Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Αυστραλός ποδοσφαιριστής Τζος Καβάλο εμφανίζεται ως ομοφυλόφιλος.

Share

Ο Αυστραλός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής Τζος Καβάλο ανακοίνωσε την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, ότι είναι ομοφυλόφιλος, κάνοντας τον από τους λίγους άνδρες επαγγελματίες ποδοσφαιριστές στον κόσμο που αποκαλύπτει κάτι τόσο προσωπικό.

 

Ο μέσος της Αδελαΐδας Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος σε βίντεο που δημοσίευσε στον λογαριασμό της ομάδας του στο Twitter.

 

Ο 21χρονος Τζος Καβάλο είπε ότι ντρέπονταν ότι ποτέ δεν θα μπορούσε να κάνει αυτό που αγαπά να παίζει ποδόσφαιρο και να τον αντιμετωπίζουν ισότιμα.

Φοβόταν ότι οι άνθρωποι θα τον σκεφτόντουσαν διαφορετικά όταν έβγαινε, αλλά αντιθέτως έλαβε τεράστια υποστήριξη από τα αγαπημένα του πρόσωπα, τους προπονητές και τους συμπαίκτες του.

 

Ο Τζος Καβάλο έλαβε μηνύματα υποστήριξης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από άλλους ποδοσφαιρικούς συλλόγους κορυφαίας κατηγορίας, όπως η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους.

 

Ο Τζος Καβάλο είναι ίσως ο ποδοσφαιριστής υψηλότερου επιπέδου που παίζει αυτή τη στιγμή στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο που έχει βγει, αλλά δεν είναι ο μόνος.

 

Ο Κόλιν Μάρτιν, ένας σημερινός Αμερικανός ποδοσφαιριστής της ομάδας San Diego Loyal, εμφανίστηκε δημοσίως ως ομοφυλόφιλος το 2018 όταν έπαιζε για τη Μινεσότα Γιουνάιτεντ . Ο Άντι Μπρέναν έγινε ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος Αυστραλός ποδοσφαιριστής όταν βγήκε το 2019, σύμφωνα με τον Guardian .

 

Φέτος, πολλοί άντρες επαγγελματίες αθλητές των ΗΠΑ εμφανίστηκαν ως οι πρώτοι ανοιχτά ομοφυλόφιλοι παίκτες που συμμετέχουν επί του παρόντος στα αντίστοιχα αθλήματά τους, συμπεριλαμβανομένου του παίκτη χόκεϊ του NHL, Luke Prokop και του αμυντικού άκρου του NFL, Carl Nassib .

 

Σύμφωνα με στατιστικές, δείχνουν ότι μόνο το 33% των νεαρών ομοφυλόφιλων ανδρών παίζει ποδόσφαιρο σε σύγκριση με το 68% των νεαρών στρέιτ.

 

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *