Type to search

Κεντρική Παγκόσμιο Κύπελλο Παγκόσμιο κύπελλο 2022 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βέλγιο: Το…άδοξο τέλος(?) μιας χρυσής γενιάς

Share

Οι Βέλγοι μπήκαν σε ακόμα μια διοργάνωση τα τελευταία χρόνια έχοντας τον ρόλο ενός εκ των φαβορί.Ο πρώτος αγώνας τους για την τελική φάση του Παγκοσμίου κυπέλλου μπορεί να ήταν νικηφόρος απέναντι στον άπειρο Καναδά, ωστόσο τα προβλήματα της ομάδας ήταν εμφανέστατα πάρα το αποτέλεσμα. Το Μαρόκο ήρθε για να <<ξεγυμνώσει>> όλες τις αδυναμίες της παρέας του Kevin De Bruyne στον δεύτερο αγώνα των ομίλων.

Το Βέλγιο δεν έχει αποκλειστεί, όμως αυτό μοιάζει το πιθανότερο σενάριο ειδικότερα μετά την τεράστια κόντρα που έχει ξεσπάσει στα αποδυτήρια της ομάδας. Μετά το φινάλε του αγώνα με το Μαρόκο ο αστέρας της ομάδας Kevin De Bruyne κατηγόρησε ουσιαστικά τους αμυντικούς για την κακή εικόνα που παρουσίασε το Βέλγιο. Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από τον κεντρικό αμυντικό των << κόκκινων διάβολων>> Jan Vertoghen που δήλωσε πως μάλλον οι επιθετικοί και οι μέσοι είναι αυτοί που έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την ήττα από τους Μαροκινούς.

Πλέον το Βέλγιο θα τα παίξει όλα για όλα απέναντι στην Κροατία την τελευταία αγωνιστική και θέλει μόνο νίκη για να συνεχίσει στην διοργάνωση. Με την κατάσταση όμως στα αποδυτήρια να μυρίζει…μπαρούτι μάλλον κάτι τέτοιο μοιάζει απίθανο. Άλλωστε οι Κροάτες έδειξαν, ειδικά απέναντι στον Καναδά ότι μπορούν να παίξουν εξαιρετικό ποδόσφαιρο , ενώ στον αντίποδα οι Βέλγοι ήταν απογοητευτικοί και στα δύο παιχνίδια που έχουν δώσει.

Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν είναι το εξής: Θα καταφέρει η πιο καλή <<φουρνιά>> παικτών του Βελγίου να γυρίσει την κατάσταση στην τελευταία της μεγάλη διοργάνωση; Μπορούν οι παίκτες να βάλουν την ομάδα πάνω από τον εγωισμό τους και να παίξουν ο ένας για τον άλλον? Η απάντηση θα δοθεί την Πέμπτη το βράδυ στον Ahmed Bin Ali Stadium.

ΕΠΙΜΈΛΕΙΑ: ΠΆΝΟΣ ΚΑΥΚΆΣ

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *