Type to search

Α1 Ανδρών ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΙΓΚ

Ιωνικός- Λάρισα 84-89: Σπουδαίο διπλό οι Θεσσαλοί σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα.

Share

Ο Ιωνικός παρά το γεγονός ότι μπήκε δυνατά στο ματς, αποδιοργανώθηκε πλήρως μετά την αποβολή του Κωνσταντίνου Γόντικα με δύο τεχνικές ποινές. Τη σύγχυση των γηπεδούχων εκμεταλλέυτηκε στο ακέραιο η Λάρισα, η οποία έφυγε από τη Νίκαια με ένα μεγάλο δίποντο.

Σήμερα το απόγευμα (17:00) στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Νίκαιας, ” Πλάτων ” αναμετρήθηκαν Ιωνικός και Λάρισα, δύο ομάδες που ισοβαθμούσαν μέχρι πρότινος στους 13 πόντους. Ο Ιωνικός επιθυμούσε τη δεύτερη εντός έδρας νίκη του έπειτα από τις 9 Οκτωβρίου κόντρα στον Άρη και να σπάσει το αρνητικό σερί των δύο τελευταίων ηττών από τον Ολυμπιακό για κύπελλο και πρωτάθλημα. Η δε Λάρισα του Φώτη Τακιανού ήθελε να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις, όπερ και εγένετο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Ιωνικός ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι, με τους Κολοβέρο, Μουσταφά, Τζέρμαν να βάζουν τα πρώτα καλάθια του αγώνα για τους Νικαιώτες. Σε κάποιο σημείο μάλιστα της πρώτης περιόδου η ομάδα της Νίκαιας είχε πάρει κεφάλι στο σκόρ με 10 πόντους διαφορά. Ωστόσο η Λάρισα ήταν αρκετά εύστοχη από τα 6,75μέτρα και με τα τρίποντα από Ζάρα και Μούντι έκλεισε την ψαλίδα στους δύο πόντους (23-21, σκορ πρώτου δεκαλέπτου).

Στη δεύτερη περίοδο η Λάρισα απέκτησε ισχνό προβάδισμα χάρη στις βολές του Χάντσον (23-26). Ο Τζέρμαν όμως για τους γηπεδούχους αποδείχθηκε κρύο αίμα σε εκείνο το σημείο και με 6 σερί δικούς του πόντους, η ομάδα του Σεγκούρα βρέθηκε πάλι μπροστά στο σκορ με 37-31. Το ημίχρονο πλησίαζε και η Λάρισα βρισκόταν λίγο πίσω στο σκορ, όμως με τα καλάθια του Τσαϊρέλη και Κρουμπάλι, αλλά κυρίως λόγω του ” δυναμίτη ” Μούντι Στέφαν των 15 μέχρι εκείνη την ώρα πόντων κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια με το σκορ στο 43-44.

Με την αρχή του δευτέρου μέρους, ο Ιωνικός έμοιαζε να μην βγήκε ποτέ από τα αποδυτηρία, κάτι  που αποτυπώθηκε από το σκορ των 3 πρώτων λεπτών της τρίτης περιόδου (43-52). Λίγο αργότερα αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή ο σέντερ του Ιωνικού, Γόντικας, γεγονός που κλόνισε την ψυχολογία των γηπεδούχων. Ο νεοαποκτηθείς Μούντι Στέφαν της Λάρισας ήταν ” καυτός ” από την περιφέρεια και παρέα με τον Κρουμπάλι ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 52-69.  Η τρίτη περίοδος έληξε με τη διαφορά να έχει εκτοξευτεί στο +17 (54-71).

Ο Ιωνικός έπρεπε να γυρίσει τον διακόπτη αν ήθελε να πλησιάσει στο σκορ, πράγμα που συνέβη μάλλον αργά. Ο εξαιρετικά μόνος στην τελευταία περίοδο Τζος Πάρκερ, παρότι έβαλε δύο απανωτά τρίποντα δεν ήταν αρκετός για να τουμπάρει τη Λάρισα. Ο Μούντι Στέφαν 40 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε ήταν εύστοχος από τη γραμμή των βολών, και στις 3 που εκτέλεσε, γράφοντας το 79-86. Οι Θεσσαλοί διατήρησαν το προβάδισμα και με 3 ακόμη πόντους πήραν το ρόζ φύλλο αγώνα (84-89).

Στα παράδοξα- περίεργα του αγώνα, οι Νικαιώτες έπαιξαν για 11 ολόκληρα λεπτά χωρίς τον καλύτερο φετινό τους παίκτη, τον Τζέρμαν, λόγω φραστικού επεισοδίου του τελευταίου με τον κόουτς του, Κούρο Σεγκούρα.

Με τη νίκη αυτή η Λάρισα ανέβηκε στους 15 βαθμούς, με ρεκόρ 4 νίκες και 7 ήττες και  ισοβαθμεί πιά  με τον Απόλλωνα Πάτρας, που ηττήθηκε στο Αλεξάνδρειο από τον Άρη. Στην αντίπερα όχθη ο Ιωνικός έπεσε προτελευταίος με 14 βαθμούς και ρεκόρ 3 νίκες και 8 ήττες, συνεχίζοντας να προβληματίζει εδώ και κάτι παραπάνω από έναν μήνα.

 

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 43-44, 54-71, 84-89.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Σεγκούρα): Μουσταφά 7 (1), Κολοβέρος 15 (1), Τζέρμαν 20 (4/7 δίποντα, 4/9 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 4 λάθη, 3 κλεψίματα), Γόντικας 5 (5 ριμπάουντ), Χουγκάζ 3 (1/8 σουτ, 3 ριμπάουντ), Χατζηκυριάκος 3, Τζόλος, Πάρκερ 14 (4/8 τρίποντα), Αθηναίου 8 (1/7 τρίποντα), Γκιουζέλης 3 (1), Λάνγκφορντ 6, Μόουζες.

ΛΑΡΙΣΑ (Τακιανός): Χάντσον 21 (6/11 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 6/8 βολές, 5 ριμπάουντ, 8 λάθη), Κρουμπάλι 12 (6/7 δίποντα, 0/1 τρίποντο), Τσαϊρέλης 10 (6 ριμπάουντ), Γκριν 7 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ, 7 λάθη), Μούντι 26 (2/6 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 13/14 βολές, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 λάθη), Σπυρόπουλος 2, Ζάρας 8 (2), Παπαντωνίου 3 (5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα).

 

Επιμέλεια: Γιάννης Λιβανός

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *