Type to search

Αθλητικη Διοργανωση ΔΙΕΘΝΗ Μπαρτσελόνα Ποδόσφαιρο ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπαρτσελόνα Μπόκα Τζούνιορς 1-1, 2-4 πεν. στο Μαραντόνα cup.

Share

 

Από τον Χρήστο Νικολόπουλος. 

Ηταν αγώνας γιορτής πάρα κάθε άλλο ποδόσφαιρο προς τιμή του πρώην παίκτη και των 2 ομάδων, προπονητή και ένας από τους ελάχιστους που άλλαξαν την ροή του σύγχρονου αθλήματος του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ό αγώνας έληξε 1-1 με σκόρερ από την ομάδα του Τσαβι τον Γιουτίγκα και από τους κίτρινομπλε ο Σεμπάλος.Στα πέναλτι που έληξε 3-5 για το συγκρότημα του Μπατάλια και οι 5 παίκτες της Μπόκα Τζούνιορς σκόραραν από τους μπλαουγκράνα μόνο οι Περέιρα και ο Χάιμε απέτυχαν να σπρώξουν τη μπάλα προς τα δίχτυα. Ετσι είχαμε τη στέψη του εναρκτήριο κυπέλλου, προς τιμήν του παίκτη ο οποίος μεγαλούργησε και με τις 2 ομάδες και έβαλε το λιθαράκι του σε αυτό.

 

Το ματς ήταν μέρα γιορτής και χαράς, ήταν φιέστα στη Ρίαντ της Σαουδικής Αραβίας προς τιμή ενός από τους μεγαλύτερους παίκτες που άλλαξαν τη σύγχρονη ιστορία του ποδοσφαίρου, άλλαξαν τον κόσμο, ένας που τα σήκωσε όλα στη ζωή του. Κυρίες και κύριοι ο Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ο Τσάβι έκανε διάφορες αλλαγές και δοκίμασε καινούργιες τακτικές και καινούργια πρόσωπα αλλάζοντας σχεδόν όλη την 11άδα του.

Μετά το παιχνίδι με την Οσασούνα έκανε λίφτινγκ στη ομάδα αλλάζοντας όλη, δοκιμάζοντας καινούργια σχήματα, διαφορετική ταυτότητα και νοοτροπία,  πρόσθεσε άτομα τα οποία είχαν ολιγόλεπτο χρόνο συμμετοχής και ήτανε μεταξύ πάγκου και εξέδρας, έβαλε παιδιά από ακαδημίες για να δοκιμάσουν και αυτά καταστάσεις και εμπειρίες. Επίσης εκανε την εμφάνισή του μετά από πέντε χρόνια απουσίας από την ομάδα ο Ντάνι Αλβες.

H εντεκάδα που παρέταξε (σε σχέση με την οσασούνα είναι τελείως,αλλαγμένη)

Νέτο, Λεγκλέ, Γκαρθία,Μαρτίνες, Αλβες,Ντεμίρ,Καταλάν,Ποϋτσς,Ντέστ, Κουτίνιο, Γιουτίγκα.

 

 

Aπό τον αντίπαλο της(ενν.ΜπόκαΤζούνιορς), η πρώτη ομάδα του Μαραντόνα πριν φύγει για Ευρώπη και μετακόμισει στη Βαρκελώνη για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα

Η αρχική εντεκάδα:Ρόζι, Φάμπρα, Ρόχο, Αντβινκοϋλα, Ιζκιέρντοζ,Αλμέντρα,Βίγια,Καρντονά, Καμπουσάνο, Ραμίρεζ, Βάσκεζ.

Οι αλλαγές από πλευρά γηπεδούχων οι Φρέιξας, Μεντίνα, Χάιμε, Περέιρα, Γκαρθία και Ακχόμαθ.

Οι φιλόξενουμενοι οι Μολινάς, Σεμπάλος, Γκονζάλες, Βαρέλα, Σάλβιο, Παβόν και Σαμπράνο.

 

Ο Μαραντόνα, που θεωρείται ένας από τους καλύτερους παίκτες που έπαιξαν ποτέ, έπαιξε τόσο για την Μπάρτσα όσο και για την Μπόκα σε μια επαγγελματική καριέρα που διήρκεσε από το 1976 έως το 1997.

 

Eπαιξε δύο φορές για την Μπόκα, μεταξύ 1981 και 1982 και ξανά μεταξύ 1995 και 1997. Έγινε στην Μπάρτσα από την Μπόκα το 1982, περνώντας δύο σεζόν με τον ισπανικό σύλλογο προτού υπογράψει στη Νάπολι .

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *