Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Λύτρωση με Καλλιμάνη στην εκπνοή για τον Αστέρα Βάρης

Share

Στο ντέρμπι κορυφής που διεξήχθη για την 8η αγωνιστική της Α κατηγορίας ΕΠΣΑΝΑ ο Αστέρας Βάρης επικράτησε με 1-0 της Τριγλίας Ραφήνας με γκολ του Καλλιμάνη στο 94ο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι στο 3 με το σουτ του Μάγγου να περνάει λίγα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι. Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό στα πρώτα λεπτά με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να προσαρμοστούν στις αντίξοες καιρικές συνθήκες, παίζοντας με πολύ ισχυρό άνεμο και ιδιαίτερα χαμηλή θερμοκρασία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η μοναδική φάση μετά από εκείνη του Μάγγου, να είναι ένα χαμένο σουτ του Πράπα από κοντινή απόσταση. Οι φιλοξενούμενοι είχαν αφήσει την κατοχή της μπάλας στον Αστέρα έχοντας παθητικό ρόλο στο παιχνίδι. Οι παίκτες του Καβάση όμως, αδυνατούσαν να δημιουργήσουν κάτι ουσιαστικό, όντας εν μέρει επηρεασμένοι και από την απουσία του Νιούμαν ο οποίος δεν ήταν διαθέσιμος λόγω αποβολής του στον μεσοβδόμαδο αγώνα κυπέλλου. Μια ένταση στο 33 έπειτα από σκληρό φάουλ του Ψαρρή ήταν το μοναδικό αξιοσημείωτο γεγονός στο υπόλοιπο διάστημα του πρώτου μισού της αναμέτρησης.

Μετά την ανάπαυλα ο Αστέρας εμφανίστηκε αποφασισμένος και μέσα σε 10 λεπτά άγγιξε το γκολ σε 4 περιπτώσεις. Αρχικά στο 47 όταν μετά από λάθος της αντίπαλης άμυνας απείλησε με τον Δημητρόπουλο από πλάγια θέση. Δύο λεπτά αργότερα ο Ντούλιας έφτασε σε θέση βολής όμως το τελείωμα του ήταν άτσαλο. Το σφυροκόπημα των γηπεδούχων συνεχίστηκε με τη μεγαλύτερη τους ευκαιρία ως εκείνο το σημείο στο 53, όταν μετά από φάση διαρκείας ο Ερρίκος έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και ένα λεπτό αργότερα ο Καλλιμάνης αστόχησε σε τετ α τετ. Οι παίκτες της Βάρης δεν έβγαλαν το πόδι από το γκάζι και στο 64 κέρδισαν πέναλτυ μετά από χέρι του Ψαρρή. Μάλιστα αυτή η φάση προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες καθώς ο παίκτης της Τριγλίας είχε ήδη δεχτεί κίτρινη κάρτα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντούλιας ο οποίος όμως δεν κατέφερε να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του, καθώς ο Πάντος έκανε διπλή απόκρουση με τη βοήθεια του δοκαριού και κράτησε το μηδέν. Οι φιλοξενούμενοι προσπαθησαν να εκμεταλλευτούν την κακή ψυχολογία των αντιπάλων τους και απείλησαν στο 75 με τον Ζαφειρόπουλο και στο 83 με τον Τσούκα χωρίς αποτέλεσμα. Ο Αστέρας Βάρης όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο 87 έχασε ίσως την ευκαιρία της χρονιάς με τον Καλλιμάνη να αστοχεί προ κενής εστίας. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής έφτασε κοντά στην εξιλέωση στο 91 όμως τον σταμάτησε το κάθετο δοκάρι του Πάντου. Τη στιγμή που όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα λήξει ισόπαλο και οι γηπεδούχοι θα απορούν πως δεν κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο, ήρθε η φάση του 94ου λεπτού, η οποία αποτέλεσε και την τελευταία του παιχνιδιού. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ερρίκου ο Καλλιμάνης αυτή τη φορά βρήκε στόχο και κατάφερε να ξελασπώσει την ομάδα του αλλά και από μοιραίος να γίνει ο ήρωας του παιχνιδιού. Με αυτή τη νίκη ο Αστέρας Βάρης αποσπάστηκε 4 βαθμούς από την δεύτερη Τριγλία Ραφήνας, έχοντας μάλιστα και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Συνθέσεις:

Αστέρας Βάρης: Μαρινάκης, Δημητρόπουλος, Σακελλαρίου, Μεϊμαρόγλου, Ντιάγκνε, Μάγγος(76′ Κοφσανίδης), Ερρίκος, Χριστίνης, Καλλιμάνης, Ντούλιας, Μπελαβράκης

Προπονητής: Καβάσης Γεώργιος

Τριγλία Ραφήνας: Πάντος, Παπαδιονυσίου, Χατζόπουλος, Μηλιώνης(57′ Σιαφάκας), Τσούκας Ι., Γκέκας, Πράπας, Ψαρρής, Τσούκας Κ.(90′ Σταυρίδης), Καλτσάς, Ζαφρειρόπουλος

Προπονητής: Παρασκευαΐδης Γεώργιος

Διαιτητής: Ρεντίφης Λάζαρος

Α’ Βοηθός Διαιτητή: Καλλής Αντώνιος

Β Βοηθός Διαιτητή: Κουλοχέρης Ιωάννης

 

Επιμέλεια: Ιάσονας Τσίλης

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *