Type to search

ΔΙΕΘΝΗ ΕΒΕΡΤΟΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Έβερτον: Η ανάγκη για Βρετανό προπονητή, που θα της επιστρέψει τη Βρετανική της ταυτότητα

Share

Η απόλυση του Ράφα Μπενίτεθ, απο την τεχνική ηγεσία της Έβερτον, την περασμένη Δευτέρα, αποτελεί τη φυσική εξέλιξη των  γεγονότων.

Ο Ισπανός προπονητής, μπορεί να πορευόταν με μπάτζετ μηδενικό τη φετινή σεζόν, αφού οι μεταγγραφές των Γκρέι, Τάουνσεντ και Ρονδόν, δεν κόστισαν, όμως ο σχεδιασμός που πραγματοποίησε δεν ήταν ορθολογικός. Ο 61χρονος τεχνικός, απο την αρχή της σεζόν ήταν προφανές πως θα αποτελούσε το μαύρο πρόβατο σε κάθε αποτυχία της ομάδας, μιας και το “κόκκινο” παρελθόν του φάνταζε και φαντάζει άκρως αμαρτωλό για το “Γκούντισον Πάρκ”.

Το πρόβλημα των “ζαχαρωτών” πλέον εντοπίζεται στην επόμενη ημέρα. Ο  Ντάνκαν Φέργκιουσον, ανέλαβε υπηρεσιακός προπονητής, με βοηθό τον Λέιτον Μπέινς. Ονόματα έχουν ακουστεί αρκετά, όπως αυτά του πρώην προπονητή της ομάδας Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, του Γουέιν Ρούνεϊ, του Φράνκ Λάμπαρντ και του Γκρέιαμ Πότερ.

Τα κουκιά φαίνεται να είναι μετρημένα, αφού ο Μαρτίνεθ στην προηγούμενη θητεία του, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, ο Ρούνεϊ παρότι γέννημα θρέμα των μπλέ, είναι αφοσιωμένος στο δύσκολο έργο του στην Ντέρμπι Κάουντι , ενώ οι Λάμπαρντ και Πότερ είναι δύο περιπτώσεις οι οποίες φαντάζουν λογικές.

Ποιά είναι όμως η ανάγκη της Έβερτον; Η εξέλιξη! Τα “ζαχαρωτά” είναι αναμφισβήτητα μια ιστορική και ίσως απαραίτητη ομάδα για την Πρέμιερ Λίγκ. Πολύ δύσκολα θα κατακτήσει σύντομα κάποιον τίτλο ή θα πάρει το εισιτήριο για μια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Το στοίχημα για αυτή την ομάδα είναι να επανακτήσει την Βρετανική της ταυτότητα την οποία έχει απωλέσει εδώ και πολλά χρόνια και συγκεκριμένα απο την ημέρα που αποχώρησε ο Ντέιβιντ Μόγες και ανέλαβε ο Μαρτίνεθ.

Φαίνεται ξεκάθαρα, ότι η μοναδική λυση και απόφαση που θα πρέπει να πάρει ο ιδιοκτήτης της ομάδας Φάρχαρντ Μοσίρι, σε συνδυασμό με την συμβολή του πάντοτε παρόντος, προηγούμενου ιδιοκτήτη Μπίλ Κενράιτ, είναι η πρόσληψη ενός Βρετανού προπονητη, που θα βοηθήσει την Έβερτον να αναπτυχθεί, τόσο με σύνεση στα οικονομκά όσο και με ποδοσφαιρική λογική, αφού αυτή έχει εξαφαντιστεί τελειως απο το Γκούντισον Πάρκ.

 

Γιώργος Ζαχαρίου

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *