Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΙΜΕΙΡΑ ΛΙΓΚ ΠΡΙΜΙΕΡΑ ΛΊΓΚΑ

Πόρτο : Πρωταθλήτρια για 30η φορά στην έδρα του Βλαχοδήμου

Share

Οι Δράκοι κατέκτησαν μαθηματικά τον τίτλο, μια αγωνιστική πριν από το φινάλε και το πέτυχαν εμφατικά καθώς επικράτησαν 1-0 στην έδρα της μεγάλης αντιπάλου τους Μπενφίκα . Η ομάδα του Σέρτζιο  Κονσεϊσάο βρέθηκε στο +9 απ’ τη δεύτερη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας και τελείωσε οριστικά την υπόθεση του τίτλου.βρέθηκε στο +9 απ’ τη δεύτερη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας  και τελείωσε οριστικά την υπόθεση του τίτλου.

Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος και δυναμικός με την Μπενφίκα να προσπαθεί με κάθε τρόπο να βάλει εμπόδια στην Πόρτο απ’ την κατάκτηση του τίτλου. Παρ’ όλα αυτά όμως οι Δράκοι βρήκαν τον δρόμος προς τα δίχτυα στο φινάλε και έκαναν γύρο θριάμβου στο Ντα Λουζ. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ζαϊντού Σανουσί πέτυχε το 1-0 χαρίζοντας τη νίκη και το πρωτάθλημα στην Πόρτο.

 

 

 

Οι πανηγυρισμοί που σημαδεύτηκαν από βιαιοπραγίες

Τραγωδία με ένα νεκρό και μία σοβαρά τραυματία σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών για το 30ο πρωτάθλημα της Πόρτο στην έδρα της Μπενφίκα. Όπως μεταδίδει το CNN Portugal , όταν ο Ζαϊντού Σανουσί σκόραρε στις καθυστερήσεις δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του, ένας άγνωστος -πάνω στους πανηγυρισμούς- έβγαλε μαχαίρι και τραυμάτισε θανάσιμα έναν 31χρονο οπαδό που παρακολουθούσε τον αγώνα. Το  31χρονο θύμα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Σάο Ζοάο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή υποκύπτοντας στα σοβαρά τραύματά του. Στο ίδιο νοσοκομείο έχει μεταφερθεί βαριά τραυματισμένη επίσης από μαχαιρώματα μια 28χρονη γυναίκα, η οποία φέρεται να είναι η συνοδός του άτυχου άνδρα.

 

 

Τελευταία ( μάλλον) χρονιά με άρωμα Ελλάδας το Πορτογαλικό πρωτάθλημα

                                                                

Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα από την Πορτογαλία, ο Έλληνας τερματοφύλακας θα αποχωρήσει από την Μπενφίκα στο τέλος της σεζόν και θα ανοίξει τα «φτερά» του σε μια μεγαλύτερη ομάδα. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η «O Jogo’», αυτή τη στιγμή υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από την Premier League, με την Τσέλσι να είναι μια από τις πολλές ομάδες που τον έχουν βάλει στα «ραντάρ», όπως και η Νιούκαστλ. Στο στρατόπεδο των «αετών» πάντως έχουν ήδη προετοιμαστεί για την αποχώρηση του Βλαχοδήμου, ωστόσο σύμφωνα με τα πορτογαλικά Μέσα οι άνθρωποι της ομάδας θα δώσουν το «πράσινο» φως μόνο εφόσον «σκάσει» μια πρόταση 25+ εκατομμυρίων ευρώ.

 

Δεύτερη και νομικά απαλλαγμένη

 

 

Με μόλις μία ήττα στα τελευταία πέντε παιχνίδια με τη Μπενφίκα , η Σπόρτινγκ Λισαβόνας τερμάτισε δεύτερη στο βαθμολογικό πίνακα με 85 βαθμούς ( έξι λιγότερους από την πρωτοπόρο Πόρτο). Ο σύλλογος αν και σημείωσε μια αξιόλογη πορεία στο πρωτάθλημα και εξασφάλισε την Ευρωπαϊκή της έξοδο είχε να αντιμετωπίσει εξωγηπεδικά προβλήματα. Ο 22χρονος επιθετικός Ραφαέλ Λεάο βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας για τον τρόπο που αποχώρησε από την ομάδα, καθώς μετά από μια επίθεση των οπαδών της ομάδας στο προπονητικό κέντρο έλυσε μονομερώς και παράνομα το συμβόλαιο του και αποχώρησε από την ομάδα. Ο διεθνής Πορτογάλος επιθετικός κατέληξε στη Λιλ και ένα χρόνο αργότερα πήρε μεταγραφή για τη Μίλαν. Οι Πορτογάλοι φυσικά «κυνήγησαν» την υπόθεση, εν τέλει δικαιώθηκαν με τη «σφραγίδα» του CAS και θα λάβουν αποζημίωση από τους Γάλλους και από τον Λεάο, ο οποίος θα καταβάλει στα «Λιοντάρια», 16,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ θα παρακρατείται πλέον το 20% του ετήσιου συμβολαίου του.  Ο Ραφαέλ Λεάο πανηγύρισε την κατάκτηση της Serie A την Κυριακή, αλλά την Τρίτη έχασε τη δικαστική διαμάχη με τη Σπόρτινγκ και καλείται να καταβάλει 16.500.000 ευρώ στην πρώην ομάδα του. Σύμφωνα λοιπόν με όσα αναφέρει η Gazzetta dello Sport, ο Πορτογάλος διεθνής επιθετικός της Μίλαν έχασε στο CAS, καθώς το ανώτατο διαιτητικό δικαστήριο συμφώνησε με την απόφαση των αρμοδίων δικαστηρίων της UEFA.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *