Type to search

NBA ΜΠΑΣΚΕΤ

Τριπλός διασυρμός στο NBA με νικητές τους Τζαζ, Μέμφις και Σαν Αντόνιο Σπερς.

Share

Τζαζ, Μέμφις και Σπερς κατάφεραν να εκμεταλευτούν στο έπακρο τα λάθη των αντιπάλων τους και έφτασαν και οι τρεις σε εύκολες νίκες.

Ας ξεκινήσουμε πρώτα από το παιχνίδι που ξεκίνησε νωρίτερα στην έδρα των Φιλαδέλφεια 76ερς.Η Φιλαδέλφεια αντιμετώπισε τους Γιούτα Τζαζ σε ένα παιχνίδι που πρόσφερε αρκετό θέαμα. Οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με αρκετά παρόμοια προσέγγιση και πλάνο παιχνιδιού καθώς σίγουρα όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα παρατήρησαν ότι εξελίχθηκε σε διαγωνισμό τριών πόντων. Και οι δύο προσπάθησαν να εκμεταλευτούν το περιφερειακό τους σουτ όμως οι γηπεδούχοι από ότι φαίνεται έπαιξαν με τη φωτιά και κάηκαν. Οι σκούτερ των Σιξερς δεν βρίσκονταν σε καλή βραδιά σε αντίθεση με αυτούς των Τζαζ και αυτό το πλήρωσαν ακριβά. Το ποσοστό ευστοχίας των Τζαζ ήταν στο 37,5 % ενώ αυτό της Φιλαδέλφεια, στο απογοητευτικό 18,2 %.

Η διαφορά των δύο ομάδων στο παιχνίδι ξεκίνησε να φαίνεται στη τρίτη περίοδο με τη Γιούτα να αναγκάζει τους Σιξερς να πάρουν αρκετά δύσκολα σουτ, κάτω από κακές προϋποθέσεις με την εξαιρετική ζώνη άμυνας που οργάνωσαν και τα νταμπλ τιμ που έκαναν στους γηπεδούχους. Στον πάγκο των Σιξερς υπήρχε αρκετή ανησυχία όταν ο Τζόελ Εμπίντ αποχώρησε τραυματίας από το παρκέ στη τρίτη περίοδο. Παρόλα αυτά επέστρεψε στη τέταρτη για λίγα λεπτά για να προσπαθήσουν να πιέσουν περισσότερο οι Σιξερς αλλά τότε ήταν αρκετά αργά καθώς η ομάδα του είχε βρεθεί πίσω με 23 πόντους. Στον αγώνα φάνηκε η απουσία του Εμπίντ όσο έλειπε καθώς οι 76ερς υπέφεραν στα ριμπάουντ καθώς μάζεψαν μόλις 34 συνολικά ενώ οι Τζαζ 52. Επίσης η υπεροχή των φιλοξενούμενων σε αυτή τη κατηγορία φαίνεται από τα στατιστικά των παικτών που αγωνίστηκαν στη θέση του σέντερ.

Εκεί παρατηρούμε τον εκαιρετικό Ρούντι Γκομπέρτ ο οποίος είχε 17 πόντους και μάζεψε 21 ριμπάουντ για την ομάδα του. Επίσης την απουσία του Εμπίντ στη τρίτη περίοδο εκμεταλεέτηκε και ο Χασάν Γουάιτσαϊντ που έκανε και αυτός νταμπλ-νταμπλ με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ. Από το σημείο που πήραν το μεγαλύτερο προβάδισμα στο παιχνίδι οι Τζαζ(23 πόντων) δε κοίταξαν ποτέ πίσω και πήραν αρκετά εύκολα τη νίκη. Από τη πλευρά των Σιξερς καλή εμφάνιση έκαναν οι Εμπίντ και Σεθ Κάρι με 19 και 18 πόντους αντίστοιχα. 

Ήττα σοκ για τους Λέικερς με σκορ 108-95 από τους Αποδυναμωμένους Μέμφις Γκρίζλις

Οι Λέικερς σε αυτό το παιχνίδι είχαν την ευκαιρία να προσπεράσουν με νίκη τους, τους τέταρτους Γρίζλις όμως απέτυχαν πλήρως και έμειναν στην έβδομη θέση και οι Μέμφις στη τέταρτη. Οι λιμνάνθρωποι πραγματοποίησαν μια αρκετά κακή εμφάνιση σε σχέση με αυτή που έκαναν στη νίκη τους έναντι των Μπόστον Σέλτικς και έτσι δε κατάφεραν να εκμεταλευτούν την πολύ σοβαρή απουσία του σταρ των Μέμφις, Τζα Μοράντ. Οι Μέμφις έδειξαν νωρίς στο παιχνίδι πως παρά την σοβαρή αυτή απουσία δε θα υποχωρούσαν. Παρόλα αυτά η εικόνα του αγώνα στην αρχή ήταν τελείως διαφορετική καθώς οι Μέμφις έκαναν αρκετά airball στις προσπαθειές τους να πάρουν κάποια δύσκολα σουτ. Από τη πλευρά τους όμως οι Λέικερς δεν ήταν καλοί, και υπέπεσαν σε αρκετά λάθη ειδικά από τον Λεμπρόν Τζέιμς στη πρώτη περίοδο. Συγκεκριμένα οι Λέικερς μέτρησαν 22 λάθη και το πλήρωσαν ακριβά. Στην τρίτη περίοδο ο προπονητής των φιλοξενούμενων Φράνκ Βόγκελ αποφάσισε να κάνει αλλαγές στο σχήμα της ομάδας του καθώς παρατήρησε πως δεν λειτουργούσε καλά το κοντό σχήμα καθώς οι Λέικερς έχαναν αρκετές μάχες στον αέρα και έτσι πέρασε στο παιχνίδι ο Ντουάιτ Χάουαρντ για να βοηθήσει σε αυτό το τομέα. Έτσι ο Χάουαρντ πήγε στη θέση 5 και ο Ντέιβις μεταφέρθηκε στη θέση 4 στην οποία ανταποκρίνεται καλύτερα. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν κοντά στο παιχνίδι μέχρι και το έβδομο λεπτό της τέταρτης περιόδου όμως τότε οι Μέμφις έδωσαν τέλος στο παιχνίδι με το καθοριστικό τρίποντο του Τζάκσον και ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφια νούμερα. Για το Μέμφις ο Τζάκσον είχε 25 πόντους ενώ ο Μπέιν 23. Απο την άλλη πλευρά πρώτος σκόρερ για τους Λέικερς ήταν ο Άντονι Ντέιβις με 22 πόντους ενώ ο Λεμπρον έκανε το τριπλ-νταμπλ νούμερο εκατό στη καριέρα του με 20 πόντους 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ.

Οι Σπέρς επικράτησαν με σκορ 123-111 έναντι των Ντένβερ Νάγκετς με αρκετά εύκολο τρόπο καθώς σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ανησύχησαν μόλις μία φορά. Αυτή ήταν όταν οι Νάγκετς κάνανε ένα σερί 10-2 από το 7ο έως το 9ο λεπτό της δεύτερης περιόδου για να μειώσουν το προβάδισμα 18 πόντων που είχαν πάρει οι Σπέρς, και ανάγκασαν τον Γκρεγκ Πόποβιτς να καλέσει timeout. Έπειτα από αυτό το σημείο όμως οι Σπέρς κατάφεραν να βελτιωθούν και να κερδίσουν την ομάδα του Νίκολα Γιόκιτς. Επιπλέον αυτό που εντυπωσίασε αρκετό κόσμο είναι η διαφορά στα ριμπάουντ των δύο ομάδων με τους Νάγκετς να έχουν μόλις 33 ενώ οι Σπερς 54 παρα το γεγονός ότι οι πρώτοι έχουν στην ομάδα τους τον Νίκολα Γιόκιτς ο οποίος βρίσκεται δεύτερος στην κατηγορία παικτών με τα περισσότερα ριμπάουντ. Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Γκόρντον με 25 πόντους με τον Νίκολα Γιόκιτς να πραγματοποιεί τριπλ νταμπλ και να είναι δεύτερος για τους Ναγκετς με 22. Απο την απέναντι όχθη πρώτος ήταν ο Γουάιτ με 23 ενώ είχαν αρκετή βοήθεια από Γουόκερ και Μάρεϊ με 21 και 20 αντίστοιχα

Θωμάς Ζάρρας

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *