Type to search

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Share

Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική της Ευρωλίγκας Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δεν κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα με τους ερυθρόλευκους να μοιάζουν εκτός φόρμας μετά τη περιπέτεια του κορονοιού την ώρα που οι πράσινοι πραγματοποίησαν μια από τις κορυφαίες εμφανίσεις τους μακριά από το ΟΑΚΑ αλλά δεν ήταν αρκετή για να του χαρίσει τη νίκη.

Βαριά ήττα γνώρισε ο Ολυμπιακός στην έδρα της Μακάμπι με σκορ 84-69 και υποχώρησε στην 4η θέση της βαθμολογίας με την απόσταση ασφαλείας από τη ζώνη εισόδου στα πλευ οφ να μειώνεται επικύνδυνα.Ο Παναθηναϊκός άγγιξε το θαύμα στην Πόλη κόντρα στην πρωταθλήτρια Εφές ,ωστόσο το τρίποντο του Μορμάν για το 82-81 1″ πριν το τέλος ήταν μαχαιριά στην ψυχή του . Σπουδαία νίκη για τη Μιλάνο στην έδρα της ΤΣΣΚΑ ενώ η νέα ήττα της Μπαρτσελόνα αφήνει την Ρεάλ μόνη στην κορυφή .

 

Ας πάρουμε τα παιχνίδια με χρονολογική σειρά .Την Πέμπτη η Ούνικς πήρε μεγάλη νίκη με σκορ 70-64 απέναντι στην Μπαρτσελόνα ,η οποία έδειξε ανήμπορη να διαχειριστεί το κενό του Μιροτιτς. Πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης αναδείχτηκε ο Λορένζο Μπράουν με 22 πόντους και 8 ασίστ . Η Μονακό,όντας μεταμορφωμένη μετά την αλλαγή προπονητή με τον Μάικ Τζέιμς να είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του πέρασε σαν σίφουνας από την Αγία Πετρούπολη επικρατώντας της Ζενίτ με σκορ 86-77. Τζέιμς και Μοντεγιούνας με 18 και 16 πόντους αντίστοιχα έκαναν τη διαφορά για την ομάδα από το Πριγκιπάτο ενώ για τους Ρώσους ο Μίκι ήταν σε μεγάλη μέρα με 18 πόντους και 5 μπλοκ αλλά δεν είχε συμπαραστάτες .

Η Φενέρ ,αν και δεν έπεισε με την απόδοση της απέφυγε το στραβοπάτημα στην έδρα της κόντρα στην Ζαλγκίρις.Το τελικό 73-67 διαμορφώθηκε εξαιτίας της εξαιρετικής τέταρτης περιόδου που πραγματοποίησε το συγκρότημα του Σάσα Τζόρτζεβιτς.Ο Γκούντουριτς με 19 πόντους τράβηξε την ομάδα του στο σκοράρισμα ενώ για τους Λιθουανούς έκλεψε την παράσταση ο Μπλάζεβιτς με το πρώτο νταμπλ νταμπλ της καριέρας του (10 πόντοι 10 ριμπάουντ). Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στο Βερολίνο λυγίζοντας την Άλμπα με το άνετο 74-89. Επιθετικός πλουραλισμός για τη βασίλισσα ,η οποία βλέπει τους Τόμκινκς και Ράντολφ να ενσωματώνονται για τα καλά στο ροτέισον της ομάδας μετά τους τραυματισμούς τους. Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Λο των γηπεδούχων με 21 πόντους ,συγκεντρώνοντας παράλληλα 30 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Στο τελευταίο παιχνίδι της πρώτης ημέρας ο Ολυμπιακός ήταν ανταγωνιστικός μόνο για ένα ημίχρονο στο Τελ Αβίβ .Το τελικό 84-69 αντιπροσωπεύει απόλυτα την εικόνα των δύο ομάδων στο παρκέ με τους Πειραιώτες να έχουν τεράστιο πρόβλημα στο μαρκάρισμα των ψηλών της Μακάμπι .Ο Ζίζιτς σε πρώτο λόγο με 23 πόντους και 6 ριμπάουντ αλλά και ο Ρέινολντς όσο πρόλαβε να αγωνιστεί έκαναν πάρτυ κάτω από τη στεφάνη χτυπώντας στο έπακρο όλα τα μιζ ματς .Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κροάτης αναδείχθηκε μβπ της αγωνιστικής. Γενικότερα η ομάδα του λαού εκδήλωσε αμέτρητα πικ εν ρολ με επιτυχία έχοντας τον Έβανς σε μεγάλη μέρα από τους περιφερειακούς της παίκτες . Για την ελληνική ομάδα ,διασώθηκαν οι Ντόρσεϊ και Πρίντεζης ,με τον δεύτερο ειδικά να δίνει την εντύπωση ότι έπρεπε να χρησιμοποιηθεί περισσότερο.

Μακάμπι - Ολυμπιακός 84-69 - Τον «σκότωσε» ο Ζίζιτς | overfm.gr

Η Μιλάνο απέδρασε με το διπλό από την Μόσχα κερδίζοντας την ΤΣΣΚΑ με 57-67 .Η ιταλική ομάδα βασίστηκε στο δίδυμο Ροντρίγκεζ- Χάινς στην επίθεση με τον Ισπανό να οργανώνει και τον αμερικανό να εκτελεί . Θετικότατος και ο Χολ με 13 πόντους .Για τη ρωσική αρκούδα ,που είχε το κάκιστο 12.5/100 από τα 6.75 ξεχώρισε ο Λούντμπεργκ με 15 πόντους .Κομβικής σημασίας για τη νίκη της Αρμάνι ήταν οι 23 πόντοι που πέτυχε στο πρώτο δεκάλεπτο.

Οδυνηρή ήττα για τον Παναθηναϊκό στην Κωνσταντινούπολη.Οι πράσινοι ξεπέρασαν τους ευατούς τους απέναντι στην Εφές και έχασαν κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Χαρακτηριστικό αυτής της υπέρβασης της ελληνικής ομάδας οι 8 πόντοι που πέτυχε ο Βασίλης Καββαδάς ,ο οποίος αποτέλεσε σημείο αναφοράς του παιχνιδιού στην τέταρτη περίοδο. Πιθανότατα το καλύτερο του παιχνίδι με το τριφύλλι στο στήθος πραγματοποίησε ο Οκάρο Γουάιτ σημειώνοντας 15 πόντους ενώ δύο καρφώματα του είναι αναμφίβολα υποψήφια για κορυφαίες φάσεις της αγωνιστικής.Για τους πρωταθλητές Ευρώπης την πρωτοβουλία των κινήσεων είχε ο Μίσιτς όντας όμως πολύ άστοχος από την περίμετρο .Ο Σέρβος σημείωσε 20 πόντους και 6 ασίστ όμως ο τίτλος του μβπ πηγαίνει μάλλον στον Μοερμάν καθώς ήταν ο ήρωας της τελευταίας στιγμής με το τρίποντο του λίγο πριν την εκπνοή .

Αναντολού Εφές - Παναθηναϊκός 82-81: Ο Μόερμαν τον σκότωσε στο 1.1'' από τα 6μ75

Μπάγερν πήρε νίκη βάλσαμο στην έδρα της Μπασκόνια με σκορ 84-77.Ουόλντεν ,Χάντερ και Ρούμπιτ σκόραραν 17 πόντους έκαστος ενώ για τους Βάσκους μεγάλο παιχνίδι πραγματοποίησε ο Μπόλντουιν σταματώντας το κοντέρ στους 23 πόντους.Νίκη ανάσα και για τη Βιλερμπάν ,η οποία έκαμψε στο νήμα την αντίσταση του Ερυθρού Αστέρα .Οι Σέρβοι άγγιξαν το διπλό χάρη σε 20 πόντους του Ντόμπριτς ενώ η ομάδα Ντι Τζέι Πάρκερ βασίστηκε στο δίδυμο Τζόουνς και Λακόμπ παίρνοντας 17 πόντους από τον καθένα .

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΛΟΥΛΑΚΗΣ

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *