Type to search

Α1 Γυναικών ΒΟΛΕΪ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Κεντρική ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Γιωργίνα Αντωνακάκη:«Ασχολούμαστε επαγγελματικά αλλά δεν είμαστε επαγγελματίες!»

Share

Μια από τις πιο ανερχόμενες παίχτριες της Volley League γυναικών είναι αναμφίβολα η Γιωργίνα Αντωνακάκη.Η 19χρόνη λίμπερο μιλάει στον Αντώνη Τσεσμελή για την ζωή της στην Νάξο, τις διαφορές που υπάρχουν στο γυναικείο βόλεϊ σε σχέση με το εξωτερικό, τα όνειρα της και αν έχει δεχθεί βία στον επαγγελματικό της χώρο.

 

Το καλοκαίρι η Γιωργίνα Αντωνακάκη πήρε την απόφαση να αγωνιστεί στην ομάδα του Πανναξιακού μετά την ΓΕ Ηρακλείου και ΑΟ Λαμίας και να αποτελέσει μια υπερπολύτιμη λύση στην φαρέτρα της ομάδας της Νάξου. Μόλις στα 19 της χρόνια θεωρείται βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ομάδας στην προσπάθεια για την είσοδο στα playoffs της Volley League γυναικών. Με τις εμφανίσεις της που σε κάθε αγώνα είναι όλο και καλύτερες θεωρείται ως μια από τις πιο ανερχόμενες αθλήτριες και σίγουρα θα μας απασχολήσει για τα επιτεύγματά της.

Αναλυτικά είπε:

  • Πως ασχολήθηκες με το βόλεϊ; Υπήρξε κάποια αθλήτρια «πρότυπο»;

«Ξεκίνησα το βόλεϊ στα τέλη της έκτης δημοτικού. Η αλήθεια είναι ότι δεν μου κέντριζε τόσο το ενδιαφέρον αλλά πήγαιναν οι φίλες μου οπότε πήρα την απόφαση να το δοκιμάσω. Δεν υπήρξε κάποια αθλήτρια ως πρότυπο. Θαυμάζω όμως όλους τους αθλητές γιατί ξέρω την προσπάθεια και τις θυσίες που απαιτεί ο αθλητισμός και ιδιαίτερα ο πρωταθλητισμός.»

 

  • Πως νιώθεις που είσαι μέλος της ομάδας του Πανναξιακού και πως περνάς στο νησί της Νάξου;

 «Είναι μεγάλη μου χαρά που είμαι μέλος στην ομάδα του Πανναξιακού γιατί πέρα από το γεγονός ότι είναι μια ομάδα με ιστορία στην Volley League, με πίστεψαν και μου δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστώ για πρώτη φορά στην θέση του λίμπερο. Η ζωή στην Νάξο είναι ευνοϊκή για τους αθλητές. Έχω την ευκαιρία να συγκεντρωθώ σε αυτό που κάνω και να δουλέψω διπλάσια ώστε να έρθει το αποτέλεσμα που επιθυμώ.»

 

  • Την Τετάρτη 23/2 ηττηθήκατε με 2-3 σετ στον προημιτελικό κυπέλλου από τον ΑΟ Θήρας. Τι γεύση σας άφησε αυτό το αποτέλεσμα και πως επηρεάζονται οι στόχοι της ομάδας;

 «Την Τετάρτη δυστυχώς χάσαμε με 2-3 σετ στον προημιτελικό κυπέλλου από την Σαντορίνη, αλλά θα πω ότι μου έχει αφήσει περισσότερο γλυκιά γεύση αυτό το παιχνίδι διότι κάναμε κατάθεση ψυχής. Ήταν μεγάλη η συγκίνηση από την τεράστια υποστήριξη που λάβαμε από τον κόσμο. Πραγματικά μόνο καλό μας έκανε αυτό το παιχνίδι για την συνέχεια της σεζόν.»

 

  • Η ομάδα έχει καινούργιο προπονητή, τον κ. Φόγκελ. Πως επηρέασε αυτό στο να ανέβει η ομάδα αγωνιστικά και πόσο σε έχει βοηθήσει σαν παίχτρια η έλευσή του;

«Ο coach είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές που έχω συνεργαστεί, είμαστε τυχερές που ήρθε στην ομάδα. Έχει πολύ όρεξη για δουλειά και αγαπάει αυτό που κάνει, οπότε μας μεταδίδει και εμάς αυτή την ενέργεια. Εμένα προσωπικά με έχει βοηθήσει κυρίως στο κομμάτι της τεχνικής και τον ευχαριστώ γι αυτό.»

 

  • Κεφάλαιο Εθνική Ομάδα. Θεωρείς έτοιμο τον εαυτό σου να φορέσεις τα γαλανόλευκα;

 «Η εθνική ομάδα είναι ένα από τα όνειρα μου, θα ήθελα πολύ να γίνω κάποια στιγμή μέλος της. Βέβαια δεν είμαι εγώ αυτή που μπορεί να κρίνει αν είμαι έτοιμη, το μόνο που ξέρω είναι ότι αν μου δοθεί η ευκαιρία θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό.»

 

  • Όλοι βλέπουμε τον διαχωρισμό του ανδρικού με του γυναικείου βόλεϊ σε όλα τα επίπεδα. Τι πρέπει να κάνει η πολιτεία ώστε να λυθούν τα προβλήματα και γιατί στο εξωτερικό το επίπεδο είναι τόσο υψηλό;

 «Το βόλεϊ θεωρώ πως είναι ένα αρκετά δημοφιλές άθλημα και είναι κρίμα στις γυναίκες να μην έχει γίνει ακόμη επαγγελματικό. Μακάρι η πολιτεία να ασχοληθεί γιατί ασχολούμαστε επαγγελματικά αλλά δεν θεωρούμαστε επαγγελματίες. Μόνο ένα μικρό ποσοστό αθλητριών μπορεί να συντηρηθεί από αυτό. Στο εξωτερικό τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά ως προς την οργάνωση κυρίως. Οι αθλήτριες εκεί αντιμετωπίζονται ως εργαζόμενες και έχουν όλα τα εφόδια για να επικεντρωθούν στην δουλειά τους και να βελτιωθούν στο μέγιστο. Το επίπεδο σαφώς είναι πιο υψηλό αλλά δεν έχει να κάνει με το ταλέντο, αλλά περισσότερο με τις συνθήκες. Μακάρι αυτό να αλλάξει σύντομα»

 

  • Καθημερινά ακούγονται μαρτυρίες αθλητριών να δέχονται όλες τις μορφές βίας από μέλη και προπονητές. Έχεις δεχτεί ή έχεις βρεθεί κάποια στιγμή μάρτυρας ενός τέτοιου γεγονότος;

«Με στεναχωρεί πολύ που εν έτει 2022 υπάρχουν προπονητές οι οποίοι δεν έχουν τις κατάλληλες γνώσεις ώστε να αντιμετωπίζουν σωστά και με σεβασμό τις αθλήτριες τους. Εγώ δεν έχω βρεθεί σε τέτοια θέση και εύχομαι να μην βρεθώ ούτε εγώ ούτε κανένας αθλητής/τρια ξανά σε αυτή τη θέση.»

 

  • Τι να περιμένουμε από εσένα; Σκέφτεσαι το εξωτερικό;

«Θέλω να ασχοληθώ σοβαρά και να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ. Προς το παρόν δεν σκέφτομαι να φύγω στο εξωτερικό, αλλά δεν είναι κάτι που αποκλείω για το μέλλον. Προσπαθώ να βάζω μικρούς και εφικτούς στόχους τη φορά, ώστε να τους πετυχαίνω.»

 

  • Τι θα συμβούλευες ένα μικρό κορίτσι που θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με το βόλεϊ;

 «Δεν έχω την κατάλληλη εμπειρία για να δώσω τις καλύτερες συμβουλές. Το μόνο που θα το συμβούλευα θα ήταν να το κυνηγήσει μέχρι τέλους αν αυτό είναι που θέλει και θα τα καταφέρει. Αρκεί να πιστέψει ότι μπορεί.»

Αντώνης Τσεσμελής

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *