Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σέριφ Τίρασπολ: Ή σταχτοπούτα που σόκαρε ολόκληρη την Ευρώπη

Share

Οι πρωτάρηδες Μολδαβοί άλωσαν το Μπερναμπέου, γράφοντας ιστορία, και κάνοντας όλη την Ευρώπη να παραμιλάει. Οι Σερίφηδες ζουν το δικό τους ξεχωριστό παραμύθι, και μέσω αυτού ξαναβάζουν την Μολδαβία στον ποδοσφαιρικό χάρτη.  

Η πρωταθλήτρια Μολδαβίας, κόντρα στη Βασίλισσα της Ισπανίας. Η πιο ανέλπιστη έκπληξη στην ιστορία των ομίλων και πρωτάρα στο Champions League, κόντρα στην πολυνίκη των 13 τροπαίων. Κάθε σύγκριση μάταιη, κάθε πρόβλεψη άκυρη. Από την μία πλευρά η Σέριφ του Αθανασιάδη, και του Κολοβού, και από την άλλη μια παρέλαση αστέρων. Και όμως το τελικό σκορ στο φωτεινό πίνακα του γηπέδου, δείχνει Ρεάλ Μαδρίτης-Σέριφ Τίρασπολ: 1-2!. Ναι καλά είδατε, ακούσατε, διαβάσατε, ένα ποδοσφαιρικό σενάρια γραμμένο από τον καλύτερο σεναριογράφο του κόσμου, και μια αναμέτρηση την οποία έμελλε να καθορίσει ένας παίκτης από το Ουζμπεκιστάν, και ένας από το Λουξεμβούργο με μια ρουκέτα στην εκπνοή του αγώνα, η οποία τρύπησε τα δίχτυα του Κουρτουά, αλλά και το ταβάνι των ονείρων των Μολδαβών.  

Από χθές το βράδυ η Σέριφ, με μπάτζετ  χαμηλότερο από του Όφη,  και του Ατρόμητου σόκαρε ολόκληρη την Ευρώπη, αναγκάζοντας τους οπαδούς της να ξεχυθούν στους δρόμους μέχρι το πρωί, κάνοντας την πόλη της Τίρασπολ, να θυμίζει μεθυσμένη πολιτεία.  

Η Σέριφ Τίρασπολ, από τη μυθική Υπερδνειστερία  έχει βαλθεί να συστηθεί στον κόσμο τόσο ποδοσφαιρικά, όσο και γεωγραφικά έχοντας ως όχημα την μπάλα.   

Η μυθική Υπερδνειστερία  

Υπερδνειστερία: Ταξίδι στη χώρα που δεν υπάρχει | HuffPost Greece LIFE

Αν έπεφτε ερώτηση σε παιχνίδι γνώσεων, για το τι είναι οι περισσότεροι θα απαντούσαν, την πρώτη ΄΄μπαρούφα΄΄ που τους ήρθε στο κεφάλι, και ελάχιστοι θα ήταν αυτοί που θα ήξεραν ότι πρόκειται για μια χώρα. Διανύοντας  τα 70χλμ προς το Τίρασπολ, ο δρόμος σε οδηγεί προς την Υπερδνειστερία, εκεί που τα πάντα μοιάζουν να έχουν σταματήσει, λες και ο χρόνος επέλεξε να μην κυλά άλλο. Σποραδικά θα συναντήσει κανείς αυτοκίνητα σε αυτή την ατελείωτη ευθεία ενός αχανούς και αδιάφορου τοπίου, σε ένας μέρος που μοιάζει τόσο μουντό, και κρύο. Και πριν δείς όλα αυτά έρχεται, στην είσοδο της χώρας έρχεσαι αντιμέτωπος, με ένα έρημο και ήσυχο φυλάκιο, για να σε προδεάσει για την συνέχεια, η οποία δεν θυμίζει σε τίποτα ένα μέρος φιλόξενο και προσιτό προς τους ανθρώπους. Μία μακρόσυρτη λωρίδα γης κατά μήκος του ποταμού Δνείστερου, μεταξύ Μολδαβίας και Ουκρανίας και πλήρως ελεγχόμενη από τη Ρωσία, υπήρξε προϊόν αυτονομίας ενός σύντομου πολέμου το 1992. Οι κάτοικοι πληρώνουν, σε ρούβλια, τα οποία ωστόσο, δεν έχουν καμία αξία σε άλλη χώρα και δεν μπορούν να ανταλλαχθούν έξω απ’ την Υπερδνειστερία.  

Άφου περάσεις το φυλάκιο, και προσπερνώντας τα πρώτα κτήρια εκεί ξεπηδούν βενζινάδικα, και σούπερ μάρκετ, έχοντας ως φόντο ένα χιονισμένο τοπίο. Το πρώτο πράγμα που θα σου κάνει εντύπωση, και θα σου κινήσει την περιέργεια είναι ότι παντού υπάρχει το logo της Sheriff, το οποίο ελέγχει όλο το εμπόριο της χώρας.  

Μια υπερπρωταθλήτρια  

H... KGB, ο Αθανασιάδης, ο Κολοβός και το θεότρελο όνειρο της Σερίφ Τιρασπόλ!  | SDNA

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, η Σέριφ έχει ως έδρα την  Bolshaya Sportivnaya Arena , η οποία μπορεί να φιλοξενήσει, όλους και όλους 13.460 θεατές. Ανάμεσα σε αυτούς δεν θα δείτε ποτέ, φιλάθλους των αντιπάλων καθώς, το ταξίδι είναι σκέτος Γολγοθάς, ενώ δεν υπάρχουν και απευθείας πτήσεις για την χώρα.  

Η Σέριφ είναι πρωταθλήτρια 19 φορές, στις 21 εκδόσεις του πρωταθλήματος του πρωταθλήματος της Υπερδνειστερίας, ενώ έχει ισάριθμες κατακτήσεις Κυπέλλων, και Σούπερ Καπ. Προπονητής της ομάδας είναι Γιούρι Βερνίντουμπ, ο οποίος έχει καταφέρει, να φτιάξει μια ομάδα η οποία λειτουργεί σαν μια  καλοκουρδισμένη μηχανή.   

Κολοβός-Αθανασιάδης: Οι Σερίφηδες   

Αθανασιάδης - Κολοβός: Οι Σερίφηδες της Μαδρίτης

Φυσικά η ομάδα, έχει και ελληνικό χρώμα καθώς οι Δημήτρης Κολοβός, και ο Γιώργος Αθανασιάδης, ο οποίος στον χθεσινό θρίαμβο ήταν πραγματικός κέρβερος, πραγματοποιώντας 10 επεμβάσεις σε μια εμφάνιση καριέρας από τον Έλληνα κιπερ, αγωνίζονται στην Σέριφ από την φετινή σεζόν. Τα δύο ελληνόπουλα βιώνουν μια ξεχωριστή, και διαφορετική ποδοσφαιρική εμπειρία, βάζοντας φαρδιά πλατιά τα ονόματα τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Σέριφ.  

Κάπως έτσι η Σέριφ, ζει το δικό της θεότρελο παραμύθι, ως η σταχτοπούτα της διοργάνωσης, και αν πολλοί θεώρησαν πως οι Μολδαβοί πέτυχαν τον στόχο τους με την συμμετοχή τους στους ομίλους, και πώς οι διαδοχικές προκρίσεις απέναντι σε Ντιναμό Ζάγκρεμπ, και Ερυθρό Αστέρα ήταν το πικ, ήρθε το χθεσινό ΄΄θαύμα΄΄ για να αγγίξουν ουρανό τα όνειρα των Μολδαβών. 

Ή Σερίφ είναι εδώ για να μας υπενθυμίσει πόση άγρια ομορφιά κρύβει το ποδόσφαιρο, αλλά και το πόσο ωραία συναισθήματα σου προκαλεί, αυτή η σπάνια επικράτηση….του Δαβίδ εναντίον του Γολιάθ. 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *