλλά η εμφάνιση που έκανε με το Καμερούν ήταν σκέτη απόλαυση. Ένας εκ των κορυφαίων του αγώνα με 2 ασίστ και πολύ δημιουργία για τους συμπαίχτες του. Με τέτοιο Ζίβκοβιτς ο Λουτσέσκου θα πρέπει να τρίβει τα χέρια του.

Ο ηγέτης που λείπει από τον Άρη

Ο Ενκουλού σε αυτά τα δύο παιχνίδια έχει αποδείξει για ποιον λόγο ο Άρης τον έφερε στην Θεσσαλονίκη. Κυριαρχικός εμπνέοντας σιγουριά και ασφάλεια. Να δούμε τι απόδοση θα έχει τώρα αντιμετωπίζοντας τα αστέρια της Βραζιλίας την επόμενη αγωνιστική.

Ο Μουντιαλικός Περιστεριώτης

Ο Κεσχρίντα αγωνίστηκε 3’ με την Δανία, 18’ με την Αυστραλία και ολόκληρο το 90λεπτο με την Γαλλία. Στο πρώτο παιχνίδι εστίασε στα αμυντικά του καθήκοντα ενώ στο δεύτερο βοήθησε και επιθετικά. Ειδικά στον αγώνα με την Γαλλία είχε πολύ καλά ανεβάσματα από τα δεξιά δημιουργώντας υπεραριθμία στην επίθεση. Αντιμετώπισε βέβαια αρκετά προβλήματα από τον Καμαβινγκά που είναι φυσιολογικό εξαιτίας της μεγάλης διαφοράς ποιότητας. Καλή η γενική εικόνα του βοηθώντας την Τυνησία να πλησιάσει κοντά στο όνειρο της πρόκρισης στην φάση των 16.

Δεδομένης της περιορισμένης δυναμικής του Ελληνικού Πρωταθλήματος οι εμφανίσεις των παιχτών είναι το λιγότερο ικανοποιητικές. Ας ελπίζουμε να διατηρήσουν την ίδια εικόνα και στα παιχνίδια της Super League.

Άγγελος Κρεμαστός

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *