Type to search

ΕΠΣ Αθηνών ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σοκαριστικές εικόνες στην Τερψιθέα: Ξύλο με γκλοπ και κατσαβίδια (vid)

Share

Η αναμέτρηση Τερψιθέα – Ηρακλής Περιστερίου για την Β’ΕΠΣ Αθηνών στιγματίστηκε από επεισόδια στις κερκίδες, με τον αγώνα να διακόπτεται για περισσότερο από μισή ώρα και τέσσερις ανθρώπους να μεταφέρονται στο νοσοκομείο.

Όσοι βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο γήπεδο της Τερψιθέας έζησαν πρωτοφανή σκηνικά για το τοπικό ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα, λίγο μετά το 80ο λεπτό της αναμέτρησης Τερψιθέα – Ηρακλής Περιστερίου (με το σκορ στο 0-0), οπαδοί της γηπεδούχου ομάδας κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος των φιλοξενούμενων. Μετά από μερικές φιλοφρονήσεις και παρά την προσπάθεια των ψυχραιμότερων να κατευνάσουν τα πνεύματα, οι οπαδοί των γηπεδούχων δε δίστασαν να βγάλουν γκλοπ και κατσαβίδια, ξυλοκοπώντας ανελέητα όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Αποτέλεσμα των σκηνικών αυτών, τέσσερις άνθρωποι των Περιστεριωτών να μεταφερθούν στο νοσοκομείο!

Οι υπαίτιοι αυτής της συμπλοκής πρόλαβαν να εξαφανιστούν πριν εμφανιστεί η αστυνομία, ωστόσο αρκετοί μάρτυρες παρέδωσαν στοιχεία στους αστυνομικούς με σκοπό την σύλληψη των «χούλιγκανς», όπως τους αποκάλεσαν. Φυσικά ο αγώνας διακόπηκε, καθώς οι ποδοσφαιριστές παρακολουθούσαν έντρομοι τα σκηνικά, με αρκετούς από τους ανθρώπους που βρέθηκαν μέσα στο καβγά να είναι συγγενείς και φίλοι τους! Αρκετή ώρα αργότερα και παρά την αντίθεση του προέδρου του Ηρακλή Περιστερίου, ο αγώνας συνεχίστηκε, με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να ανταλλάσσουν πάσες μεταξύ τους, χωρίς να εκδηλώσουν κάποια επίθεση, ως ένδειξη διαμαρτυρίας και αντίθεσης με τα όσα συνέβησαν. Έτσι, η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε 0-0, κάτι που βέβαια περνά σε δεύτερη μοίρα.

 

Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοια σκηνικά στο γήπεδο της Τερψιθέας, αφού σύμφωνα με μαρτυρίες των παικτών του Ηρακλή και πέρυσι «έφαγαν ξύλο». Μάλιστα, το χειρότερο από όλα είναι ότι οι ταραξίες ήταν νεαρά σε ηλικία άτομα, με τους περισσότερους να είναι ανήλικοι! Ο πρόεδρος του Ηρακλή δήλωσε: «Η ομάδα της Τερψιθέας ξέρει ποιοι είναι αυτοί που προκάλεσαν τα επεισόδια και τους προστατεύει. Φοβήθηκα ότι κάποιος από εμάς σήμερα δε θα γύριζε σπίτι του».

Δείτε την ανακοίνωση της ομάδας του Περιστερίου, καθώς και βίντεο από το συμβάν:

«Ντροπή! Στο γήπεδο της Τερψιθέας σήμερα το μεσημέρι από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Η λέξη “ΒΙΑ” είναι πολύ κόσμια γι’ αυτό που αντιμετωπίσαμε. Παράγοντες, φίλαθλοι και παίχτες της ομάδας μας είναι στο νοσοκομείο.
Η διοίκηση της Τερψιθέας παρών-απών, είδαμε το χειρότερο πρόσωπο του οπαδικού τραμπουκισμού εις γνώσιν της, με τους τραμπούκους να είναι οικεία τους πρόσωπα και αφήνοντας απροστάτευτους όλους μας. Πέτρες έπεφταν βροχή στον αγωνιστικό χώρο κατά των παικτών της ομάδας μας. Υγειονομικό πρωτόκολλο δεν τηρήθηκε πουθενά. Χούλιγκανς με κατσαβίδια και γκλοπ στα χέρια επιτέθηκαν στους φιλάθλους μας.
Μοναδική επιθυμία της διοίκησης της Τερψιθέας να ολοκληρωθεί ο αγώνας χωρίς να παρέχει ασφάλεια για κανέναν μας εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Κύριοι της ΕΠΣΑ αυτό το ποδόσφαιρο θέλετε; Υιοθετείτε τέτοια πρότυπα και τέτοιες συμπεριφορές; Αναμένουμε την έκθεση του παρατηρητή και την τιμωρία της ομάδας της Τερψιθέας, ως συνυπεύθυνη για την βία εναντίον των φιλάθλων μας και των παικτών μας. Δεν θα επιτρέψουμε τα σημερινά γεγονότα να περάσουν ατιμώρητα, και ποινικά και αθλητικά».

Δείτε εδώ την συμπλοκή των οπαδών

Συντάκτης: Βασίλης Βασιλείου

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *