Type to search

ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Με καυτή Στεφάτου, βλέπει κορυφή ο Φοίνικας.

Share

Ένα εύκολο μεσημέρι Κυριακής πέρασε εχθές ο Φοίνικας, νικώντας τον Πανιώνιο με 60-38. Η ομάδα του Πειραιά έδωσε συνέχεια στις νίκες και απέχει μόλις έναν βαθμό από τον πρωτοπόρο Εύνικο.

‘Εχοντας σε εξαιρετική κατάσταση την 37χρόνη Ζιζή Στεφάτου, η οποία σημείωσε 17 πόντους, ο Φοίνικας Πειραιά κέρδισε τον Πανιώνιο (60-38) για την 6η αγωνιστική του πρώτου ομίλου της Α2 κατηγορίας μπάσκετ γυναικών. Η ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, παρά τις ελλείψεις λόγω τραυματισμών, με την πέμπτη της νίκη σε έξι αγώνες, βλέπει κορυφή και μπορεί να ελπίζει στην κατάκτηση της πρώτης θέσης, αν νικήσει τον Εύνικο, στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Στην αντίπερα όχθη, ο Πανιώνιος γνώρισε άλλη μία ήττα και παραμένει προτελευταίος, ευελπιστώντας πως θα καταφέρει να μαζέψει βαθμούς στα επόμενα παιχνίδια, όταν και αντιμετωπίζει πιο βατούς θεωρητικά αντιπάλους.

Ο κύριος Κυριάκος Αράπης( Φοίνικας Πειραιά), πορεύτηκε με όσες παίκτριες είχε στην διαθέση του, εξαιτίας των τραυματισμών. Αρχική πεντάδα λοιπόν για τον Φοίνικα η εξής:Στεφάτου (play maker), Βράκα (shooting guard), Γραμματικού ( shooting guard), Λαουλάκου (small forward) και Μαγγίνα ( center). O Πανιώνιος ξεκίνησε με τις : Κριτσιδήμα ( play maker ), Κλντζιάν (shooting guard), Ανδρονικίδου (shooting guard), Καμπισιούλη( shooting guard) και Μαχλά ( center). O προπονητής του Ιστορικού  ανακάτεψε την τράπουλα, βάζοντας τις καλύτερες δυνατές επιλογές ακόμη και σε θέσεις που δεν είναι οι φυσικές τους, αισιοδοξώντας να πάρει κάτι από το παιχνίδι.

Παρά το δυναμικό ξεκίνημα με δύο συνεχόμενα τρίποντα από την Αθηνά-Κυριακή Κριτσιδήμα, ο Πανιώνιος υποτάχθηκε στον ρυθμό που όρισε ο Φοίνικας.  Η διαφορά εμπειρίας ανάμεσα στις παίκτριες των δύο ομάδων, εμφανής, με κάποιες παίκτριες του Φοίνικα μάλιστα να έχουν αγωνιστεί και στην Α1 ( Στεφάτου, Γραμματικού). Η νεανική ομάδα που παρέταξε ο Κύριος Σωκράτης Παπαζαφειρόπουλος (κόουτς Πανιωνίου), προσπάθησε, έτρεξε, πάλεψε  και έβαλε κάποια λίγα καλά σουτ από την περιφέρεια, ωστόσο η ψαλίδα στο σκορ άνοιξε και οι παίκτριες του Ιστορικού δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν.

Η Πειραϊκή ομάδα ευτύχησε να έχει σε τρομερή μέρα την play maker  Ζιζή Στεφάτου (17 πόντοι,εκ των οποίων δύο τρίποντα) και άξιες συμπαραστάτριες, τις Ελευθερία Μαγγίνα (center, 16 πόντοι) και Ελένη Βράκα (shooting guard, 10 πόντοι). Αναγκαστικά,ελλείψει και της Χρυσούλας Καψοκόλη, η Ζιζή Στεφάτου σήκωσε όλο το βάρος της οργάνωσης του Φοίνικα και έπαιξε σχεδόν 32 λεπτά. Το κλειστό γυμναστήριο Παναγιώτης Σαλπέας νωρίς στην πρώτη περίοδο, σώπασε για λίγο. Η Κωνσταντίνα Γραμματικού, παίκτρια του Φοίνικα, σε προσπάθεια εκτέλεσης σουτ από τα 6,75, στραβοπάτησε και χτύπησε τον αστράγαλο της. Η ίδια φαινόταν να πονά πολύ, μάλιστα ακούστηκε να λέει ” άκουσα κρακ “. Αμέσως της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον ιατρό του αγώνα και η 24 χρονή guard έφυγε υποβασταζόμενη για τα αποδυτήρια. Αναμένουμε εξελίξεις σχετκά με τον τραυματισμό της, με τον Κυριάκο Αράπη να πονοκεφαλιάζει ενόψει της συνέχειας, αφού ήδη στερείται πολλών παικτριών λόγω τραυματισμών.

Για την ομάδα της Νέας Σμύρνης τώρα, διακριθείσες ήταν η Πλώτα Ολυμπία ( shooting guard, 10 πόντοι), η Κριτσιδήμα Αθηνά-Κυριακή (play maker, 7πόντοι) και η Ισαακίδη Αύρα ( small forward, 7 πόντοι). Πολλά εύκολα λάθη από τις νεαρές παίκτριες του Πανιωνίου, που σαφώς εκμεταλλέυτηκε η ομάδα του Πειραιά. Φτωχή η συγκομιδή του Πανιωνίου κάτω από την ρακέτα και κακές τελικές επιλογές, όπως και τελειώματα φάσεων.  Οι Νεοσμυρνιώτισσες βρίσκονταν διαρκώς πίσω στο σκορ, έχοντας απλά κάποιες εκλάμψεις στην επίθεση και λιγοστά εύστοχα σουτ εκτός πεδιάδας.

Μετά το πέρας της 6ης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου της Α2 μπάσκετ γυναικών, ο Φοίνικας μοιράζεται την δεύτερη θέση ( 11 βαθμοί), με την Ηλιούπολη και τους Δαναούς Άργους ( που έχασαν από τον πρώτο Εύνικο) και την επόμενη αγωνιστική παίζει το τοπικό ντέρμπι με τον Ατρόμητο Πειραιά. Ο Πανιώνιος βρίσκεται μόλις έναν πόντο πάνω από τον τελευταίο Θησέα Παναγιούδας,με 7 βαθμούς και θέλει οπωσδήποτε νίκες στα επόμενα παιχνίδια, αν δεν θέλει να υποβιβαστεί.

 

 

 

Επιμέλεια:Γιάννης Λιβανός

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *