Type to search

Οικονομια

Τέλος στο πρόβλημα της έλλειψης εργατικού προσωπικού.

Share

Η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου επιχειρεί να βάλει τέλος στο πρόβλημα της έλλειψης εργατικού προσωπικού. Ωστόσο επιχειρεί με διάταγμα της να επιταχύνει τις διαδικασίες απασχόλησης αιτητών ασύλου σε επιχειρήσεις.

 

Το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού σε επιχειρήσεις στην Κύπρο, κορυφώθηκε λόγο της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι εργοδότες αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια ακόμη και στη λειτουργία των μαγαζιών τους.

 

Σύμφωνα με το διάταγμα, όποια επιχείρηση χρειάζεται εργατικό δυναμικό, εκδηλώνει ενδιαφέρον στο Υπουργείο Εργασίας ή στα κατά τόπους Γραφεία Εργασίας.

 

Στη συνέχεια αν συνάψουν συμφωνία με τα πρόσωπα αυτά στέλνουν υπεύθυνη δήλωση στο Υπουργείο Εργασίας και όταν τους δοθεί η έγκριση μπορούν να συνάψουν το συμβόλαιο εργοδότησης με τον μισθό, τα ωράρια και τις αρμοδιότητες.

 

Αρκετοί από τους αιτητές ασύλου ζούνε με τα επιδόματα του κράτους, έτσι θα μπορούν πλέον να εργαστούν και να μην εξαρτώνται από αυτά.

 

Υπάρχει σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας, έτσι η κίνηση αυτή θα λύσει το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού

 

Η πανδημία καθώς και ότι αρκετές χώρες ανακάμπτουν, εμποδίζουν αρκετούς μετανάστες να μεταβούν για εργασία σε άλλη χώρα και να παραμείνουν.

 

Οι τομείς που θα μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων είναι:

 

Διαχείριση Αποβλήτων

Εμπόριο – Επισκευές

Παροχή Υπηρεσιών

Ξενοδοχεία

Γεωργία – Κτηνοτροφία – Αλιεία

Μεταποίηση

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *