Type to search

ΑΡΗΣ Βόλος ΝΠΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1

Για μία θέση στον ήλιο

Share

Άρης και Βόλος αναμετρώνται σήμερα το απόγευμα (19:30, novasports prime) στο γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης για την 22η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1. Αμφότερες οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη για να καπαρώσουν μία θέση στα επερχόμενα playoffs που ξεκινούν τον επόμενο μήνα.

Η αγωνιστική δράση της Σούπερ Λιγκ 1 συνεχίζεται και ανοίγει αυλαία σήμερα Σάββατο με δύο παιχνίδια. Ένα εξ αυτών είναι το κομβικής σημασίας για τη διάρθρωση των play offs ματς ανάμεσα σε Άρη και Βόλο στη Χαριλάου, στον απόηχο του τραγικού γεγονότος της δολοφονίας του άτυχου Άλκη Καμπανού λίγα μέτρα μακριά από το γήπεδο του Άρη.

Οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται στην 7η θέση της βαθμολογίας με 29 πόντους, έναν λιγότερο από τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, που όμως έχει παίξει ένα παιχνίδι παραπάνω. Την ίδια ώρα μάλιστα στο Αγρίνιο οι Ηπειρώτες φιλοξενούνται από τον σε γενικές γραμμές ανεβασμένο αυτό το διάστημα Παναιτωλικό, επομένως δεν αποκλείεται οι κίτρινοι να προσπεράσουν τους Γιαννιώτες , εφόσον νικήσουν  απόψε τον Βόλο και ο Άγιαξ της Ηπείρου ηττηθεί στο άλλο παιχνίδι.  Αν συμβούν αυτά τα δύο τότε ο Άρης θα ανέβει έκτος, σε μία θέση που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη χρονιά.

Στην αντίπερα όχθη ο Βόλος είναι ένατος με 25 βαθμούς, αλλά θέλει να κοιτάζει διαρκώς ψηλότερα, κάτι που του επιτρέπουν βέβαια εμφανίσεις όπως αυτή στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ, την περασμένη Κυριακή, όταν και έφυγε από την Αθήνα  με το σπουδαίο 2-1 υπέρ του. Η ομάδα από τη Θεσσαλία είναι μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος, κυρίως βάσει εικόνας και όχι τόσο των αποτελεσμάτων που παίρνει. Δεν θεωρείται απίθανο να ξαφνιάσει και τον Άρη στην έδρα του και να βρει την πρώτη εκτός έδρας νίκη σε βάρος των κιτρίνων, έπειτα από τον Αύγουστο του 2019,  τότε που για το πρώτάθλημα της περιόδου 2019-2020 οι Βολιώτες είχαν επικρατήσει με 1-0.

Αγωνιστικά τώρα ο Άρης πονοκεφαλιάζει για την απουσία του κεντρικού αμυντικού Φαμπιάνο που είναι τιμωρημένος. Το κενό ίσως καλύψει ο πολύπειρος Γιώργος Δεληζήσης , που όμως έχει να παίξει πάνω από 2 μήνες (Αρης- ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 0-5) ή ο νεαρός Κυριάκος Ασλανίδης, ο οποίος δεν έχει ιδιαίτερες παραστάσεις στη Σούπερ Λιγκ 1. Αντίθετα στη διάθεση του Άκη Μάντζιου είναι και πάλι οι Μπερτόγλιο και Γκάνεα δίνοντας έξτρα λύσεις στη θέση 10 αλλά και στα πλάγια της άμυνας. Εκτός πλάνων για τον αποψινό αγώνα είναι ο αριστερός οπισθοφύλακας Λούμορ καθώς και ο τερματοφύλακας Ντένις. Το κακό για τον Άρη είναι πως αρκετοί βασικοί παίκτες ( Καμαρά, Μπράμπετς, Εντιαγέ, Μαντσίνι, Σάσα) έχουν επιβαρυνθεί από τα συνεχόμενα παιχνίδια, ωστόσο δεν αναμένεται εκτεταμένο ροτέισον, αφού το παιχνίδι κρίνεται πολύ σημαντικό ενόψει της συνέχειας.

Ο Βόλος από την άλλη θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονική χωρίς ουσιαστικά προβλήματα, κάτι που αποτελεί θετική εξέλιξη για τον κύριο Μπράτσο (προπονητής). Επανέρχεται έπειτα από την ποινή της μίας αγωνιστικής λόγω της κόκκινης κάρτας (2 κίτρινες) που πήρε στο ” Σπύρος Λούης ” ο καθοριστικός σε εκείνο το ματς Φαν Βέερτ. Ο Ολλανδός  διανύει εξαιρετική σεζόν, με τα 13 γκολ που έχει πετύχει  σε 19 αγώνες πρωταθλήματος να επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο. Κάτω από τα γκολπόστ λογικά θα βρεθεί και πάλι ο Κλέιμαν, ο οποίος αποθεραπεύτηκε πλήρως από τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρούσε ενώ και ο δεξιός μπακ Πουρίτα τίθεται και πάλι στη διάθεση του Κώστα Μπράτσου. Τις τρεις θέσεις πίσω από την αιχμή του δόρατος, Φαν Βέερτ, διεκδικούν οι  Φερνάντες, Όρος, Ρεγκατέν και Μπαρτόλο.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ

Άρης (Άκης Μάντζιος, 4-2-3-1): Τερματοφύλακας: Σιαμπάνης, τετράδα στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά οι Γκανέα, Μπράμπετς, Δεληζήσης και Σούντγκρεν. Μπροστά τους στον χώρο της μεσαίας γραμμής οι Ματίγια και Σάσα, ως δεκάρι ο Εντιαγέ και στα πλάγια ως εξτρέμ οι Μαντσίνι (αριστερά) και Μπρούνο Γκάμα (δεξιά). Κεντρικός επιθετικός για άλλη μία φορά ο Αμπουμπακάρ Καμαρά.

 

Βόλος ( Κώστας Μπράτσος, 4-2-3-1) Τερματοφύλακας: Κλέιμαν, τετράδα στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά οι Φερράρι, Ρομέρο, Γκιουλέν, Πουρίτα. Στον νευραλγικό χώρο του κέντρου οι Τσοκάνης και Μπαριέντος, επιτελικός μέσος ο Ορόζ. Τριάδα στην επίθεση με τους Ρεγκατίν (αριστερά) και  Πάολο Φερνάντες (δεξιά) στις πτέρυγες και πιο μπροστά απ’ όλους ο Φαν Βέερτ.

 

 

Επιμέλεια: Γιάννης Λιβανός

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *