Type to search

Ιαπωνία

Αυξήσεις στις αφίξεις σχεδιάζει η κυβέρνηση της Ιαπωνίας

Share

Σε χαλαρώσεις θα προχωρήσει η Ιαπωνική κυβέρνηση τον Ιούνιο. Σύμφωνα με κυβερνητικες πηγές, σχεδιάζεται ο διπλασιασμός των αφίξεων τον επόμενο μήνα και θα φτάνουν τις είκοσι χιλιάδες ημερησίως.

Η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτήν την απόφαση έπειτα από αξιολόγηση των υποδομών καραντίνας στα αεροδρόμια αλλά και της επιδημιολογικής εικόνας μετά τις διακοπές της Χρυσής εβδομάδας στην χώρα.

Επιπλέον στο τραπέζι βρίσκεται το εβνδεχόμενο η Ιαπωνία να δέχεται τουρίστες δοκιμάζοντας περιηγήσεις μικρής κλίμακας, με στόχο την επέκταση της υποδοχής των ξένων ταξιδιωτών αναψυχής σταδιακά.

Η Ιαπωνία, η οποία υιοθέτησε τα αυστηρότερα μέτρα για την πανδημία στα σύνορα μεταξύ των χωρών της Ομάδας των Επτά, δέχεται πιέσεις να ανοίξει ξανά.

Στα τέλη Απριλίου, μέλη του ιδιωτικού τομέα μιας κυβερνητικής επιτροπής για την οικονομική και δημοσιονομική πολιτική ζήτησαν τη χαλάρωση του ημερήσιου ανώτατου ορίου αφίξεων στο εξωτερικό και τη χαλάρωση των πρόσθετων διαδικασιών μετανάστευσης.

Ο πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα δήλωσε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα ότι η Ιαπωνία θα επανεξετάσει τα μέτρα της για τον COVID-19 “σταδιακά” μετά από διαβούλευση με ειδικούς στη δημόσια υγεία και θα τα ευθυγραμμίσει με άλλα έθνη της G7.

Η κυβέρνηση έκλεισε την Ιαπωνία σε όλους τους αλλοδαπούς επισκέπτες μη κατοίκους στις 30 Νοεμβρίου 2021, ως απάντηση στην εμφάνιση της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Omicron. Από την 1η Μαρτίου, οι έλεγχοι έχουν χαλαρώσει για επιχειρηματίες, αλλοδαπούς φοιτητές, ασκούμενους τεχνικούς και άλλους που εισέρχονται για μη τουριστικούς σκοπούς.

Το ανώτατο όριο στις αφίξεις εξωτερικού ανά ημέρα αυξήθηκε από 3.500 από τον Νοέμβριο σε 5.000 την 1η Μαρτίου, 7.000 στις 14 Μαρτίου και σε 10.000 στις 10 Απριλίου.

Το 2021, μόλις 245.900 ξένοι επισκέπτες ήρθαν στην Ιαπωνία, ο χαμηλότερος αριθμός από τότε που έγιναν διαθέσιμες συγκρίσεις από το 1964.

Κώστας Τσιακλής

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *