Type to search

ΜΠΑΣΚΕΤ Μπάσκετ

Φ.Ε.Α. Ν.Φ. / Ν.Χ. – ΑΠΑΣ ΝΑΞΟΥ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ 105 – 93: Ματσάρα στη Ν. Φιλαδέλφεια, νικήτρια η ΦΕΑ!

Share

Η ΦΕΑ υποδέχτηκε στην έδρα της τα Φανάρια Νάξου (27/3) για την 21η αγωνιστική της Β Εθνικής Μπάσκετ. Έπειτα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση, οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη με 105 – 93. Η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού τελείωσε 87 – 87. Η νίκη αυτή έστειλε τη Φ.Ε.Α Ν.Φ. / Ν.Χ. στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

 


ΦΕΑ και Φανάρια Νάξου αναμετρήθηκαν στο “Απόστολος Κόντος” με στόχο να κάνουν ένα βήμα πιο κοντά στην άνοδο, χαρίζοντας στους φιλάθλους μια φανταστική μπασκετική παράσταση. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να σκοράρουν κατά ριπάς. Μέχρι τα μισά του πρώτου δεκαλέπτου καμιά ομάδα δεν κατάφερε να πάρει διαφορά στο σκορ. Όμως η ΦΕΑ 4:36′ πριν το φινάλε της περιόδου προηγήθηκε 15-10. Τα Φανάρια αντέδρασαν άμεσα με τον Μιλεντίγεβιτς να δηλώνει παρόν και να δίνει προβάδισμα ενός πόντου στην ομάδα του διαμορφώνοντας το 15-16. Η περίοδος έληξε με τον Καραλευθέρη να σκοράρει για το 21-20, δίνοντας βραχεία κεφαλή στην ομάδα του.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να σκοράρουν για το 24-20. Με προσπάθεια του Στεργιάκη προηγήθηκαν με 6 πόντους, 32-26. Η ομάδα της Νάξου, δεν έχασε τη συγκέντρωσή της, κυκλοφόρησε τη μπάλα με υπομονή, βρήκε λύσεις στην επίθεση και κατάφερε να προηγηθεί 32-35, 3:53΄ πριν το τέλος της περιόδου. Οι παίκτες του κ. Καρατζά προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά τα Φανάρια σκόραραν συνεχώς από τη γραμμή των ελευθέρων βολών, καθώς οι γηπεδούχοι χρεώθηκαν με τέσσερεις τεχνικές ποινές, και προηγήθηκαν με 13 πόντους 36-49. Λίγο πριν τελειώσει η περίοδος ο κ. Καρατζάς κάλεσε τάιμ άουτ. Στην επαναφορά ο Λίτσος με 6 συνεχόμενους πόντους, διαμόρφωσε το 42-49, το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στην τρίτη περίοδο οι δυο ομάδες συνέχισαν να διατηρούν καλά ποσοστά στην επίθεση και καμιά δε κατόρθωσε να αποκτήσει διαφορά μεγαλύτερη των 5 πόντων. Η Νάξος προηγήθηκε 48-53, αλλά η ΦΕΑ αντέδρασε και έφερε το παιχνίδι στα ίσα, όταν ο Λίτσος σκόραρε για το 55-55, 3:24΄ πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Ο Προδρόμου σκόραρε για το 57-61, όμως ο εξαιρετικός Στεργιάκης απάντησε άμεσα διαμορφώνοντας το 60-61. Ο Ψαρόπουλος σκόραρε για το 60-64 κι έδωσε εκ νέου προβάδισμα 4 πόντων στην ομάδα του. Ο Καραλευθέρης με ωραία ενέργεια έκανε το 62-64, και ο Αναγνωστόπουλος διαμόρφωσε το 62-66, με το οποίο τελείωσε η τρίτη περίοδος.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν άκρως συναρπαστικό με τις δυο ομάδες επιδίδονται σε ρεσιτάλ μαχητικότητας και αποφασιστικότητας. Οι γηπεδούχοι μείωσαν 64-67 με τον Καραχάλιο, και προσπέρασαν 67-66 με τον Καραλευθέρη. Ο Μιλεντίγεβιτς ανανέωσε το προβάδισμα για τη Νάξο, σκοράροντας για το 67-69. Η εναλλαγή στο προβάδισμα συνεχίστηκε, μέχρι που ο Καραχάλιος έδωσε προβάδισμα 6 πόντων στη ΦΕΑ, όταν με καλάθι και φάουλ διαμόρφωσε το 78-72  5:23′ πριν το τέλος του παιχνιδιού. Ο Μιλέντεβιτς ξαναέβαλε στο ματς την ομάδα του σκοράροντας εκτός ισορροπίας για το 78-76. Ο ίδιος με μακρινό σουτ μείωσε σε 80-79. Οι ομάδες συνέχισαν να βρίσκουν λύσεις στη επίθεση και έτσι 15:9″ πριν τη λήξη του αγώνα, ο Μιλέντεβιτς σκόραρε και έγραψε το 85-87 για τους φιλοξενούμενους. Η ΦΕΑ προσπάθησε να κερδίσει το παιχνίδι με τον Καραχάλιο να σουτάρει για τρεις. Η μπάλα βρήκε στο σίδερο, αλλά είχε προηγηθεί φάουλ στον Καραχάλιο, ο οποίος πήγε στη γραμμή των ελευθέρων βολών. Τελικά σκόραρε 2/3 και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση με σκορ 87-87.

Στην παράταση τα Φανάρια προηγήθηκαν με 1 πόντο, 90-91 με καλάθι του Αναγνωστόπουλου. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που βρέθηκαν μπροστά στο σκορ. Η ΦΕΑ έδειξε συγκέντρωση στην άμυνα και με τον Γεωργοπαπαδάκο να σκοράρει προηγήθηκε 98-93. Οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη με τελικό σκορ 105-93.

 

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Δαρλαμήτσος, Μακρόπουλος, Λογοθέτης.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-20, 42-49 (ημίχρονο), 62-66, 87-87 (κ. αγ.), 105-93.
ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ (Αλ. Καρατζάς): Καραμίντζος, Γιαννόπουλος, Στεργιάκης 31 (4), Ζήρος 10 (2), Λίτσος 14 (3), Κοντός 1, Μπίγγος 3 (1), Καραχάλιος 24 (2), Καραλευθέρης 17 (2), Γεωργοπαπαδάκος 5 (1).
ΑΠΑΣ ΝΑΞΟΥ “ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ” (Λ. Τσαουσίδης): Μιλεντίγιεβιτς 30 (3), Πολίτης 3 (1), Ψαρόπουλος 11 (1), Παπάδης 4, Μάκαρης 2, Προδρόμου 22 (2), Χάρος, Αναγνωστόπουλος 18, Κατσουλάκος 3 (1), Βουτυρόπουλος.
Μετά το παιχνίδι ο Βασίλης Καραχάλιος παραχώρησε δηλώσεις.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Είδαμε τρομερό παιχνίδι σήμερα, είχατε την ευκαιρία να το πάρετε στο τέλος, δε σας λύγισε που δε το πήρατε, πήγατε στην παράταση και κάνατε ματσάρα, πες μου τη γνώμη σου.
“Ήταν ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο, το θέλαμε πάρα πολύ, είχαμε δουλέψει πολύ σκληρά στην προπόνηση μέσα στη βδομάδα, από τότε που χάσαμε το παιχνίδι με του Παπάγου είπαμε και υποσχεθήκαμε στους εαυτούς μας να μην χάσουμε άλλο παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο φαινόμασταν λίγο κουρασμένοι από έξω, δεν είχαμε αρκετή ενέργεια, στο δεύτερο μπήκαμε καλύτερα και καταφέραμε μια πολύ σπουδαία νίκη.”
ΕΡΩΤΗΣΗ: Όταν πήρε προβάδισμα η αντίπαλος, εκεί με τις τεχνικές ποινές και τις βολές, ήταν σαν να χάσατε το μυαλό σας, έτσι φαινόταν από έξω, ισχύει αυτό;
“Όχι δε θεωρώ ότι το χάσαμε, συνεχίσαμε να προσπαθούμε, μας πείσμωσε παραπάνω και δώσαμε λίγη παραπάνω ενέργεια στην άμυνα και στην επίθεση.”
ΕΡΩΤΗΣΗ: Στο τάιμ άουτ πριν το ημίχρονο, από το οποίο μόλις γυρίσατε κάνατε ένα σερί 6-0 και επιστρέψατε, τί σας είπε ο κόουτς; 
“Η αλήθεια είναι πως δε θυμάμαι (γέλια). Μας είπε να βγάλουμε ενέργεια στο γήπεδο, να βγάλουμε ό,τι καλύτερο έχουμε, και το αποτέλεσμα ας είναι όποιο κι αν είναι. Εμείς να έχουμε κάνει τη δουλειά μας, να έχουμε ιδρώσει τη φανέλα.”
ΕΡΩΤΗΣΗ: Δεν έχω δει τα νούμερά σου, αλλά έκανες ματσάρα σήμερα. Είχες ενέργεια στην επίθεση, στην άμυνα, στα ριμπάουντ. Κάνε μου ένα σχόλιο για τη δική σου εμφάνιση.
“Είμαι πολύ χαρούμενος που βοήθησα την ομάδα και κέρδισε, οι συμπαίκτες μου και ο προπονητής μου είναι αυτοί που με στηρίζουν και με βοηθάνε κάθε φορά. Μαζί προχωράμε και συνεχίζουμε πολύ δυνατά.”
Γιάννης Κελέρμενος

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *