Type to search

ΜΠΑΣΚΕΤ

“ΜΠΛΕ” ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ.

Share

Απόλυτη ήταν η επικράτηση του ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ απέναντι στην ομάδα του ΑΟΚ ΧΑΝΙΩΝ με τελικό σκορ 84-43, το απόγευμα του Σαββάτου 5 Νοεμβρίου στο κλειστό γήπεδο του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι. Οι “μπλε” προσθέτουν την τρίτη και μάλιστα μια από τις μεγαλύτερες σε έκταση νίκη στο κοντέρ τους, μετά από το δύσκολο εκτός έδρας ματς επί του ΟΦΗ, όπου και πήραν το διπλό (76-77). Τα Χανιά, από την άλλη, που πάλευαν για να πανηγυρίσουν την πρώτη τους νίκη στον δεύτερο όμιλο της Β’ Εθνικής κατηγορίας, δεν τα κατάφεραν σημειώνοντας την πέμπτη συνεχόμενη ήττα τους, ενώ προέρχονταν από ένα ακόμη χαμένο παιχνίδι απέναντι στο Αιγάλεω με μεγάλη διαφορά σκορ ξανά (60-84). Η δουλειά για την ομάδα του προπονητή του ΑΣΕΔ, Κώστα Σορώτο, αποδείχθηκε τελικά εύκολη κόντρα σε μια ομάδα που έδειξε μαχητικότητα για όσο διήρκεσε το πρώτο ημίχρονο.

 

Η εξέλιξη του αγώνα.

Από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο η ομάδα του Δούκα έδειξε την υπεροχή της με κατοχή της μπάλας διεκδικώντας τα επιθετικά ριμπάουντ. Αυτό αποδεικνύεται και από την τελική στατιστική του αγώνα, όπου ο Δούκας έχει 37 ριμπάουντ έναντι 24 των Χανίων. Οι Κρητικοί φάνηκαν ορεξάτοι και να θέλουν να κυνηγήσουν τη νίκη πλησιάζοντας στο σκορ. Μάλιστα, η πρώτη περίοδος έληξε εντυπωσιακά με buzzer beater σουτ δύο πόντων από τον Δημήτρη Κουπλάκη γράφοντας το 18-11 σκορ περιόδου.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε λίγο ανοργάνωτα για τον ΑΣΕΔ. Με δύο γρήγορα εύστοχα τρίποντα ο ΑΟΚ Χανίων αποδιοργάνωσε τον αντίπαλο, όμως δεν κατάφερε να κλονίσει την σταθερότητά του για πολύ. Ο Δούκας επανήλθε και με άμυνες ζώνης μπόρεσε να περιορίσει την εκρηκτικότητα των Χανίων και να αποκτήσει ένα άνετο προβάδισμα (37-25).

Η τρίτη περίοδος ήταν και αυτή που ανέδειξε το πρόβλημα στο ρόστερ των Χανίων. Ο πάγκος δεν έχει βάθος, ώστε η ομάδα να βοηθηθεί με τις αλλαγές της. Ο Άγγελος Γρηγοριάδης προσπάθησε να δώσει λύσεις και δημιουργία στην επίθεση, αλλά δεν ήταν αρκετό. Ο Δούκας, με τον Δημήτρη Λιβανό να βρίσκεται σε εξαιρετική μέρα, διατήρησε την υπεροχή του και σκόραρε εντυπωσιακά. Έτσι, ξεκίνησε και η κατρακύλα για τα Χανιά που έκαναν βιαστικές επιλογές και δεν κατάφερναν να ολοκληρώνουν τις επιθέσεις τους με τη μπάλα να τους “μένει” οριακά στα χέρια αρκετές φορές. Το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με σκορ 58-31.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν περισσότερο…διαδικαστικό μιας και γρήγορα το ματς έφτασε σε σχεδόν double score. Ο Παντελής Κοψιάς έκανε “πάρτι” στην άμυνα των Χανίων και ξεχώρισε στο τέλος του αγώνα. Το αποτέλεσμα είχε πλέον κριθεί και οι ομάδες έκαναν άνετες επιθέσεις και είχαν χαλαρώσει αμυντικά. Τελικό σκορ 84-43.

ΑΣΕ Δούκα – ΑΟΚ Χανίων 84-43.

Επιμέλεια: Οικονομίδου Ευτυχία

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *