Type to search

Άγιαξ ΑΡΧΙΚΗ Ερντεβίζιε Ποδόσφαιρο

Ολλανδία: Ο Άγιαξ πρωταθλητής, κλείδωσαν τα τέσσερα ευρωπαϊκά εισιτήρια

Share

Το Ολλανδικό πρωτάθλημα φτάνει στο τέλος του, με μια αγωνιστική να απομένει και τις περισσότερες θέσεις να έχουν κλεδώσει.

Πρωταθλητής Ολλανδίας και μαθηματικά ο Άγιαξ μετά την νίκη του στην προτελευταία αγωνιστική του Ολλανδικού πρωταθλήματος κόντρα στην Χερένφεν με 5-0. Με πέντε διαφορετικούς σκόρερ, ο Αίαντας έκανε πάρτυ στο τελευταίο εντός έδρας ματς του και έκανε φιέστα στο κατάμεστο Amsterdam Arena. Ταγκλιαφίκο,Μπέρχαους, Αλέ, Μπρόμπεϋ και Άλβαρεζ έστησαν το πάρτυ των πρωταθλητών, χαρίζοντας την τέταρτη συνεχόμενη κατάκτηση της Ερντεβίζιε στην ομάδα του Τεν Χαγκ. Αυτό το πρωτάθλημα είναι ο τελευταίος τίτλος του Ολλανδού προπονητή με τον Άγιαξ, καθώς απο την ερχόμενη σεζόν θα κάθεται στην άκρη του πάγκου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η 33η αγωνιστική του πρωταθλήματος, πέρα απο το πρωτάθλημα που χάρισε στον Άγιαξ, εξασφάλισε και τα τέσσερα απο τα πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια που χαρίζει το Ολλανδικό πρωτάθλημα. Ο πρωταθλητής Άγιαξ, εξασφάλισε την παρουσία του απευθείας στους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στα προκριματικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης θα παίξει η Αιντχόφεν που τερμάτισε δεύτερη. Τρίτη στο πρωτάθλημα τερμάτισε η Φέγενορντ, που του χρόνου θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα του Ρότερνταμ όμως, έχει την ευκαιρία να γλιτώσει τα προκριματικά, καθώς αν πανηγυρίσει την νίκη στον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ κόντρα στην Ρόμα, θα πάρει το εισητήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Η Τβέντε, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος, θα δώσει το παρών στα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ. Απο εκεί και πέρα, οι ομάδες που βρίσκονται στις θέσεις 5-8, θα διεκδικήσουν το πέμπτο και τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο, παίζοντας μεταξύ τους πλέι οφ. Ο 5ος με τον 8ο και ο 6ος με τον 7ο θα δώσουν ένα μόνο ματς, και οι νικητές των δυο αγώνων θα τεθούν αντιμέτωπες με φόντο το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Οι τρείς απο τις τέσσερις αυτές θέσεις ανήκουν στην Αλκμάαρ, στην Φίτσε και την Ουτρέχτη, ενώ η τελευταία θέση να παιχτεί ανάμεσα στην Ναϊμένγκεν, την Χέρενφεν,τους Γκόου Εχέντ Ίγκλς, την Γκρόνινγκεν και την Καμπούρ. Όλα θα κριθούν στο φινάλε του πρωταθλήματος, την Κυριακή 15/05, με όλα τα ματς να ξεκινάνε στις 15:30.

Μάχη υπάρχει και για την παραμονή, καθώς Βίλεμ, Φορτούνα Σιτάρντ και Σπάρτα Ρότερνταμ θα δώσουν την μάχη της παραμονής στην τελευταία αγωνιστική. Μαθηματικά έχει υποβιβαστεί η Ζβόλε, ενώ άλλη μια απο τις παραπάνω τρείς θα υποβιβαστεί απευθείας. Η 16η θέση εξασφαλίζει αγώνα μπαράζ με ομάδα απο την δεύτερη κατηγορία, και δίνει μια δεύτερη ευκαιρία για παραμονή στην Έρντεβίζιε.

Κρίστοφερ Μενσιάν

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *