Type to search

Uefa ΟΥΕΦΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Σπάρτακ Μόσχα ΦΙΦΑ

FIFA και UEFA την αφήνουν στο περιθώριο την Ρωσία

Share

 

Συντάκτης του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ και από το SportReview :Νικολόπουλος Χρήστος 

 

Οι 2 ομοσπονδίες (διεθνής και ευρωπαϊκή)  στο χώρο του ποδοσφαίρου απομονώνουν την Ρωσία από διοργανώσεις λόγω της παρατεταμένης κατάσταση με την Ουκρανία.

Σύλλογοι και εθνικές ομάδες μπαίνουν στο “πάγο”. Το αποτέλεσμα είναι -πλέον η αποξένωση των αθλητών και των συλλογών που εκπροσωπουν την ρωσική δημοκρατία στα περισσότερα αθλήματα.

  • Η γυναικεία ομάδα της Ρωσίας χάνει την θέση της για το Euro 2020 που θα διεξαχθεί ση Αγγλία και στο γήπεδο του Γουέμπλει
  • Η Ρωσία (για τα πλέι-οφ του παγκόσμιου κυπέλλου) θα τεθεί αντιμέτωπη με την Πολωνία, οι Πολωνοί ως θέμα αντίδρασης είναι πρόθυμοι να αποκλειστούν πάρα να παίξουν

 

  • H εταιρεία φυσικού αερίου κρατικών συμφερόντων η Gazprom και η UEFA τερμάτισαν τη συμφωνία που είχαν συνάψει οι 2 πλευρές.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έσπασε την συμφωνία με την Gazprom (η εταιρεία της ήταν σπόνσορας με 40 εκατομμύρια το χρόνο), η Πολωνία δε είναι διατεθειμένοι να αντιμετωπίσουν τους Ρώσους, ως αντίδραση για την εισβολή σε ξένο κράτος.

Αναστολή μπαίνει η γυναικεία ομάδα της Ρωσίας η οποία ενδέχεται να χάσει την θέση της για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Αγγλία.

 

Η Σπάρτακ Μόσχα – εναπομένοντα σύλλογος – αποκλείστηκε από την συνέχεια του Europa League, πέρασε η Λειψία στα προημιτελικά.

Η UEFA και η FIFA από κοινού δήλωση ανέφεραν οι σύλλογοι και οι εθνικές αντιπροσωπευτικές ομάδες τους στο ανδρικό, γυναικείο αλλά και ακαδημίες θα μπουν σε αναστολή μέχρι νεωτέρας από ευρωπαϊκές και διεθνείς διοργανώσεις στο ποδόσφαιρο.

Οι 2 αυτές ομοσπονδίες είναι μαζί στη Ουκρανία, είναι στο πλευρό τους στις δύσκολες στιγμές που βιώνουν.

Το ποδόσφαιρο ως φορέας ένωσης και ειρήνης, ελπίζουν να τελειώσει γρήγορα αυτή η σύρραξη ώστε να γίνουν όλα όπως παλιά. Συμπαράσταση στην Ουκρανία.

 

Επιπλέον είχαμε και ακύρωση συμφωνίας με την Gazprom έληξε μετά από 10 χρόνια όπως και ο τελικός του Champions League όπου είχαμε αλλαγή έδρας από την Αγία Πετρούπολη και την Gazprom αρένα μεταφερόμαστε στη Γαλλία και στο Στάντ Ντε Φρανς.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Ρώσων μπορούν να αγωνιστούν κάτω από την εποπτεία των 2 ομοσπονδιών μόνο με αλλαγή ονόματος και ουδετερότητα στα γήπεδα της.

Η στάση την Πολωνίας να απέχουν, το παράδειγμα το ακολούθησαν οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Αγγλίας, της Σκωτίας, της Ουαλίας και της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας.

Στα εκτός δρώμενα του ποδοσφαίρου η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή κάλεσε τις οργανώσεις σε δράση.

Με μακροσκελή αναφορά, ότι να μη γίνονται δεκτοί αξιωματούχοι αλλά και αθλητές από Ρωσία και Λευκορωσία.

Υπό ένα όρο, ουδετερότητα. Δηλαδή ουδέτεροι αθλητές. Εθνικά σύμβολα, χρώματα, σημαίες ή ύμνοι δε θα γίνονται δεκτά.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *