Type to search

ΑΟ ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΤΡΙΓΛΙΑΣ Β ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΩΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Εθνικός Πειραιά- ΑΟ Αργοναύτης Τριγλίας 76-63. Νίκη και πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας απέσπασαν οι Πειραιώτες.

Share

Ο Εθνικός Πειραιά κατάφερε να πάρει τη νίκη (76-63) κόντρα στον Αργοναύτη, καλύπτοντας μάλιστα και τη διαφορά με την οποία είχε ηττηθεί στον πρώτο γύρο,έχοντας και πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με την ομάδα της Ραφήνας.

Εθνικός Πειραιά και Αργοναύτης Τριγλίας συναντήθηκαν σήμερα το απόγευμα στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ ” Παναγιώτης Σαλπέας ”, σ’ ένα παιχνίδι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά και θέαμα, λόγω των διακυμάνσεων στο σκορ. Οι 12οι στη βαθμολογία Πειραιώτες επιθυμούσαν διακαώς το δίποντο της νίκης, ενώ ο δεύτερος και πιο δύσκολος τους στόχος τους ήταν να υπερκεράσουν τη διαφορά της ήττας τους στο παιχνίδι του πρώτου γύρου (73-63) κόντρα στον Αργοναύτη. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη ευρισκόμενοι στην 8η θέση της βαθμολογίας ήθελαν να ξεμπερδεύουν με τα σενάρια εμπλοκής τους στον υποβιβασμό. Ωστόσο η τελική έκβαση του αγώνα, ανάλογα και με τα αυριανά αποτελέσματα ίσως φέρει άλλα δεδομένα στην ομάδα της Ραφήνας.

Το παιχνίδι

Αρχικές πεντάδες:

Εθνικός Πειραιά: Γεωργιάδης, Μπασδέκης, Παπουτσής, Βασιλόπουλος (αρχηγός), Κασιούμης

ΑΟ Αργοναύτης Τριγλίας: Σγουρός, Λίτσος, Ζακυνθινός(αρχηγός), Κορομηλάς, Σταμέλος

 

Πρώτη περίοδος

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πάρα πολύ δυνατά στο παρκέ και με τον Λίτσο να είναι εύστοχος από τα 6,75 κατέστησαν σαφές πως οι Πειραιώτες θα πρέπει να στάξουν τη φανέλα για να τους νικήσουν. Η συνέχεια ήταν ανάλογη, με τον Μανταλβάνο να βάζει καλάθι δύο πόντων 7,24′ πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου. Ο Λιβανός έκανε σεφτέ για τον Εθνικό και μείωσε τη διαφορά στους 3 πόντους. Ο Εθνικός έμοιαζε να μην πατάει καλά και να μην έχει καθαρό μυαλό στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, κάτι που αποτυπώθηκε με το λάθος στο 6,15′, όταν και ο Κορομηλάς (του Αργοναύτη) έκλεψε την μπάλα, έφυγε στον αιφνιδιασμό και με lay up αύξησε τη διαφορά στους 8 πόντους (5-13 σε εκείνο το σημείο).

Ο Λιβανός ταλαιπωρούσε την άμυνα της ομάδας από τη Ραφήνα, η οποία τον ανέκοποτε, αλλά με φάουλ, και κάπως έτσι το ματς ήρθε στα ίσια (13-13), με τον παίκτη του Εθνικού αρχικά να βάζει και τις δύο βολές που κέρδισε και εν συνεχεία να σκοράρει από κοντά κι ενώ απέμεναν 3, 41′ στο ρολόι του πρώτου δεκαλέπτου. Στην αντίπερα όχθη, ο Λίτσος ήταν on fire στα πρωτα λεπτά της αναμέτρησης έχοντας βάλει δύο απανωτά τρίποντα, ενώ με δική του ενέργεια η ομάδα του πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ με τις δύο ελεύθερες βολές που εκτέλεσε ο ίδιος (13-15). Ο κάπτεν του Εθνικού, Βασιλόπουλος πήρε το όπλο του σιγά-σιγά και με τρίποντο μάζεψε την ψαλίδα στο 16-20, σκορ με το οποίο έληξε το πρώτο δεκάλεπτο.

Δεύτερη περίοδος

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε πανομοιότυπα με το πρώτο. Οι φιλοξενούμενοι έβαλαν πρώτοι καλάθι δύο πόντων με τον Γεραμάνη, για να έρθει λίγο αργότερα ο Βασιλόπουλος να μειώσει εκ νέου με τρίποντο. Η χαρά για το φίλαθλο κοινό κράτησε λίγο, αφού ο Αργοναύτης απάντησε κι εκείνος με τρίποντο του Μπαλαμπάνη, παίκτης που λίγο μετά κέρδισε φάουλ και βολές, ευστοχώντας μονάχα στην πρώτη από τις δύο (19-26). Σε αυτό το χρονικό σημείο ξύπνησε η μηχανή των μακρινών καλαθιών, ο Καρυστινός του Εθνικού, για να πλησιάσει στους 4 τον Αργοναύτη (22-26). Ο Σταμέλος απάντησε με τρίποντο, για να κρατήσει την ομάδα του σε καλή απόσταση (22-29). Ο Βασιλόπουλος ήταν ο φυσικός ηγέτης και οργανωτής της ομάδας του Πειραιά, κάτι που έδειξε εμπράκτως και σήμερα, κρατώντας την ομάδα του εντός παιχνιδιού.  Το ματς πλησίαζε στην ανάπαυλα με το ίδιο μοτίβο, τον Αργοναύτη να βρίσκει διαρκώς κενά και εύστοχα σουτ, εντός και εκτός πεδιάδας, παίρνοντας έτσι ένα ισχνό προβάδισμα, κατευθυνόμενος προς τα αποδυτήρια (31-34).

 

Τρίτη περίοδος

Οι δύο ομάδες πέρασαν ξανά εντός αγωνιστικού χώρου, με τον Εθνικό να μοιάζει από τα πρώτα κιόλας λεπτά του δεύτερου μέρους άλλη ομάδα. Οι παίκτες του είχαν καθαρό μυαλό, καλές τελικές πάσες και ευστοχία, πράγματα που επέτρεψαν στην ομάδα του Πειραιά να προηγηθεί στο σκορ. Αρχικά ο Μπασδέκης με τρίποντο και μία συμπληρωματική βολή, έκανε την ομάδα του για πρώτη φορά στον αγώνα να πάρει κεφάλι στο σκορ 35-34. Έκτοτε ο Καρυστινός πυροβολούσε από τα 6,75 και με δύο σερί δικά του τρίποντα άνοιξε την ψαλίδα του σκορ στο 41-34. Ο Λιβανός υπέπεσε εντός της ρακέτας του σε παράβαση πάνω στον Λίτσο, στέλνοντας τον στις βολές. Ο τελευταίος ευστόχησε και στις δύο. γράφοντας το 41-36. Ο Παπουτσής ακολούθησε τον δρόμο που χάραξαν οι Καρυστινός και Βασιλόπουλος και με δικό του τρίποντο η διαφορά ανέβηκε στους 8 πόντους υπέρ των γηπεδούχων.  Μέχρι εδώ ο Αργοναύτης πάλεψε να φέρει και πάλι το ματς στα μέτρα του και να πλησιάσει τον Εθνικό στο σκορ (44-38). Ενώ το χρονόμετρο έδειχνε 4,24 πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, οι φίλαθλοι του Εθνικού, αλλά και οι παίκτες των δύο ομάδων σώπασαν προσωρινά βλέποντας τον Μπασδέκη (του Εθνικού) να πιάνει το γόνατο του έπειτα από άτσαλο πέσιμο αντιπάλου επάνω του. Ο αντίπαλος κόουτς αμέσως έτρεξε να συνδράμει τον παίκτη, ενώ προς το μέρος του έσπευσε και ο γιατρός του αγώνα. Τελικά ο παίκτης σηκώθηκε όρθιος και αποχώρησε από το παρκέ υποβασταζόμενος ιπποτικά από δύο αντιπάλους του. Ας ελπίσουμε να έχει αποφύγει τα χειρότερα.

Οι ψηλοί του Εθνικού, Λιβανός και Γεωργιάδης έκαναν τη διαφορά της ομάδας τους διψήφια (52-39), για πρώτη φορά στο παιχνίδι. Ο Καρυστινός χαροποίησε ακόμη περισσότερο τους παρευρισκόμενους υποστηρικτές του Εθνικού με μακρινό σούτ 3 πόντων, το οποίο πανηγύρισε δεόντως. (55-39). Ο Αργοναύτης αναζητούσε τρόπο να ξαναμπεί στο ματς, αλλά μάταια, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των παικτών του (Σταμέλος, 55-41). Και κάπου εκεί ο νεοεισελθείς στο παρκέ Καραφαντής του Εθνικού είπε να σκοράρει κι εκείνος από μακριά, απαντώντας στη βολή του Γεραμάνη και εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +16 (58-42). Ο Σταμέλος αναπτέρωσε και πάλι τις ελπίδες των φιλοξενούμενων με καλάθι 3 πόντων, κι ενώ απέμεναν 3,7 δερυτερόλεπτα για τη λήξη της τρίτης περιόδου, μειώνοντας σε 60-45 (είχε προηγηθεί και ένα lay up του Καρυστινού, λίγο νωρίτερα). Η διαφορά των 15 πόντων έμοιαζε μη αναστρέψιμη, ωστόσο οι δύο ομάδες θα πάλευαν και για τη διαφορά των 10 πόντων του πρώτου αγώνα.

 Τέταρτη περίοδος

Το παιχνίδι  όπως εξελίχθηκε έγινε ροντέο, καθότι ήταν πολύ γρήγορο σε ροή. Ένα πραγματικό θρίλερ στην τελευταία περίοδο, όταν για λίγο ο Εθνικός πήγε να απολέσει τη διαφορά άνω των 10 πόντων που είχε χτίσει. Ο Γεραμάνης του Αργοναύτη έβαλε το πρώτο καλάθι στο 9,40, (60-47) για να ακολουθήσει η τρίποντη-βόμβα του Βασιλόπουλου,  λίγο αργότερα, που διατήρησε την ευρεία διαφορά (63-47). Ο Γεραμάνης με μαγική ενέργεια και αφού πέρασε τους πάντες, βρέθηκε κοντά στη ρακέτα και δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει για το 63-49. Οι καρδιές λίγο έλειψε να φύγουν από τη θέση τους, αφού ο Εθνικός πήγε να καταστρέψει  τη διαφορά πόντων, που με τόσο κόπο είχε χτίσει. Πέντε λεπτά πριν το φινάλε ο Σγουρός βρήκε τρίποντο και έκλεισε την ψαλίδα του σκορ στο 65-56.  Ο Παπουτσής όμως ξαναέδωσε χαρά στον κόουτς και στο κοινό του Σαλπέας, ανεβάζοντας πάλι τη διαφορά στο +11. Ο Αργοναύτης δεν ήθελε να τα παρατήσει, αφού ήξερε πόσο σημαντικό ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου, και με τον καυτό Λίτσο τρόμαξε και πάλι προς στιγμήν τους Πειραιώτες (67-59). Βέβαια όταν η μπάλα καίει, μιλάνε οι προσωπικότητες και το σθένος, τέτοιο που επέδειξαν οι Καρυστινός και Βασιλόπουλος, για να πάνε το σκορ στο 72-59. Ο Ζακυνθινός με καλάθι δύο πόντων έκανε δραματικά τα τελευταία  δευτερόλεπτα (72-61). Ο Κορομηλάς παρέτεινε την αγωνία του φίλαθλου κοινού με το δίποντο του (72-63). Παρολ΄αυτά ο Εθνικός έβγαλε άσσο από το μανίκι στο τέλος και με άλλα δύο καλάθια  (76-63) πήρε το ρόζ φύλλο αγώνα, αλλά και το αβαντάζ σε περίπτωση που ισοβαθμήσει με την ομάδα από τη Ραφήνα.

Μετά το πέρας του σημερινού αγώνα και τη σπουδαία διπλή νίκη, ο Εθνικός έχει 24 βαθμούς, έχει ρεκόρ 6 νίκες και 12 ήττες και παραμένει σε δυσχερή θέση (12η), γι’ αυτό και πρέπει να τα δώσει όλα στον εντός έδρας εξ΄ αναβολής αγώνα της Τετάρτης με την Κόρινθο, προκείμενου να πλασαριστεί όσο το δυνατόν καλύτερα στη βαθμολογία. Από την άλλη, ο Αργοναύτης Τριγλίας βρίσκεται 6ος με 27 βαθμούς και ρεκόρ  8 νίκες, 11 ήττες και η θέση στην οποία βρίσκεται ενδεχομένως να είναι προσωρινή, αν αύριο κάποια ομάδα εκ των Κηφισιά, Ληξούρι ή Αχαγιά πάρει το δίποντο της νίκης.  Επόμενος αγώνας για τον Αργοναύτη είναι αυτός απέναντι στον Πανελευσινιακό (κλειστό γήπεδο μπάσκετ Ραφήνας , 17:00), ενώ την ίδια ώρα ο Εθνικός θα φιλοξενηθεί στην Πεντέλη με την τοπική ομάδα, σε ένα ματς που θα έχει χαρακτήρα ντέρμπι ουραγών.

 

Η συγκομιδή των παικτών

Εθνικός (Χούμπαυλης): Ραπτόπουλος, Γεωργιάδης 6(1τρίποντο, 8 ριμπάουντ), Μπασδέκης 7(1 τρίποντο), Λιβανός 8 (9 ριμπάουντ), Καραφαντής 3(1τρίποντο), Σιδέρης, Καρυστινός 24 (6 τρίποντα,5 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Καραδημητρίου, Παπουτσής 7(1 τρίποντο), Ρεμπάμπης, Βασιλόπουλος 21 (3 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Κασιούμης

Αργοναύτης Ραφήνας (Γιαννακόπουλος): Σγουρός, Λίτσος 17(4 τρίποντα), Συγγούνας 2, Γεραμάνης 9, Ντούσιας 5(1 τρίποντο), Ζακυνθινός 9(1 τρίποντο ), Κορομηλάς 4, Μανταλβάνος 5, Μητσάκης, Σβάρνας, Μπαλαμπάνης 4(1 τρίποντο ), Σταμέλος 8(2 τρίποντα).

 

Επιμέλεια: Γιάννης Λιβανός

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *