Type to search

CONFERENCE LEAGUE ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λουτσέσκου: «Είμαι πραγματικά τρελαμένος για την πρόκριση»

Share

Αρκετά διψασμένος για την πρόκριση στους <<16>> του Conference League εμφανίστηκε ο Ραζβάν Λουτέσκου.

Αναλυτικά, όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:
Για το ματς με τη Σλόβαν: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, ιδιαίτερα για την πρόκριση στην επόμενη φάση και πρέπει να κάνουμε τα πάντα αύριο για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Είναι αλήθεια ότι η διαφορά των έξι βαθμών θα λειτουργήσει θετικά για την ομάδα, παρόλα αυτά δεν μπορούμε να μιλήσουμε για κάτι που δεν έχει κριθεί και μαθηματικά».

Για το αν υπάρχει το κίνητρο της ρεβάνς: «Την δεδομένη στιγμή δεν έχω την αίσθηση ότι υπάρχει η γενικότερη αίσθηση μια άτυπης ρεβάνς, νομίζω ότι υπάρχει περισσότερο η σκέψη ότι είναι ένα παιχνίδι που θα κάνουμε το σημαντικότερο βήμα για την πρόκριση, αλλά εκείνο το παιχνίδι μπορεί να μας διδάξει ότι η κατάσταση που θα βιώσουμε αύριο δεν είναι εύκολη. Οπότε πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, δεν πρέπει να είμαστε χαλαροί αύριο».

Για το αν θα είναι έτοιμος ο Βιεϊρίνια και την εικόνα που βγάζουν οι παίκτες που έχει στην διάθεσή του: «Ο Βιεϊρίνια θα είναι στην αποστολή. Δεν ξέρουμε την δεδομένη στιγμή αν θα μπορεί να συμμετέχει σε ένα πλήρες παιχνίδι, οπότε θα πρέπει να σκεφτούμε την κατάστασή του, δεν είμαστε σε θέση να ρισκάρουμε κάτι. Θέλω να ξέρετε πώς πρωταρχικός μας στόχος είναι να τερματίσουμε στην πρώτη θέση, το θεωρούμε μια καλή ευκαιρία να προκριθούμε απευθείας στους “16” αυτής της διοργάνωσης και αύριο θα είναι ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαι πραγματικά τρελαμένος και θέλω να το πετύχουμε. Γενικότερα τη μεγαλύτερη επιστροφή παικτών την περιμένουμε μετά το παιχνίδι της Κυριακής, από εκεί και πέρα ο Μουργκ δεν θα είναι διαθέσιμος για το αυριανό παιχνίδι. Μιλώντας για τον Βαρέλα, τον Κρέσπο και τον Καντουρί, ελπίζουμε να είναι σε θέση να προπονηθούν τις πρώτες ημέρες κατά τη διάρκεια της διακοπής για τις Εθνικές ομάδες. Ο Ίνγκασον είναι ένας ποδοσφαιριστής που συνεχίζει το ατομικό πρόγραμμα, εντάσσεται σε κάποια παιχνίδια στην αρχή της προπόνησης αλλά ίσως χρειάζεται λίγο χρόνο».

Για την χρησιμοποίηση του Ντόουγκλας Αουγκούστο πίσω από τον επιθετικό: «Αρχικά θέλω να πω ότι είναι μια ξεκάθαρα διαφορετική προσέγγιση με τη θέση “10”. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που δίνει πολλά τρεξίματα στην ομάδα, δίνει μια επιθετικότητα και υποστηρίζει πολύ την ομάδα. Δίνει την δυνατότητα σε κάποιους ποδοσφαιριστές όπως ο Μπίσεσβαρ να είναι λίγο πιο φρέσκοι και να χρησιμοποιούν περισσότερο τις θετικές τους αρετές κατά την διάρκεια του παιχνιδιού».

Για τον Σίντκλεϊ: «Θεωρώ πώς είναι μια πολύ καλή περίοδος για τον Σίντκλεϊ με τα συνεχόμενα παιχνίδια που παίρνει, επίσης το γεγονός ότι είχε πολύ μεγάλο πάθος και θέληση να αγωνιστεί, μπορέσαμε να το εκμεταλλευτούμε και να του δώσουμε συνεχόμενα παιχνίδια. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα πρέπει να τον διαχειριστούμε, όσον αφορά τον Ροντρίγκο είχαμε αυτή την κατάσταση με τους εφτά ξένους. Ο Ντόουγκλας επέστρεψε μετά τον τραυματισμό και μπορεί να μας βοηθήσει σε πολλές θέσεις, ο Λούκας Τέιλορ, ο Άκπομ που είναι ένας παίκτης που δεν μπορείς να τον αφήσεις εκτός λίστας, έχουμε τον Εσίτι που έχει χαρακτηριστικά που δεν τα έχει κανένας άλλος στην ομάδα μας. Έχω εξηγήσει την κατάσταση στον Ροντρίγκο και θα πρέπει να βρω εγώ ο ίδιος τον τρόπο να τον επαναφέρω στο σύνολο. Ένας ποδοσφαιριστής που βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση θα είναι πιο ευεργετικό για τον ίδιο όταν η ομάδα θα είναι ψηλά στην βαθμολογία, οπότε αυτό που πρέπει να κάνει ο καθένας είναι να συνεχίσει να προπονείται να δίνει τον καλύτερο εαυτό του. Ο Ροντρίγκο είναι εξαιρετικός επαγγελματίας και για να είμαι δίκαιος στην ίδια κατάσταση είναι και ο Καγκάβα, φανταστικός ποδοσφαιριστής, απόλυτος επαγγελματίας. Θα το πω ξανά, σιχαίνομαι όταν βρίσκομαι στην θέση να φτιάξω την λίστα».

Για τον Ιβάν Σαββίδη και την ενότητα: «Θέλετε να ακούσετε από εμένα αυτό που ήδη γνωρίζετε; Eίμαι εδώ για να διαπιστώνω πράγματα, αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι δεν υπήρχε μια καλή κατάσταση στην ομάδα. Το πρώτο κομμάτι που θα πρέπει να βρει είναι αυτή η ενότητα. Έχουμε διαφορετικές προσωπικότητες στην ομάδα, αλλά θα πρέπει να μάθουμε να δίνουμε το κάτι παραπάνω από τον εαυτό του στην ομάδα. Μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται πάρα πολύ κοντά στην ομάδα και αυτοί θα πρέπει να είναι οι πρώτοι που θα κάνουν τους ποδοσφαιριστές να νιώθουν σημαντικοί. Όσον αφορά τους φιλάθλους μας, πραγματικά στο τελευταίο παιχνίδι ένιωσα την μεγάλη ενέργεια που υπήρχε, αυτή είναι η ουσία της ενότητας που μιλάμε όλοι. Ξέρω ότι και εσείς οι ίδιοι αισθάνεστε πολύ χαρούμενοι και χρειαζόμαστε αυτή την υποστήριξη».

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *