Type to search

ΜΠΑΣΚΕΤ

Β Εθνική Μπάσκετ: Επέλαση της ΦΕΑ στη Νέα φιλαδέλφεια. λύγισε τον Πανελευσινιακό 90-78 και πέτυχε την 8η συνεχόμενη νίκη της.

Share

Η Φ.Ε.Α Ν.Φ – Ν.Χ. υποδέχθηκε στην έδρα της τον Πανελευσινιακό (20/2) για τον Α΄ Όμιλο της Β Εθνικής κατηγορίας. Οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη με 90-78 και πέτυχαν την 8η συνεχόμενη νίκη τους στο πρωτάθλημα. Ο Πανελευσινιακός προσπάθησε να επιβληθεί της αντιπάλου του ωστόσο η ΦΕΑ στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης βρήκε λύσεις στην επίθεση και πήρε τη νίκη.


 

 

Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε πολύ δυναμικά, με τις δύο ομάδες να βρίσκουν ρυθμό στην επίθεση. Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα 5 πόντων στην αρχή της περιόδου κάνοντας το σκορ 5-10. Παρά το αρχικό σοκ η ΦΕΑ έδειξε ψυχραιμία και έφερε την κατάσταση στα μέτρα της. Αρχικά μείωσε τη διαφορά και έπειτα πήρε προβάδισμα 5 πόντων 18-13. Η πρώτη περίοδος έκλεισε με σκορ 30-24, με τους παίκτες του Αλέξη Καρατζά να έχουν προβάδισμα 8 πόντων, και τις επιθέσεις των δύο ομάδων να είναι οι πρωταγωνίστριες του παιχνιδιού.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ξέφρενος ρυθμός της πρώτης περιόδου φυσιολογικά μειώθηκε. Ο Πανελευσινιακός προσπάθησε να επιστρέψει και κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στους 2 πόντους κάνοντας το σκορ 35-31. Η ΦΕΑ αντέδρασε ξανά και το ημίχρονο έληξε με τους γηπεδούχους στο +7 και σκορ 49-42.

Στην τρίτη περίοδο η ΦΕΑ με πρωταγωνιστές τους Καραλευθέρη και Καραχάλιο, “πάτησε” γκάζι και με ένα σερί 13-0 έκανε το 49-42 του ημιχρόνου, 62-42 εκτοξεύοντας τη διαφορά στους 20. Η ομάδα της Ελευσίνας δεν μπόρεσε να περιορίσει τη ΦΕΑ, που τελείωσε την περίοδο ευστοχώντας σε 6/10 σουτ τριών πόντων. Με τη ΦΕΑ να κυριαρχεί στο παρκέ και να μην αφήνει περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο, το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 74-56.

Στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου η διαφορά έφτασε και πάλι τους 20. Ο Πανελευσινιακός όμως με μπροστάρη τον Καράμπελα επιχείρησε την ανατροπή μειώνοντας τη διαφορά στους 10 πόντους κάνοντας το σκορ 80-70. Ο Μουμπάρακ μείωσε ακόμη περισσότερο κάνοντας το 83-75 και το μομέντουμ ανήκε στην ομάδα του κυρίου Βούλγαρη. Με σχεδόν δυο λεπτά να απομένουν στο χρονόμετρο, η ΦΕΑ με ένα μικρό επιθετικό ξέσπασμα έστειλε τη διαφορά ξανά στους 10 με τον Γεωργοπαπαδάκο να σουτάρει από τη γωνία για τρεις και να διαμορφώνει το 85-75. Ένα ακόμη τρίποντο “έγραψε” το 88-75 και κάπου εκεί η υπόθεση νίκη κρίθηκε οριστικά. Τελικό σκορ της αναμέτρησης ήταν το 90-78. Αξίζει να σημειωθεί πως τους δύο τελευταίους πόντους για τη ΦΕΑ πέτυχε ο Απόστολος Κόντος, που στο συγκεκριμένο παιχνίδι πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την ομάδα. Πρόκειται για τον εγγονό του θρυλικού μπασκετμπολίστα Απόστολου Κόντου, το όνομα του οποίου φέρει το κλειστό γυμναστήριο της Νέα Φιλαδέλφειας.

 

Γιάννης Κελέρμενος

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *