Type to search

ΒΟΛΕΪ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

Κύπελλο γυναικών:Σήμερα το ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού

Share

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, κοντράρονται για να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας!

Τα έξι από τα οκτώ εισιτήρια για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου γυναικών θα «τσεκαριστούν» απόψε, καθώς διεξάγονται οι αγώνες για την 1η αγωνιστική της Γ’ φάσης του θεσμού. Με τις ομάδες της Volley League γυναικών να ρίχνονται στη μάχη και την κληρωτίδα να έχει… κέφια, προέκυψαν τρία πολύ μεγάλα ντέρμπι, όπου 6 από τις ομάδες που βρίσκονται στις 7 πρώτες θέσεις της βαθμολογίες αγωνίζονται μεταξύ τους.

Στο κλειστό του Ρέντη ο δεύτερος της βαθμολογίας Ολυμπιακός, υποδέχεται τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό με το ντέρμπι αιωνίων να μεταδίδεται από το ERT Sports. Είναι το δεύτερο φετινό… ραντεβού των δύο ομάδων, με τις πράσινες να επικρατούν στον Άγιο Θωμά με 3-1 σετ στο παιχνίδι του Α’ γύρου.

«Και οι δυο ομάδες πηγαίνουν στο συγκεκριμένο ματς, ευρισκόμενες σε καλή κατάσταση. Εμείς από την πλευρά μας βελτιωνόμαστε και σε αυτό το παιχνίδι θέλουμε να επιβεβαιώσουμε την εξέλιξή μας. Είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε και ήταν εύκολο να προετοιμαστούμε για αυτό το ματς, όσον αφορά το κίνητρο. Πρέπει να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι για να κερδίσουμε και περιμένουμε να δούμε την ομάδα μας να πραγματοποιεί μια πολύ καλή εμφάνιση» τόνισε ο Ιταλός προπονητής των ερυθρολεύκων Κάρλο Παρίζι.

«Πάντα αυτά τα ντέρμπι είναι ιδιαίτερης φύσης, ενώ επιπλέον τώρα έχουμε και τον χαρακτήρα ότι είναι νοκ άουτ αγώνας. Παίζουν δύο ισάξιες ομάδες, οι καλύτερες του φετινού πρωταθλήματος. Στο πλεονέκτημα της έδρας που έχει ο Ολυμπιακός, εμείς πρέπει να προβάλουμε την ποιότητα και τον χαρακτήρα μας ως ομάδα» δήλωσε ο Απόστολος Οικονόμου.

Στο «Απόστολος Κόντος» της Νέας Φιλαδέλφειας έχουμε την τρίτη φετινή κόντρα Δικεφάλων με την ΑΕΚ (4η στη VL γυναικών) να έχει κερδίσει και τα δύο ματς πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ (περσινός νικητής του Κυπέλλου και 5ος στο φετινό πρωτάθλημα) καθώς είχε επικρατήσει εντός έδρας με 3-2 για τη 2η αγωνιστική και πριν από δύο εβδομάδες είχε νικήσει με 3-1 και στην Θεσσαλονίκη στο ματς όπου ο Μάρκο Φενόλιο έκανε ντεμπούτο στον ασπρόμαυρο πάγκο.

«Είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι το αυριανό. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που σχεδιάστηκε να διεκδικήσει τίτλους. Το ότι έχουμε κερδίσει πριν δύο εβδομάδες στην έδρα του δεν σημαίνει τίποτα και αντιθέτως δίνει στον αντίπαλο κίνητρο ενώ θα είναι πιο προετοιμασμένος», είπε με νόημα ο Κώστας Αρσενιάδης και συνέχισε, «εμείς από την πλευράς δεν έχουμε άγχος και θα κάνουμε αυτο που κάνουμε πάντα: Θα μπούμε και θα παίξουμε όσο καλύτερα μπορούσε διεκδικώντας τη νίκη».

O Ιταλός τεχνικός του ΠΑΟΚ Μάρκο Φενόλιο σχολίασε από τη πλευρά του: «Ολοκληρώσαμε την προετοιμασία μας χωρίς προβλήματα, γνωρίζοντας πως έχουμε μπροστά μας μία δύσκολη αναμέτρηση. Θα είναι ένα δυνατό ματς ανάμεσα σε δύο πολύ καλές και ποιοτικές ομάδες. Πρόκειται για ένα παιχνίδι νοκ-άουτ, οπότε κάθε λάθος μετράει, και πιστεύω εκεί θα κριθεί και η αναμέτρηση, δηλαδή στο γεγονός πως θα κερδίσει η ομάδα η οποία θα κάνει τα λιγότερα λάθη. Εμείς από την πλευρά μας θα τα δώσουμε όλα για την πρόκριση».

Στο κλειστό της Μίκρας ο Άρης (που φιγουράρει στην 3η θέση) υποδέχεται τον περσινό φιναλίστ ΑΟ Θήρας (είναι 7ος στο πρωτάθλημα)

«Προέκυψαν τρία δυνατά ζευγάρια στην κλήρωση για τη φάση των 16 του Κυπέλλου κι ένα από αυτά είναι και το δικό μας, με τον ΑΟΘ. Παίζουμε εντός έδρας και πρέπει να φανούμε δυνατοί», είπε ο τεχνικός των κιτρίνων Γιάννης Τσάιρελης και συμπλήρωσε: «Η Σαντορίνη είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά κι εμείς θέλουμε πολύ να προχωρήσουμε στο θεσμό του Κυπέλλου. Είμαστε αήττητοι εντός έδρας μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα και θέλουμε να διευρύνουμε το σερί μας και στο Κύπελλο».

Από την πλευρά του ο τεχνικός της Σαντορίνης Κώστας Παπαδόπουλος τόνισε: «Το Κύπελλο είναι πάντα ένας από τους στόχους του ΑΟ Θήρας. Η κλήρωση μας έφερε να αγωνιστούμε εκτός έδρας απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα, αλλά θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να προκριθούμε στην 8άδα της διοργάνωσης».

Το πρώτο χρονικά παιχνίδι θα γίνει στη Βούλα, με την ανεβασμένη Θέτιδα να υποδέχεται τον πάντα αξιόμαχο Πορφύρα.

Ο Αίαντας θα φιλοξενήσει στον Εύοσμο τις Αμαζόνες, τις οποίες είχε νικήσει στον πρώτο γύρο της Volley League με 3-2 σετ, ενώ η ομάδα της Νέας Ερυθραίας πήρε άτυπη ρεβάνς στην έδρα της με 3-0 σετ.

Ο Απολλώνιος είναι από τις δύο ομάδες που βρίσκονται στους 16 του κυπέλλου και αγωνίζονται στην Α2 Γυναικών. Η ομάδα του Κερατσινίου έχει δύσκολο έργο απέναντι στον ΑΟ Λαμίας.

Την Πέμπτη ο Πανναξιακός θα αναμετρηθεί με το Μαρκόπουλο στη Νάξο, ενώ η φάση των 16 θα ολοκληρωθεί την προσεχή Δευτέρα με το παιχνίδι της Ελπίδας Αμπελοκήπων που αγωνίζεται στην Α2 Γυναικών και στον Ηλυσιακό.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *