Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολοκληρώθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ.

Share

Η Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 5/9, στο Συνεδριακό Κέντρο του Σταδίου ΓΣΠ στις 17:00 η ώρα.

 

Τα θέματα που περιλαμβάνονταν στην ατζέντα ήταν μεταξύ άλλων, η έγκριση της Λογοδοσίας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ για την ποδοσφαιρική περίοδο 2020/2021 και η έγκριση του οικονομικού απολογισμού ΚΟΠ για την ίδια χρονική περίοδο.

 

Μετά την ολοκλήρωση της Ετήσιας Συνέλευσης, ακολούθησε η Άτυπη Γενική Συνέλευση, όπου κυρίαρχο θέμα συζήτησης ήταν η διαιτησία.

Ένα θέμα που απασχολεί τις τελευταίες εβδομάδες στο κυπριακό πρωτάθλημα.

 

Η διαιτησία βρίσκεται σε πρώτο πλάνο στην ετήσια γενική συνέλευση της ΚΟΠ με τις ομάδες να εκφράζουν τις θέσεις και τις εισηγήσεις τους.

 

Το θέμα της διαιτησίας και τα σφοδρά παράπονα σχεδόν από όλες τις ομάδες, βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας.

Με έμφαση στα πολλά και σημαντικά λάθη που παρατηρήθηκαν στο ξεκίνημα της σεζόν.

 

Με παρουσία του προέδρου της επιτροπής διαιτησίας Μίλοραντ Μάζιτς και την στήριξη του για ανανέωση στο χώρο της διαιτησίας, την ενίσχυση της λειτουργίας του VAR με επιπρόσθετη κάμερα από την επόμενη αγωνιστική καθώς και την άμεση κάθοδο ξένων διαιτητών στο VAR στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, κάτι που θα συνεχιστεί και στις επόμενες αγωνιστικές.

 

Επίσης ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας, ενημέρωσε για την πρόθεση του να προχωρήσει με εισήγηση στην επόμενη συνεδρία της Εκτελεστικής Επιτροπής, με σκοπό την αναβάθμιση της Επιτροπής που ασχολείται με θέματα διαιτησίας και αποτελείται από μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας.

 

Αναφέρθηκε επίσης, ότι θα γίνει διαβούλευση με το αρμόδιο τμήμα της UEFA προκειμένου οι εκπρόσωποι των Σωματείων, όταν το επιθυμούν, να έχουν πρόσβαση στις συνομιλίες του VAR.

 

Ακολούθησε ανοικτή συζήτηση όπου δόθηκε η ευκαιρία στους Προέδρους και εκπροσώπους των ομάδων, να τοποθετούνται για θέματα διαιτησίας.

 

Εκφράστηκαν διάφορες απόψεις, με τα Σωματεία να συμφωνούν ότι οι νέοι διαιτητές πρέπει να στηριχθούν από όλους, προκειμένου να έχει μέλλον η διαιτησία στα Κυπριακά γήπεδα.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *