Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εθνική Σενεγάλης: Ο Σαντιό Μανέ θέλει να οδηγήσει την χώρα του ψηλά

Share

Για δεύτερο συνεχόμενο Μουντιάλ, η Σενεγάλη δίνει το παρών θέλοντας να κάνει την έκπληξη και να κοντράρει τα φαβορί, πηγαίνοντας στο Κατάρ ως πρωταθλήτρια Αφρικής.

Έτοιμη για την τρίτη της συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο είναι η Σεναγάλη, καθώς απέκλεισε στα μπαράζ την Αίγυπτο του Μοχάμεντ Σαλάχ στη διαδικασία των πέναλτι και πανηγύρισε αυτή την πρόκριση στο Κατάρ. Παρότι έχασε στην Αίγυπτο με 1-0, ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα και οι διαφορές των δύο χωρών λύθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι.

Η «αρμάδα» του Σαντιό Μανέ θέλει να ξεπεράσει στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο την καλύτερή της πορεία, που ήταν το 2002 στο Μουντιάλ της Ιαπωνίας-Ν.Κορέας, όταν και έφτασε έως τα προημιτελικά, όπου την σταμάτησε η Τουρκία με νίκη 1-0. Η Σενεγάλη τότε στους «16» απέκλεισε την Σουηδία με νίκη 2-1, ενώ στους ομίλους τερμάτισε δεύτερη πίσω απο την Δανία και πάνω απο Ουρουγουάη και Γαλλία.

Για να κάνει ξανά μια τόσο καλή πορεία φέτος, και γιατί όχι ακόμα καλύτερη, πρέπει πρώτα να περάσει στην φάση των ομίλων το εμπόδιο της Ολλανδίας, του Εκουαδόρ και της οικοδέσποινας χώρας, του Κατάρ. Έχει το ρόστερ να το κάνει, καθώς η ομάδα είναι γεμάτη απο αστέρια που πρωταγωνιστούν παγκοσμίως σε κορυφαίο επίπεδο. Μανέ, Κουλιμπαλί, Μεντί είναι κάποιοι απο τους παίκτες αυτούς, ενώ ανάμεσά τους βρίσκεται και ο Σισέ του Ολυμπιακού.

Στη δεύτερη τους συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο, οι Σενεγαλέζοι δεν κατάφεραν να προκριθούν απο την φάση των ομίλων. Τερμάτισαν τρίτοι στον όμιλό τους πίσω απο Κολομβία, Ιαπωνία και πάνω απο την Πολωνία.

Κορυφαία χώρα της Αφρικής για φέτος

Πρωταθλήτρια Αφρικής η Σενεγάλη για φέτος και για πρώτη φορά στην ιστορία της, καθώς επικράτησε της Αιγύπτου στον τελικό με 4-2 στα πέναλτι, μετά το 0-0 για 120’ λεπτά. Ο Μανέ οδήγησε την Σενεγάλη στην κορυφή της Αφρικής, μετά την χαμένη του προσπάθεια το 2019. Τότε, η Αλγερία του Μαχρέζ έβαλε τέλος στα όνειρα της Σενεγάλης για την κατάκτηση του τίτλου, μετά την επικράτησή της με 1-0 στον τελικό. Τα λιοντάρια της Τεράνγκα έχουν άλλον έναν χαμένο τελικό Κυπέλλου Εθνών Αφρικής το 2002, όταν το Καμερούν επικράτησε με 1-0 στη διοργάνωση που έγινε στο Μάλι. Μετά απο 16 συμμετοχές, η Σενεγάλη γεύτηκε επιτέλους την χαρά της κατάκτησης του τροπαίου Κυπέλλου Εθνών Αφρικής και πάει με την αύρα του νικητή στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ για να φτάσει και εκεί ψηλά.

Κρίστοφερ Μενσιάν

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *