Type to search

ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ Μουντιάλ 2022

Νέα ήττα για την Εθνική Κύπρου.

Share

Ήττα με 3-0 χθες Παρασκευή (8/10) για την Εθνική Κύπρου στο ΑΕΚ Αρένα από την Εθνική Κροατίας για την 7η αγωνιστική του 8ου Προκριματικού ομίλου του Μουντιάλ 2022.

 

 

Οι Κροάτες που βρίσκονται στην πρώτη θέση του ομίλου, πέτυχαν δύο από τα τρία τέρματα τους στις καθυστερήσεις των δύο ημιχρόνων και με την επιτυχία τους έφτασαν στους δεκαέξι βαθμούς.

 

Παρέμεινε στους τέσσερις βαθμούς η Κύπρος, που την ερχόμενη Δευτέρα περιμένει το παιχνίδι με τη Μάλτα.

 

Το γκολ ο Ιβάν Πέρισις στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, εξέλιξη που έκανε σαφώς πιο δύσκολο το εργό της εθνικής Κύπρου.

 

Οι διεθνείς ποδοσφαιριστές της εθνικής Κύπρου απέναντι σε μια πανίσχυρη και ιδιαίτερα ποιοτική ομάδα, έκαναν υπερπροσπάθεια, όμως στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου δυστυχώς ήρθε το γκολ.

 

Από το ξεκίνημα του αγώνα η εθνική Κύπρου παρά την προσοχή στη μεσοαμυντική οργάνωση για να περιορίσει τη δραστηριότητα της Κροατίας κοντά στην εστία του Μιχαήλ, προσπάθησε να γίνει απειλητική και σε κάποιες φάσεις δημιούργησε τις προϋποθέσεις για κάτι καλό μπροστά στο τέρμα του Λιβάκοβις.

 

Η Εθνική Κύπρου άρχισε το δεύτερο ημίχρονο με μία αλλαγή, καθώς στη θέση του Πίττα πέρασε ο Μαρίνος Τζιωνής.

 

Στο 53ο λεπτό οι Κροάτες κέρδισαν πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Μόντριτς, ο εξαιρετικός Νεόφυτος Μιχαήλ έπεσε σωστά και απέκρουσε.

 

Διατήρησαν την υπεροχή οι φιλοξενούμενοι και στο 80ο λεπτό έφτασαν στο 2-0 με τον Γκβάρτιολ. Το 3-0 διαμόρφωσε στο 90+2 ο Λιβάϊα.

 

Κύπρος: Μιχαήλ, Ψάλτη, Αβραάμ (60′ Αντωνιάδης), Ιωάννου, Κ. Σωτηρίου, Στ. Ανδρέου, Αρτυματάς (68′ Χ. Κυριάκου), Παπουλή (68′ Λοϊζου), Π. Σωτηρίου (85′ Κακουλλής), Κάστανος, Πίττας (46′ Τζιωνής)

 

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Άγγλος Μάικλ Όλιβερ.

 

Στους άλλους αγώνες του ομίλου μας Ρωσία – Σλοβακία 1-0 και Μάλτα – Σλοβενία 0-4.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *