Type to search

CONFERENCE LEAGUE ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Ευρώπη ΚΕΝΤΡΙΚΗ Κεντρική Κλήρωση ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Χάνσεν: «Σφάλμα να υποτιμήσει τη Μίντιλαντ ο ΠΑΟΚ… αυτούς πρέπει να προσέξει»

Share

Ο άλλοτε γκολκίπερ της Μίντιλαντ, Τζέσπερ Χάνσεν, μιλώντας στον Γιώργο Αυλακιώτη και το ΚΑΡ για τις επερχόμενες αναμετρήσεις ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Μίντιλαντ, «χτύπησε» το καμπανάκι στους Θεσσαλονικείς ενόψει των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων.

 

 

Η κληρωτίδα μετά την Κοπεγχάγη (για τη φάση των ομίλων) έφερε ακόμη μια ομάδα από τη Δανία στο «μονοπάτι» του ΠΑΟΚ για το UEFA Europa Conference League, και αυτή τη φορά καλείται να ξεπεράσει το «εμπόδιο» της Μίντιλαντ προκειμένου να συνεχίσει στη Φάση των «16» της διοργάνωσης. Η πρώτη αναμέτρηση που θα λάβει χώρα στις 17 Φεβρουαρίου βρίσκει τον «δικέφαλο» του Βορρά να αγωνίζεται εκτός έδρας, ταξιδεύοντας στο «MCH Arena» χωρητικότητας 11.432 θεατών (που λόγω πανδημίας δεν αναμένεται να γεμίσει). Ενώ η ρεβάνς στη Τούμπα έχει προγραμματιστεί για τις 24 του ίδιου μήνα.

Στο πλαίσιο των εν λόγω αναμετρήσεων, ο πρώην τερματοφύλακας της Μίντιλαντ και νύν της Άαρχους, Τζέσπερ Χάνσεν, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα της 155 φορές από το καλοκαίρι του 2017 έως και το καλοκαίρι του 2021 καταφέρνοντας μάλιστα και τον μεγάλο στόχο, την έξοδο στο Τσάμπιονς Λίγκ τη σεζόν 2020/21, μίλησε στον Γιώργο Αυλακιώτη και το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ σχετικά με τους επερχόμενους αγώνες των δύο ομάδων. Αναφέρθηκε τόσο στη φετινή πορεία της αντιπάλου του ΠΑΟΚ, τους παίκτες κλειδιά, αλλά και στη δυσκολία των μεταξύ τους αναμετρήσεων.

 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

 

Την περασμένη σεζόν η Μίντιλαντ αγωνίστηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο ένα χρόνο αργότερα στο σήμερα αναμένεται να αντιμετωπίσει σε λίγες εβδομάδες τον ΠΑΟΚ για τη Φάση των 16 του ΟΥΕΦΑ Γιουρόπα Κόνφερενς Λίγκ. Είναι αυτό ένα σημάδι πως η Δανέζικη ομάδα έχει αποδυναμωθεί και έχει πέσει αγωνιστικά; Είναι μια παγίδα που πρέπει να αποφύγει ο ΠΑΟΚ;

«Τη προηγούμενη χρονιά ήταν η πρώτη φορά που η Μίντιλαντ αγωνίστηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ και ήταν πραγματικά μια πολύ μεγάλη και ιστορική στιγμή για τον σύλλογο. Οι βλέψεις της ομάδας κάθε χρόνο είναι να συμμετέχει στα ευρωπαϊκά τουρνουά, ακόμη και αν αυτό είναι το Γιουρόπα Λιγκ στο οποίο συμμετείχε φέτος. Ήταν αρκετά κοντά να καταφέρει να προκριθεί ωστόσο δυστυχώς το 0-0 εκτός έδρας απέναντι στη Λουντογκόρετς δεν ήταν αρκετό. Κάπως έτσι η Μίντιλαντ βρίσκεται πλέον στη διεκδίκηση της θέσης στο Κόνφερενς Λίγκ. Είναι μια πραγματικά καλή ομάδα με πολύ ποιοτικούς παίκτες στο ρόστερ της. Δε θα πρέπει να υποτιμηθεί από τον ΠΑΟΚ, ιδιαίτερα με τις  της παρουσίες της στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια».

 

Πέρασες 4 γεμάτα χρόνια στην Μίντιλαντ πριν μετακομίσεις το περασμένο καλοκαίρι στην Άαρχους και γνωρίζεις πολύ καλά την τωρινή ομάδα. Ποιοί είναι οι παίκτες στους οποίους η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να εστιάσει και ποιοι είναι οι 3 πιο επικίνδυνοι παίκτες της Μιντιλαντ κατά την άποψη σου;

«Κατά την άποψη μου υπάρχουν παίκτες σε κάθε ζώνη του συστήματος που θα πρέπει η ομάδα του ΠΑΟΚ να μελετήσει και να προσέξει. Στην άμυνα ο αρχηγός της ομάδας ο Έρικ Σφιατσένκο σίγουρα είναι ένας από αυτούς, ανήκει στους καλύτερους αμυντικούς του δανέζικου πρωταθλήματος αυτή τη στιγμή, ενώ διακρίνεται για τα φυσικά του χαρακτηριστικά και την ικανότητα του στο να ηγείται».

Έρικ Σφιατσένκο

 

«Στο χώρο του κέντρου υπάρχει ο Εβάντερ, που τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να δείχνει τη μεγάλη του ποιότητα και το πόσο κομβικός και σημαντικός είναι για το επιθετικό παιχνίδι της Μίντιλαντ».

Εβάντερ

«Για το τέλος άφησα τον πρώην συμπαίκτη μου και διεθνή με την εθνική ομάδα της Δανίας, Πιόνε Σίστο, που αγωνίζεται ως αριστερός εξτρέμ αλλά με την ίδια ευκολία μπορεί να παίξει και στη δεξιά πλευρά. Έμπειρος με αρκετά παιχνίδια και στη Λα Λίγκα για τη Θέλτα, επέστρεψε την ομάδα από την οποία ξεκίνησε (Μίντιλαντ) το καλοκαίρι του 2020. Μικρόσωμος παίκτης, με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, και πολύ επικίνδυνος με τη μπάλα κάτω».

Πιόνε Σίστο

 

«Θα δώσω και ένα έξτρα όνομα ενός αρκετά ανερχόμενου παίκτη, ο οποίος ονομάζεται Γκούσταβ  Ίσακσεν και αγωνίζεται ως δεξιός εξτρέμ.  Διεθνής με την εθνική ομάδα Κ-19 της Δανίας, ταχύτατος και πολύ ικανός στο ένας εναντίον ενός».

Γκούσταβ  Ίσακσεν


Όπως βλέπουμε το πρωτάθλημα της  Δανίας είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό φέτος, με 5 ομάδες να το διεκδικούν και οι βαθμολογικές διαφορές ανάμεσα τους να είναι πολύ μικρές.  Είναι αυτή μια συνθήκη που βοηθάει ή ευνοεί τη Μίντιλαντ; Γιατί από την άλλη ο ΠΑΟΚ τον μήνα Δεκέμβριο που μιλάμε, διανύει μια  κακή σεζόν και πολύ δύσκολα θα καταφέρει να διεκδικήσει κάτι στο πρωτάθλημα, με το Κύπελλο Ελλάδας και την Ευρώπη να είναι οι μοναδικοί του στόχοι πλέον.

«Είναι αλήθεια πως για ακόμη μια χρονιά γίνεται σκληρή «μάχη» για το πρωτάθλημα στη Δανία. Αυτό είναι πολύ καλό για το πρωτάθλημα και δε χωρά καμία αμφιβολία. Ωστόσο πιστεύω πως θα είναι δύσκολες αναμετρήσεις τόσο για τη Μίντιλαντ όσο και για τον ΠΑΟΚ. Θα πρέπει τόσο ο ένας όσο και ο άλλος στην ίδια χρονική στιγμή να αποδώσουν, ανεξάρτητα με το τι μπορεί να έχει συμβεί έως τότε στις υπόλοιπες διοργανώσεις, προκειμένου να συνεχίσουν στην Ευρώπη».

 

Επιμέλεια: Γιώργος Αυλακιώτης

 
Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *