Type to search

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2022: σε καραντίνα για 21 ημέρες οι ανεμβολίαστοι.

Share

Σε περίπου 100 ημέρες ξεκινούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου. Η τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων θα πραγματοποιηθεί στις 4 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνονται στις 20 Φεβρουαρίου. Οι Παραολυμπιακοί Χειμερινοί Αγώνες θα διεξαχθούν από τις 4 έως τις 13 Μαρτίου.

 

Σύμφωνα όμως με τις νέες οδηγίες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, οι Ολυμπιακοί αθλητές, το προσωπικό των ομάδων και οι δημοσιογράφοι που θα φτάσουν στους Χειμερινούς Αγώνες του Πεκίνου του 2022 τον ερχόμενο Φεβρουάριο θα πρέπει να εμβολιαστούν, διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν μια περίοδο «σκληρής καραντίνας» τριών εβδομάδων που διαρκεί περισσότερο από τους ίδιους τους Αγώνες. Αυτό σύμφωνα με τις νέες οδηγίες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

 

Μια σκληρή καραντίνα απαιτεί από έναν συμμετέχοντα να παραμείνει σε μια αυστηρά ελεγχόμενη περιοχή, όπως ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Για να αποφευχθεί αυτή η απαίτηση, όποιος επισκέπτεται την Κίνα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα πρέπει να εμβολιαστεί τουλάχιστον 14 ημέρες πριν από την άφιξη.

 

Θα απαιτούνται επίσης καθημερινές δοκιμές PCR, σύμφωνα με τους νέους « βιβλίους » COVID-19 των Ολυμπιακών Αγώνων που κυκλοφόρησαν τη Δευτέρα. Οι απαιτήσεις δημιουργήθηκαν από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, τους διοργανωτές του Πεκίνου και την κυβέρνηση της Κίνας.

 

Η απαίτηση εμβολίου μπορεί να ακυρωθεί κατά περίπτωση, με βάση ιατρικούς λόγους και όχι θρησκευτικές πεποιθήσεις.

 

Οι αθλητές, τα μέσα ενημέρωσης και άλλοι που θα επισκεφθούν την Κίνα για τους Χειμερινούς Αγώνες θα περιοριστούν επίσης σε έναν “κλειστό κύκλο”, όπου θα διατηρούνται όσο το δυνατόν πιο ξεχωριστοί από τον τοπικό πληθυσμό. Θα τους επιτρέπεται να ταξιδεύουν μόνο με ειδικά οχήματα μεταξύ επιτρεπόμενων προορισμών.

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *