Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

“Κάηκε” από τον Προφήτη Ηλία ο Φοίνικας

Share
Δυνατό παιχνίδι στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, με τον Προφήτη Ηλία να επικρατεί του Φοίνικα Αγίας Σοφίας με 4-1 για την 4η αγωνιστική της Γ’ ΕΠΣΠ.
Γράφει ο Θοδωρής Δημόπουλος. 
Δεν μπορούμε να πούμε ότι είδαμε και το πιο ήρεμο παιχνίδι, στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του ΣΕΦ. Το ντέρμπι που άνοιξε την 4η αγωνιστική της Γ’ ΕΠΣΠ, ανάμεσα σε Προφήτη Ηλία και Φοίνικα Αγίας Σοφίας είχε πολλές προσωπικές μάχες και σκληρά μαρκαρίσματα. Πιο συγκεντρωμένοι οι πρώτοι, βάσει ονομαστικής αναφοράς, επικράτησαν των τελευταίων με 4-1, φτάνοντάς τους στο βαθμολογικό πίνακα, με 9 βαθμούς, αμφότεροι. Πρώτη ήττα για το Φοίνικα, λίγο πριν το δύσκολο ματς με τον ΑΣ Κωφών, που επικράτησε του Προφήτη Ηλία, με 2-1, την προηγούμενη εβδομάδα. Για τον οποίο αυτή η νίκη (τρίτη σε τέσσερις αγώνες), αλλά και η εμφάνιση, αποτελούν τονωτικό για τη συνέχεια.

Σκόρερ για τους γηπεδούχους οι Μπρέγκου (14′, 30′), Μήλιος (58′) και Λεμπέσης (87′). Για τους φιλοξενούμενους μείωσε, ενδιάμεσα, ο Δημητρόπουλος (36′).

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η μεγάλη αναμέτρηση ξεκινά, με τις δύο ομάδες να έχουν διάθεση, ώστε να ανοίξουν το παιχνίδι τους και να δημιουργήσουν, άμεσα, φάσεις. Πιο επιθετικός ο Φοίνικας, παρ ότι η ομάδα του Προφήτη Ηλία θέλει να επιβάλλει το ρυθμό της. Και οι δύο θέλουν να στηριχθούν στο μακρινό παιχνίδι, καθώς οι δύο άμυνες πιέζουν ψηλά, έχοντας συνέπεια στις αλληλοκαλύψεις. Πρώτη υπόνοια φάσης ένα μακρινό σουτ από τον Λιάκο, στο 6′, το οποίο κατέληξε πολύ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σαρρή. Ανεβάζουν ταχύτητες οι γηπεδούχοι, την ίδια ώρα που ο αγώνας τείνει να αποκτήσει ένα πιο σκληρό τέμπο. Μία ασυνεννοησία Σαρρή και Αγιοργιανίτη, με αποτέλεσμα το φάουλ του δεύτερου στον Παντελάτο, φέρνουν την ομάδα του Προφήτη Ηλία στη μεγάλη περιοχή. Ο τελευταίος εκτελεί έξοχα το φάουλ, με τον Μπρέγκου να ανοίγει το σκορ στο 14′, τελειώνοντας τη φάση με κεφάλια από τη μεγάλη περιοχή, για το 1-0. Στη συνέχεια, οι ανασταλτικές λειτουργίες των δύο μονομάχων έχουν τον έλεγχο, μην αφήνοντας τον αντίπαλο να ρευστοποιήσει, εκατέρωθεν, την κυκλοφορία της μπάλας. Πιο καθαρό μυαλό έχει το σύνολο του Μάκη Ιωακειμίδη, ενώ οι παίκτες του Αντώνη Σαρρή δείχνουν πιο ευάλωτοι, δίνοντας τη δυνατότητα στον αντίπαλο να χτυπήσει, όσο το δυνατόν περισσότερο, μπορεί, στο ανοιχτό παιχνίδι. Σίγουρα το γκολ δεν λειτούργησε ευεργετικά για την ομάδα της Αγίας Σοφίας. Ειδικά στα άκρα, τα κενά, καθώς και τα μέτρα που δίνονται, είναι πολύ μεγάλα. Προσπαθεί να εκμεταλλευθεί τη χαλάρωση του αντιπάλου, με τη συμπλήρωση 25 λεπτών, κυκλοφορώντας τη μπάλα, παρ ότι η ανάληψη της κατοχής δεν οδηγεί σε ουσιαστικό αποτέλεσμα. Και ενώ ο Προφήτης Ηλίας δεν έχει τα δώρα που του έχει κάνει η αντίπαλη άμυνα. Κράτα όμως τα ηνία, ανεβάζοντας την πίεση. Γενικά, η αναμέτρηση έχει έντονο το σκληρό και μαχητικό στοιχείο, κατά το πρώτο μισάωρο. Περισσότερα τα σκληρά μαρκαρίσματα από τις καλές φάσεις, μέχρι να έρθει το δεύτερο γκολ, ξανά με δράστη τον Μπρέγκου στο 30′, έπειτα από φάση-αιφνιδιασμό. Εκεί όπου το μισό τέρμα ανήκει στον Χάιδο, και την πολύ ψύχραιμη αντιμετώπισή του, ώστε η τελική κατάληξη να είναι το 2-0. Πληρώνουν την έλλειψη εκμετάλλευσης της καλής αλλαγής μπάλας οι φιλοξενούμενοι, που δέχονται διπλή φάση, στο 34′. Το τετ α τετ του Χάιδου αποκρούει ο Σαρρης, ενώ στη συνέχεια ο Λεμπέσης στέλνει τη μπάλα ψηλά, από μακρινό σουτ. Επιτέλους θα βρει τη λύση ο Φοίνικας. Η ολιγωρία Τρικάμηνα και Σπάχιου, οδηγεί τη σέντρα του Παπαδόπουλου στον Δημητρόπουλο, που κάνει, με άνεση το 2-1, στο 36ο λεπτό. Παίρνει ώθηση ο σύλλογος της Αγίας Σοφίας και χάνει τεράστια ευκαιρία, λίγο αργότερα, με τον Αγιοργιανίτη, από το ύψος του πέναλτι. Πιο ουσιαστικό το παιχνίδι, πλέον, ανοίγει ο ρυθμός, με την ώρα και οι δύο ομάδες απελευθερώνονται. Βέβαια, μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου λίγα πράγματα αλλάζουν. Ρόλο κυνηγού ο Φοίνικας, θέλει να κρατήσει το σκορ ο Προφήτης Ηλίας, σκορ 2-1, μετά το πέρας του πρώτου μισού.
Επιστροφή από τα αποδυτήρια, και το δεύτερο ημίχρονο ξεκινά, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πιο συγκεντρωμένοι. Μουδιασμένοι οι γηπεδούχοι, που προσπαθούν να αποβάλλουν το βραχυκύκλωμα των πρώτων λεπτών του δεύτερου ημιχρόνου και να εξισορροπήσουν το ψυχολογικό μομέντουμ. Μία κατάσταση που ευνοεί τον Προφήτη Ηλία. Έτοιμο γκολ αποτυγχάνει να πετύχει ο Χάιδος, στο 50ο λεπτών, στέλνοντας τη μπάλα πάνω στον Σαρρή, έπειτα από σερβίρισμα του Μπρέγκου. Στην επόμενη φάση ο Δημητρόπουλος δεν εκμεταλλεύεται την ανοιχτή άμυνα και αδυνατεί να τελειώσει τη φάση, για λογαριασμό του Φοίνικα. Ο οποίος μπαίνει, πιο αργά, στη ροή της επανάληψης, Την ανοία των επόμενων λεπτών σπάει το σουτ του Μήλιου, που φέρνει στο 58ο λεπτό την ομάδα του κόουτς Ιωακειμίδη να προηγείται με 3-1, στέλνοντας τις προσπάθειες των παικτών του Σαρρή στον κάλαθο των αχρήστων. Η φιλότιμη προσπάθεια του Περαμάντζη και οι δύο συνεχόμενες, χαμένες, ευκαιρίες, αποτελούν “βοή εν τη ερήμω”. Καταλυτικό ρόλο έχει η ανασταλτική λειτουργία των γηπεδούχων, που δείχνει να μπορεί να παίξει ψηλά, ενώ το έξυπνο παιχνίδι της οδηγεί σε βεβιασμένες δημιουργικές ενέργειες τους παίκτες της Αγίας Σοφίας. Που αμυντικά δεν δείχνουν ιδιαίτερη, δίνοντας την ευκαιρία στον Προφήτη Ηλία να αναπτύξει το, άκρως αποτελεσματικό, παιχνίδι του από τα φτερά και να βάλει τη μπάλα στην περιοχή με αξιώσεις. Σκληρό το μοτίβο των επόμενων λεπτών, και οι δύο αντίπαλοι διακατέχονται από έντονη νευρικότητα και υπερένταση, έχοντας σπάσει, κατά πολύ, το ρυθμό της αναμέτρησης. Ψάχνει τα μακρινά τελειώματα ο Φοίνικας και ο Δημητρόπουλος θα κάνει ένα ωραίο σουτ, στο 74′, το οποίο θα διώξει ο Σπάχιου. Που, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, θα προχωρήσει σε τεράστια διπλή επέμβαση. Ίσως μιλάμε και για την πιο κρίσιμη αμυντική ενέργεια του αγώνα, που κλείδωσε τη νίκη. Δεν έχουμε κάποια ιδιαίτερη εξέλιξη, κατά τα επόμενα λεπτά, με μόνη εξαίρεση το καλό μακρινό σουτ του Κακουδάκη, που κατέληξε άουτ, μετά την αποβολή του Παπαδόπουλου στο 85ο λεπτό, λόγω του επικίνδυνου μαρκαρίσματος στον Ζαχαρίου. Λίγο πριν το τέλος (87′), θα γίνει και το 4-1, χάρη στην εκτέλεση του Λεμπέση, και ενώ ο Προφήτης Ηλίας ανεβάζει και πάλι στροφές, στις τελευταίες στιγμές της αναμέτρησης. Μόνο ένα αδύναμο πλασέ του Κωτιάδη, έχει να καταγράψει, σε αυτό το σημείο ο Φοίνικας. Κάπως έτσι, το 4-1 είναι και το τελικό αποτέλεσμα.
Η συνέχεια των δύο ομάδων 
Την επόμενη αγωνιστική, ο Προφήτης Ηλίας δοκιμάζεται στην έδρα του Προμηθέα, ενώ ο Φοίνικας Αγίας Σοφίας υποδέχεται τον Αθλητικό Σύλλογο Κωφών, στο ντέρμπι της 5ης στροφής του πρωταθλήματος.
Οι ενδεκάδες
Προφήτης Ηλίας (Μάκης Ιωακειμίδης): Σπάχιου, Πολυχρονάκης, Λεμπέσης, Γκίνη, Τρικαμήνας, Μήλιος, Παντελάτος, Λιάκος Ζαχαρίου, Χάιδος, Μπρέγκου
Φοίνικας Αγίας Σοφίας (Αντώνης Σαρρής): Σαρρής Κοντογιαννόπουλος, Αγιοργιανίτης Β., Χαϊδάκης, Παπαδόπουλος, Ελευθερίου, Κακουδάκης, Κανάρης, Δημητρόπουλος, Αγιοργιανίτης Λ., Τυρολόγος
Αναπληρωματικοί
Προφήτης Ηλίας: Αργυρόπουλος, Πολάκης, Γιαννακόπουλος, Τσαούλλι, Λάζαρης, Θεοφάνους, Βλάσσης, Νάνος, Πολύμερος
Φοίνικας Αγίας Σοφίας: Ντούρος, Βολιώτης, Μπάσα, Βλαχόπουλος, Σκορδίλης, Κωτιάδης, Αλούσι, Βατίστας, Περαμάντζης
Οι αλλαγές 
Προφήτης Ηλίας:
Πολάκης αντί Παντελάτου στο 68ο λεπτό
Γιαννακόπουλος αντί Μπρέγκου στο 68ο λεπτό
Αργυρόπουλος αντί Πολυχρονάκη στο 83ο λεπτό
Βλάσσης αντί Μήλιου στο 85ο λεπτό
Νάνος αντί Χάιδου στο 87ο λεπτό
Φοίνικας Αγίας Σοφίας:
Αλούσι αντί Ελευθερίου στο 28ο λεπτό
Περαμάντζης αντί Τυρολόγου στο 46ο λεπτό
Βατίστας αντί Κανάρη στο 68ο λεπτό
Κωτιάδης αντί Δημητρόπουλου στο 78ο λεπτό
Ντούρος αντί Χαΐδακη, στο 78ο λεπτό.
Κάρτες
Προφήτης Ηλίας:
Πολυχρονάκης και Τρικαμήνας στο 42ο λεπτό
Φοίνικας Αγίας Σοφίας:
Κοντογιαννόπουλος στο 42ο λεπτό, Παπαδόπουλος στο 42ο και 85ο λεπτό (δύο κίτρινες, αποβλήθηκε με κόκκινη)
Διαιτητής: Λυτρίβης Ι.
Βοηθοί: Κουτής Α., Λυτρίβης Γ.
Παρατηρητής: Καραγιάννης
Οι δηλώσεις των δύο προπονητών:
Μάκης Ιωακειμίδης:
<<Ήταν πραγματικά ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, το θέλαμε παρά πολύ, για να επιστρέψουμε στις νίκες. Είπαμε ότι πρέπει να μπούμε πολύ δυνατά και συγκεντρωμένοι, παίξαμε με μία πολύ καλή ομάδα, δεν ήταν καθόλου εύκολο το παιχνίδι. Ευτυχώς ακολουθήσαμε το πλάνο που είχαμε βάλει, ήμασταν συγκεντρωμένοι, όπως έπρεπε, και καταφέραμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Πρέπει να δούμε αυτά που μπορούμε να βελτιώσουμε και να παρουσιαστούμε ακόμα πιο δυνατοί, από την επόμενη αγωνιστική. Σίγουρα είναι αισιόδοξο σημάδι η εμφάνιση και η ευρύτητα του σκορ. Από τη στιγμή που παίζαμε με μία πολύ καλή ομάδα, όπως προείπα. Κάθε παιχνίδι, όμως, είναι διαφορετικό, κάθε παιχνίδι είναι τελικός και πρέπει να τα δίνουμε όλα, για να μπορέσουμε να δείξουμε, πραγματικά, τη δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις, επί του πρακτέου.>>
Αντώνης Σαρρής:
<<Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι, με δύο πολύ καλές ομάδες. Εμείς είμαστε στο στόχο μας, αυτό που θέλουμε και ζητάμε είναι να συμπεριλαμβάνουμε στην αποστολή πολλούς νεαρότερους παίκτες, από την ακαδημία μας. Αυτό γίνεται πραγματικότητα και συνεχίζουμε την προσπάθεια. Δε θεωρώ ότι αποτελεί καμπανάκι κινδύνου αυτή η εμφάνιση. Το αντίθετο, μάλιστα. Προσπαθούμε να παίξουμε, κατά διαστήματα, σωστό ποδόσφαιρο. Αυτό κάναμε και σήμερα, διορθώνουμε κάποια πράγματα και πάμε για το επόμενο παιχνίδι.>>
Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *