Type to search

European Qualifiers FIFA World Cup Μουντιάλ 2022 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Ιταλία και η στέρηση του παγκόσμιου κυπέλλου

Share

?️Χρήστος Νικολόπουλος

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι για δεύτερη φορά δεν κατάφερε να περάσει  στο Μουντιάλ που θα γίνει στο Κατάρ, μετά από οκτώ μήνες και την κατάκτηση του ευρωπαϊκού οι οποίοι διακρίθηκαν ως ήρωες ήρθε το κάζο και απλά απέτυχαν να εκπληρώσουν το ρόλο τους.

Η ιταλική εφημερίδα Corriere dello Sport στο πρωτοσέλιδο έγραφε <<στη κόλαση >>

Το στραπάτσο που έπαθε η ομάδα τους από την Βόρεια Μακεδονία με 1-0  στο 90+2 με χρυσό σκόρερ τον Τραικόφσκι.

Μετά και την επιτυχία που τους βρήκε νικητές απέναντι στους Άγγλους και την στέψη ως Ευρωπαίοι βασιλιάδες κανένας δεν πίστευε ότι θα ξανά επαναληφθεί η καταστροφή.

Το πιο πρόσφατο στη κατακτηση του παγκόσμιου ήταν και το τελευταίο που μετρήσαν οι Ατζούρι και ήταν το 2006.

Ευρωπαϊκός θρίαμβος του 2021 ήταν απλώς ένα χτύπημα στην πτώση και στην κρίση που βρισκόταν.

Οι δύο τελευταίες σεζόν που πέρασαν καμία ομάδα δεν έφτασε στα προημιτελικά του Champions League που είναι ένα τρόπαιο που διαφεύγει από την Ιταλία. Επίσης ρόλο παίζουν και τα χρέη που έχουν ώστε να μην μπορούν να έχουν κορυφαία ταλέντα ούτε να επενδύσουν σε αυτά.

Η Gazzetta dello Sport σε άρθρο της <<το  σύστημα, το ιταλικό ποδόσφαιρο στο σύνολο του, πρέπει να δοκιμαστεί>>.

Οι 3 μεγαλύτερες εφημερίδες δε μπορούν να κρύψουν την στεναχώρια από τον αποκλεισμό της χώρας τους

Ο πρόεδρος της Serie A δήλωσε ότι θα χρειαστεί μία καινούργια αλλαγή στο σύστημα και ότι πρέπει οι πάντες να σκεφτούν αυτό το σοβαρό προβληματισμό.

Το 2018 που ήταν το Μουντιάλ στη Ρωσία με την Ιταλία να απέχει και να μην καταφέρει να προκριθεί η Τζιάν Πιέρο Βεντούρα και ο  επικεφαλής της ομοσπονδίας Κάρλο Τάβεκιο παραιτήθηκαν.

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι κάπως έσωσε την κατάσταση και τη θέση του με ένα ευρωπαϊκό τίτλο αλλά και ο ίδιος είναι ένα ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τον πάγκο.

Ένιωσα απογοητευμένος για την αποτυχία να περάσει η ομάδα του στην επόμενη φάση και όταν τον ρώτησαν για το μέλλον του, απλώς απάντησε με λακωνικό τρόπο <<δεν ξέρω τι να πω>>.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *