Type to search

AEK ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΑΕΚ : Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ

Share

Δεδομένο πλεόν το πρόβλημα της ΑΕΚ να στεριώσει με ένα τεχνικό που θα μπορέσει να οδηγήσει την ομάδα σε ομαλά μονοπάτια. Δεν είναι τυχαίο πως από τη στιγμή που ξεκίνησε η δημιουργία του γηπέδου έχει πει σε επτά προπονητές πως θα μπουν ως δημιουργοί.

Σεζόν 2017 – 2018 και η ΑΕΚ φαίνεται να βγαίνει από το χρονοντούλαπο των επιτυχιών με δυνατή ποδοσφαιρική εικόνα και πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια. Στο παρά πέντε έχασε το νταμπλ από το διεκδικητή ΠΑΟΚ και έφτασε μέχρι τους 32 Γιουρόπα Λιγκ. Ο υπεύθυνος γι’αυτό το δημιούργημα ή όπως λένε οι φίλοι της ‘Ενωσης αριστούργημα έχει ονοματεπώνυμο. Ο Μανόλο Χιμένεθ κατάφερε να υπενθυμίσει στην πολύπαθη ΑΕΚ πως είναι ομάδα μετά από την κόλαση του υποβιβασμού και της περιήγησης από χωράφι σε χωράφι. Θα περίμενε κανείς πως έπειτα από μια χρονιά τόσο έντονη σε συγκινήσεις , αυτός ο άνθρωπος θα πορευόταν και την επόμενη σεζόν μαζί της. Μία καλύτερη πρόταση σε μία ομάδα με βάση κοντά στο σπίτι και την οικογένειά του ήταν η αφορμή ο αγαπητός Μανόλο να αποχαιρετίσει (για λίγο όπως φάνηκε) την ομάδα που αγαπούσε.

  Η εύρεση νέου προπονητή διήρκησε κάτι λιγότερο από ώρα καθώς το όνομα του Μαρίνου Ουζουνίδη έπεσε στο τραπέζι και βρήκε σύμφωνους τους ανθρώπους της ‘Ενωσης. Ο ‘Ελληνας προπονητής που έφερε εις πέρας το έργο του σε ένα ανοργάνωτο κλαμπ όπως ο Παναθηναικός ανέλαβε την πρωταθλήτρια Ελλάδος και την έβγαλε στο θεσμό του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 12 χρόνια. Με τις δάφνες σε μια ομάδα που διένυε την καλύτερη περίοδό της , κοινώς γεννούσαν και τα κοκόρια της ο Ουζουνίδης έπρεπε να συνεχίσει το σερί των επιτυχιών. Δύσκολη υπόθεση , βαριά ευθύνη και μέτριο υλικό οδήγησαν σε αδιέξοδο. Το ρόστερ της ομάδας δεν της επέτρεψε να δείξει αγωνιστικά τίποτα το αξιόλογο εντός και εκτός Ελλάδας. Με βήμα σημειωτόν στη Σούπερ Λιγκ και με μόλις ένα βαθμό στην Ευρώπη , η ΑΕΚ έφτασε να έχει τον πρωταθληματικό τίτλο μόνο προφορικά.

Οπως γρήγορα ήρθε έτσι γρήγορα έφυγε. Η παραίτησή του έσκασε σαν βόμβα με τον Τύπο να γράφει για σίγουρη πλέον επιστροφή του Χιμένεθ. Και ήταν γεγονός ! Ο “σενιόρ” Μανόλο επέστρεψε και πρσπάθησε με νύχια και με δόντια να σώσει ότι σώζεται σε μία χρονιά που όπως φάνηκε ήταν απλά η αρχή για μία ατελείωτη κατηφόρα. ‘Ενας ακόμη χαμένος τελικός Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ ήταν η αφορμή αυτή η επιστροφή να διαρκέσει μόνο μέχρι την εκπνοή των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας. Ο κόσμος δεν συμφώνησε με την επιλογή της απομάκρυνσης του Χιμένεθ όμως αυτό δεν στάθηκε αρκετό. Μανόλο φεύγει (και πάλι για λίγο) Καρντόσο έρχεται.

   Τι να πει κανείς για την μορφή Μιγκέλ Καρντόσο ; Δύο μήνες ήταν αρκετοί για να φανεί πόσο λίγος ήταν. Ο προπονητής που έμεινε ένα μήνα παραπάνω από το γάμο του Απόστολου Γκλέτσου αντικαταστάθηκε από τον “πάτερ” Νίκο Κωστένογλου μέχρι να βρεθεί μια πιο σταθερή λύση. Και βρέθηκε! Ο Μάσιμο Καρέρα έδωσε πολύ ενθαρρυντικά στοιχεία με τη δουλειά του και το ποδόσφαιρο που έπαιξε όμως ο χρόνος τελικά δεν είναι ο καλύτερος γιατρός. Και πάει λέγοντας…

  Ξανά Χιμένεθ , Μιλόγεβιτς, Γιαννίκης , Οφρυδόπουλος , Αλμέιδα έχουν πάρει θέση στην ουρά για το ποιος θα πρωτομπεί στην Αγιά Σοφιά με τον τελευταίο να είναι στην αναμονή μιας και το γήπεδο τελειώνει. Κοντεύουν να συμπληρώσουν εντεκάδα οι τεχνικοί με το κοινό ορθώς να αναρωτιέται τι φταίει. Τελικά πόσοι θα μπουν σε αυτό το γήπεδο κανείς δε γνωρίζει. Το μόνο σίγουρο είναι πως η πληγή είναι βαθιά και χρειάζεται επειγόντος “γιατρό”.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *