Type to search

Α2 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Φοίνικας Πειραιά – Ηλιούπολη 52-60. Ντούμπλαραν τις νίκες τους στο πρωτάθλημα επί του Φοίνικα τα κορίτσια της Ηλιούπολης

Share

Ένα συναρπαστικό παιχνίδι εκτυλίχθηκε στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Παναγιώτης Σαλπέας, στον Πειραία, ανάμεσα στον Φοίνικα  και την Ηλιούπολη. Οι φιλοξενούμενες κατάφεραν να φύγουν με το ρόζ φύλλο αγώνα από την έδρα του Φοίνικα και συνεχίζουν να βρίσκονται σταθερά στο κατόπι του πρωτοπόρου Εύνικου.

Φοίνικας και Ηλιούπολη συναντήθηκαν ξανά μετά τις 31 Οκτωβρίου, αυτή τη φορά στον Πειραιά, σ’ έναν καθοριστικό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αγώνα. Οι δύο ομάδες ήθελαν πολύ τη νίκη και κατέβαλαν μεγάλη σωματική και ψυχική προσπάθεια για να την επιτύχουν. Το παιχνίδι δεν προσφερόταν για καρδιακούς καθότι το παιχνίδι από ένα σημείο και έπειτα έγινε ροντέο.

Οι δύο ομάδες ήταν πολύ κοντά στο σκορ, ιδίως στην πρώτη και στην τρίτη περίοδο. Στην εκπνοή της δεύτερης περιόδου η Αναστασία Σλούκα από πλευράς Ηλιούπολης πέτυχε τρίποντο που εκτόξευσε τη διαφορά στους 11 πόντους και το σκορ ανέβηκε στο 22-33. Οι γηπεδούχες βγήκαν από τα αποδυτήρια με σκοπό να κλείσουν την ψαλίδα του σκορ που είχε ανοίξει στους 11 πόντους πριν την ανάπαυλα. Ξαναμπήκαν στο ματς 3 περίπου λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Σε εκείνο το σημείο η Ηλιούπολη έχασε πολλά σουτ κάτω από τη ρακέτα και κινδύνεψε να χάσει και το προβάδισμα. Όπως ήταν φυσικό δεν έλειψε και ο εκνευρισμός που συνοδεύει τέτοια παιχνίδια υψηλής έντασης και ρυθμού ανάμεσα σε δύο ομάδες που είναι φαβορί να πάνε στα μπαράζ, που θα οδηγησούν στην άνοδο στην Α1. Παρολ’ αυτά οι φιλοξενούμενες δεν λύγισαν και κλείδωσαν τη νίκη, μεγάλο μερίδιο της οποία φέρει η αρχηγός τους Ζωή Κορρέ, που πέτυχε 18 πόντους από τους οποίους οι 6 ήταν από τα 6,75 μέτρα.

Από τις Πειραιώτισσες ξεχώρισε κυρίως η Σίσσυ Ευμορφοπούλου που σημείωσε 25 πόντους, εκ των οποίων 2 τρίποντα. Η 36 χρονη παίκτρια ήταν πραγματικά συγκινητική και βρισκόταν παντού σε άμυνα και επίθεση, προσπαθώντας να συνεισφέρει τα μέγιστα. Για την τελευταία ο ίδιος ο κόουτς της Ηλιούπολης, Διονύσης Φέξης δήλωσε μετά τον αγώνα πως χρειάζονταν να τη μαρκάρουν παραπάνω από μία παίκτριες για να  την ανακόψουν. Η πολύπειρη άλλοτε σμολ και άλλοτε πάουερ φόργουορντ είχε άξιες συμπαραστάτριες την Ελευθερία Μαγγίνα (14 πόντοι) και την κάπτεν Ελένη Βράκα (8 πόντοι, εξ αυτών 1 τρίποντο).

Στην αντίπερα όχθη, για την Ηλιούπολη έλαμψαν η αρχηγός Ζωή Κορρέ με 18 πόντους εκ των οποίων 2 τρίποντα, οι Σαβίνα Κάραλη και Διαμάντω Αλεξιά με 12 πόντους η καθεμιά και η Αναστασία Σλούκα (10 πόντοι), η οποία εκτός από το όνομα, έχει όπως φαίνεται και τη χάρη του αδερφού της (Κώστα) με τα δύο τρίποντα που έβαλε.

Ο Φοίνικας παραμένει τρίτος στη βαθμολογία με 19 βαθμούς, όσους έχουν και οι Δαναοί Άργους που νίκησαν σήμερα εκτός έδρας τον Άρι Καλαμάτας. Οι Πειραιώτισσες ωστόσο νίκησαν την ομάδα από το Άργος για τον πρώτο γύρο, επομένως σε περίπτωση ισοβαθμίας και ανάλογα με το τι θα γίνει στο επόμενο μεταξύ τους παιχνίδι πιθανολογείται πως θα έχουν πλέονεκτημα σε βάρος τους. Η ομάδα του Κυριάκου Αράπη καλείται να ανασυνταχθεί, κι αυτό γιατί την επόμενη αγωνιστική παίζει στον Πειραιά με τον Αιγέα Χίου, μία ομάδα που σαφώς είναι στα μέτρα της, γι΄αυτό και θα πρέπει οπωσδήποτε να την κερδίσει αν θέλει να συνεχίσει να βρίσκεται στο κυνήγι τόσο της Ηλιούπολης, όσο και του Εύνικου.

Από την άλλη η ομάδα από τα Νότια Προάστια (Ηλιούπολη) είναι δεύτερη με 21 βαθμούς και  απέκτησε αέρα δύο βαθμών από τον Φοίνικα, ενώ απέχει μόλις έναν από τον πρώτο της βαθμολογίας Εύνικο, τον οποίο θα έχει  την ευκαιρία να προσπαθήσει να νικήσει στις 13 Μαρτίου, για τη 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος, στα Άνω Λιόσια. Προς το παρόν η ομάδα του κύριου Φέξη επικεντρώνεται στο επόμενο παιχνίδι, που θα τη βρει πάλι στον Πειραιά, αυτή τη φορά απέναντι στον Ατρόμητο, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ στα Καμίνια (20/02/2022 13:00).

 

Επιμέλεια: Γιάννης Λιβανός

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *