Type to search

Ολυμπιακοι Αγώνες

Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή της Ουκρανίας ζητάει αναστολή και απαγόρευση Ρώσων αθλητών.

Share

Η Ουκρανία (στη σκιά του πολέμου που βιώνει) τις τελευταίες στιγμές από την γείτονα χώρα της στη Ρωσία απαιτεί την ακύρωση από όλα τα αγωνίσματα τις Ρώσους ως αντίδραση.

Η ΔΟΕ με μακροσκελή δήλωση είπε με “βαριά καρδιά” πήρε την απόφαση να μην επιτρέψει σε Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές και αξιωματούχους τη συμμετοχή τους στα δεδομένα των αθλητικών αγώνων.

Σχετικά με τα όσα αναφέρει για την ακεραιότητα των αθλητών και φυσικά την ασφάλειά τους. Ένας άλλος σύμμαχος στο πλευρό των Ουκρανών.

Για να συμμετάσχει η Ρωσία και Λευκορωσία στους αγώνες από την εποπτεία των Ολυμπιακών Αγώνων της ΔΟΕ πρέπει να δηλώνουν ουδέτερο τα σωματεία είτε πρόκειται για μεμονωμένους παίκτες, χωρίς Εθνικό Υμνος, χωρίς σημαίες.

Προχωρούν οι διαδικασίες αφαίρεσης του μεταλλίου του Ολυμπιακού ταγματος  που απονεμήθηκε στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν το 2001.

Για το μηχανοκίνητο αθλητισμό Ρώσοι αθλητές απαγορεύεται να συμμετάσχουν κάτω από το λάβαρο της συμπεριλαμβανομένου και του Νικήτα Μαζέπιν.

Η νίκη του Ντάνι Μεντέγιεφ επί του Τζόκοβιτς επισκιάστηκε από την ουκρανική Ομοσπονδία που ζητάει απαγόρευση Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών από Γκραν Σλαμ.

Από το Χρήστο Νικολόπουλο 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *