Type to search

Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ Θοδωρής Βλάχος ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΛΟ ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ Χρβόγιε Κόλιανιν

Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη: 12-12, έξω από τα νερά τους για πρώτη φορά φέτος οι Πειραιώτες.

Share

Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη συναντήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο του Πειραιά, με την ομάδα της Νότιας Αττικής να βάζει δύσκολα στους πρωταθλητές. Εν τέλει, σ’ ένα ματς θρίλερ οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες (12-12).

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός υποδέχτηκε τη Βουλιαγμένη για την τέταρτη αγωνιστική της δεύτερης φάσης του γκρούπ 1 των νικητών της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος. Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου ξαφνιάστηκαν από το δυνατό ξεκίνημα της Βουλιαγμένης, η οποία μάλιστα είχε την ευκαιρία να φύγει ακόμη και με το τρίποντο της νίκης. Το βαρύ πυροβολικό των ερυθρόλευκων, Φίλιπ Φιλίποβιτς μίλησε στο τέλος, έσωσε τις εντυπώσεις και την ομάδα του από την ήττα.

Οι αρχικές επτάδες των δύο ομάδων 

Ολυμπιακός (προπονητής, Θοδωρής Βλάχος): Εμμανουήλ Ζερδεβάς (ΤΦ), Νικόλαος Γκίλλας  Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς, Γούβης Κωνσταντίνος, Άντρο Μπούσλιε, Χρυσοβαλάντης Χρυσοσπάθης, Φίλιπ Φιλίποβιτς.

Ναυτικός όμιλος Βουλιαγμένης (προπονητής, Χρβόγιε Κόλιανιν) : Ανδρεάδης Εμμανουήλ (ΤΦ), Μυλωνάκης Εμμανούηλ, Ιωάννης Αλαφραγκής, Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης, Λόβρο Πάπαριτς, Νικόλαος Κουρούβανης, Δημήτριος Σκουμπάκης.

Ο αγώνας (πρώτο ημίχρονο)

Η ομάδα του κύριου Κόλιανιν (άλλοτε συνεργάτης του Θοδωρή Βλάχου, 2016-2018) μπήκε δυνατά στην πισίνα και τάραξε τα νερά, από το πρώτο κιόλας οκτάλεπτο, με τον Νικόλαο   Κουρούβανη να κάνει νωρίς νωρίς το 1-0 για τη Βουλιαγμένη. Συνέχεια έδωσε ο  Δημήτρης Σκουμπάκης 3 λεπτά πριν το τέλος του πρώτου οκταλέπτου. Ο Ολυμπιακός σιγά-σιγά βρήκε ρυθμό και με τον Σέρβο Φίλιπ Φιλίποβιτς μείωσε τη διαφορά στο ένα τέρμα. Ο ίδιος παίκτης  λίγο πριν τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου έφερε το ματς στα ίσια (2-2).

Το δεύτερο 8λεπτο ξεκίνησε πανομοιότυπα με το πρώτο, η Βουλιαγμένη δηλαδή σκόραρε πάλι πρώτη με τον Αλαφραγκή να κάνει το 3-2  (7,07′).  Ο κάπτεν των ερυθρόλευκων ισοφάρισε σε 3-3 μισό λεπτό αργότερα, για να έρθει λίγο μετά ο Πάπαριτς να δώσει εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του (Βουλιαγμένη). Στο 4,45′ οι διαιτητές καταλόγισαν πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φιλίποβιτς και έγραψε το 4-4. Οι Πειραιώτες πήραν κεφάλι στο σκόρ για πρώτη φορά (5-4) με τον Μουρίκη, κι ενώ απέμεναν κάτι λιγότερο από 3 λεπτά για τη λήξη  του δεύτερου οκταλέπτου. Η Βουλιαγμένη δεν πτοήθηκε, έκανε διαρκώς καλές επιθέσεις, πλησίασε στο γκολ αμέσως μετά το 5-4, όμως το σούτ του Καπότση βρήκε δοκάρι και έφυγε άουτ. Οι πρωταθλητές άυξησαν τη διαφορά στα δύο γκολ με τον Δερβίση (6-4). Ο Γκιουβέτσης 1,40′ πριν το τέλος του β 8λέπτου σημάδεψε ξανά δοκάρι. Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε την ατυχία της αντιπάλου του και από ένα ακόμη πέναλτι (αυτή τη φορά εκτέλεσε ο Φουντούλης) άνοιξε την ψαλίδα του σκορ στα 3 γκολ (7-4, 1,14′). Ο Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης ξόρκισε την γκίνια του και κεραυνοβόλησε τον Ζερδεβά 38 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του δεύτερου οκταλέπτου. Στην εκπνοή του β 8λέπτου ο Κωνστσαντίνος Γενηδουνιάς έκανε το 8-5, σκόρ με το οποίο έληξε το πρώτο ημίχρονο.

Ο αγώνας (δεύτερο ημίχρονο) 

Η Βουλιαγμένη θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ σε τρίτη συνεχόμενη περίοδο, όμως ο Ζερδεβάς ήταν εκεί και αρνήθηκε το γκολ. Στο 6,50′ ο Ιωάννης Φουντούλης σούταρε δυνατά, όμως η μπάλα πέτυχε στο δοκάρι. Λίγο μετά Πάπαριτς και Λοζίνα μείωσαν τη διαφορά στο ένα γκολ (8-7), με το χρονόμετρο να δείχνει 4 λεπτά για τη λήξη του τρίτου οκταλέπτου. Ο Ζερδεβάς απομάκρυνε και το σούτ του Σκουμπάκη, αποτρέποντας έτσι την ισοφάριση. 2,15′ πριν λήξει το τρίτο οκτάλεπτο ο αρχηγός των Πειραιωτών, Μουρίκης σημείωσε άλλο ένα τέρμα και ανέβασε το σκορ στο 9-7. Η ομάδα από τη Νότια Αττική δεν τα παράτησε και πλησίαζε διαρκώς τα αντίπαλα καρέ, κάνοντας δυνατά σουτ, όπως αυτό του Καστρινάκη, που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ζερδεβάς, λίγο πριν η μπάλα καταλήξει στο τέρμα του.

Η τέταρτη περίοδος άρχισε εντυπωσιακά, με τις δύο ομάδες να σκοράρουν κατά ρίπας (10-7 Γούβης, 10-8 Καλογερόπουλος, 11-8 Χρυσοσπάθης και 11-9 Σκουμπάκης). Ενώ απέμεναν κάτι περισσότερο από 6 λεπτά για το φινάλε, η Βουλιαγμένη βρήκε τα σωματικά και ψυχικά αποθέματα και γύρισε το παιχνίδι. Ο Γκιουβέτσης έκανε την αρχή (11-10) και οδήγησε το ματς σε πλήρη ισορροπία 11-11,  3 λεπτά σχεδόν πριν το τελευταίο σφύριγμα στην αναμέτρηση. Ο Καπότσης υπήρξε άσφαιρος στην πρώτη του προσπάθεια, καθώς η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι του Σύρμα (είχε προχωρήσει σε αλλαγή τερματοφύλακα ο Βλάχος για τον Ολυμπιακό). 2 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Καπότσης έδωσε τη χαριστική βολή (12-11) στον Ολυμπιακό, μετατρέποντας τα τελευταία δύο λεπτά σε θρίλερ. Ο Φίλιπ Φιλίποβιτς ωστόσο έσωσε την παρτίδα για τον Ολυμπιακό, γράφοντας το τελικό 12-12, προσπάθησε κιόλας  να βάλει και το νικητήριο γκολ, αλλά ο Ανδρεάδης κράτησε όρθια την ομάδα του. Με τη λήξη του παιχνιδιού ο 29 χρονος Γενηδουνιάς του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή Σπύρο Αχλαδιώτη για την τελευταία φάση, όπου υπήρξε φάουλ και κατά τα λεγόμενα του παίκτη των Πειραιωτών αποβολή.  

Οι σκόρερ

Ολυμπιακός: Φιλίποβιτς 4 γκολ, Μουρίκης 3 γκολ , Δερβίσης, Φουντούλης, Γενηδουνιάς. Γούβης, Χρυσοσπάθης από ένα γκολ.

Βουλιαγμένη: Σκουμπάκης 2 γκολ, Γκιουβέτσης 3 γκολ, Πάπαριτς 2 γκολ, Λοζίνα, Κουρούβανης, Καλογερόπουλος, Αλαφραγκής, Καπότσης είχαν από ένα τέρμα.

 

Η έκπληξη της αγωνιστικής αυτής λοιπόν έγινε και έδωσε από έναν βαθμό σε Ολυμπιακό και Βουλιαγμένη. Μετά το πέρας της αναμέτρησης αυτής ο Ολυμπιακός συνεχίζει να είναι πρώτος (52β)  στη βαθμολογία   του πρώτου γκρούπ, την ώρα που η Βουλιαγμένη ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του Πανιωνίου θα παραμείνει δεύτερη (43 βαθμοί).

Οι ερυθρόλευκοι, μετά την πρώτη τους βαθμολογική απώλεια εφέτος, καλούνται να ανασυνταχθούν για το επόμενο ματς (με Απόλλωνα Σμύρνης, Σάββατο 26/3/2022 , 14:00) , ενώ ακολουθεί και ο δύσκολος εκτός έδρας ευρωπαϊκός αγώνας (30/3/2022, 21:15) κόντρα στην Μπαρτσελονέτα για την 11η αγωνιστική του Len Champions League.

H Βουλιαγμενη από την άλλη θα φιλοξενήσει στην έδρα της τον Πανιώνιο (26/3/2022, 18:00), σ’ ενα παιχνίδι που θα κρίνει πολλά για τη δεύτερη θέση.

 

 

Επιμέλεια: Γιάννης Λιβανός

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *