Type to search

ΠΑΟΚ ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Μέγκενς: “Δεν θα έπαιζα σε άλλη ελληνική ομάδα πλην του ΠΑΟΚ!”

Share

Η Μάουντ Μέγκενς απέδειξε ξανά ότι είναι μία πολίστρια εξαιρετικά υψηλού επιπέδου, στους μόλις δύο μήνες πού αποτέλεσε παίκτρια του ΠΑΟΚ.

Η Ολλανδή αθλήτρια, η οποία έχει στο βιογραφικό της επιτεύγματα όπως η κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου με τη εθνική ομάδα της χώρας της το 2015 και η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μίλησε στο SportReview μετά την εξασφάλιση της παραμονής του “Δικεφάλου του Βορρά” στην Α1 γυναικών, και αναφέρθηκε στο κλειδί της επίτευξης του στόχου της ομάδας του Πάνου Βέργου, η οποία κέρδισε στα play-out τον Νηρέα Χαλανδρίου, ενώ αποκάλυψε ότι δεν σκοπεύει να αγωνιστεί σε άλλη ελληνική ομάδα πλην των Θεσσαλονικέων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της…

  • Για το τι έπαιξε μεγαλύτερο ρόλο στο να έρθει η νίκη του ΠΑΟΚ στο Χαλάνδρι:

“Θεωρώ ότι αυτό πού έκανε τη μεγαλύτερη διαφορά ήταν ότι ήμασταν πολύ πειθαρχημένες στην άμυνα. Ανεβήκαμε ψηλότερα και κατευθυνθήκαμε προς τους σουτέρ του αντιπάλου, και μετά από κάθε σουτ τους πηγαίναμε στις γωνίες βγαίνοντας από εκεί στην αντεπίθεση, σκοράροντας μετά από ομαδικό παιχνίδι με καλές πάσες, και διασφαλίζοντας ότι θα σκοράρουμε πριν χρειαστεί να παίξουμε 6 εναντίον 6.”

  • Για το αν οι αντεπιθέσεις ήταν κλειδί για τη νίκη:

“Ναι, ήταν κλειδί. Θεωρώ ότι ήμασταν πολύ πειθαρχημένες από την αρχή. Δεν βρίσκαμε πάντα γκολ στο τέλος, όμως συνεχίσαμε να προσπαθούμε, δεν τα παρατήσαμε, και στο τέλος εκείνες (οι παίκτριες του Νηρέα) ήταν πιο κουρασμένες, ενώ εμείς συνεχίσαμε.”

  • Για το αν με το τελευταίο της σχόλιο εννοεί ότι οι αθλήτριες του ΠΑΟΚ βρίσκονται σε πολύ καλή φυσική κατάσταση:

“Ναι, προπονούμαστε πολύ σκληρά σαν ομάδα, και θεωρώ ότι αυτό φάνηκε σήμερα. Μας αρέσει να παίζουμε όλες μαζί, πασάρουμε πολύ η μία στην άλλη, και θεωρώ ότι αυτό ήταν το δυνατό σημείο της ομάδας.”

  • Για το αν είναι ικανοποιημένη με τη συνολική της απόδοση μέσα στη σεζόν με τον ΠΑΟΚ, και αν θεωρεί ότι υπάρχει κάτι πού θα μπορούσε να είχε πάει ακόμα καλύτερα για την ίδια:

“Όταν ξεκίνησα στο προηγούμενο παιχνίδι ήμουν λίγο νευρική, γιατί ήμουν καινούρια στην ομάδα και δεν ήθελα να προσβάλω ή να ανησυχήσω κανέναν, οπότε κρυβόμουν λίγο. Σήμερα σούταρα περισσότερο και ωφέλησα περισσότερο την ομάδα. Οπότε θεωρώ ότι θα μπορούσα να εμπλακώ λίγο περισσότερο στο πρώτο παιχνίδι (σ.σ. η τελευταία αυτή πρόταση είναι η απάντηση της Μέγκενς σχετικά με το τι θα μπορούσε να είχε πάει ακόμα καλύτερα για την ίδια).”

  • Για το αν, δεδομένου του επιπέδου της ως αθλήτρια, σκοπεύει μακροπρόθεσμα να αγωνιστεί σε ακόμα μεγαλύτερη ομάδα από τον ΠΑΟΚ:

“Όχι. Θεωρώ ότι αν ποτέ έρθω ξανά στην Ελλάδα, θα παίξω μόνο στον ΠΑΟΚ!”

  • Για τους στόχους της ομάδας, αλλά και τους προσωπικούς της, ενόψει της επόμενης σεζόν:

“Νομίζω ότι ο στόχος θα πρέπει να είναι η ενδυνάμωση της άμυνας, να διασφαλίσουμε ότι θα μεταβαίνουμε από την άμυνα στην επίθεση με δυνατές σωματικές κινήσεις. Μακάρι να κρατηθεί όλη η ομάδα μαζί, και τα νεαρά κορίτσια να μετατραπούν σε καλύτερες παίκτριες.”

Η πολίστρια Μάουντ Μέγκενς εν δράσει με την εθνική ομάδα της Ολλανδίας.

 

Ανδρέας Αλιμπέρτης

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *