Type to search

Ράλλυ

49ο Ράλλυ Κύπρου: νικητής ο Τσουλόφτας.

Share
Ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας με συνοδηγό τον Στέλιο Ηλία με αυτοκίνητο της Volkswage οκn Polo GTi κέρδισε το 49ο διεθνές Ράλλυ Κύπρος, για πρώτη φορά στην καριέρα του.
Κερδίζοντας και τις έξι ειδικές διαδρομές της Κυριακής και έχοντας πετύχει το δεύτερο χρόνο και στις πέντε ειδικές διαδρομές του Σαββάτου (25/9). Με τη νίκη αυτή ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας πέρασε επικεφαλής του Παγκύπριου Πρωταθλήματος δύο αγώνες πριν το τέλος, ενώ προηγείται και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μετά από δύο αγώνες.
Στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι Πέτρος Παντελή / Πάμπος Λαός με Citroen DS3 προσπερνώντας στην τελευταία διαδρομή του Al Rawahi / Al Hmoud (Ford Fiesta) οι οποίοι αρκέστηκαν στην τρίτη θέση. Τέταρτοι οι Γιάγκου / Εγγλέζου με Hyundai i20.
Συνολικά, τερμάτισαν 22 πληρώματα από τα 31 πληρώματα που πήραν εκκίνηση στον αγώνα.
Μετά τη νίκη του ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας δήλωσε πως ο επόμενος στόχος του είναι τόσο το Παγκύπριο Πρωτάθλημα όσο και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
 Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τσουλόφτας είχε δείξει και στο περσινό Ράλλυ Κύπρος απαράμιλλη ταχύτητα καθώς είχε κερδίσει πέντε από τις δέκα ειδικές διαδρομές. Πέρσι δεν τερμάτισε ψηλά λόγω προβλημάτων.
Το 49ο διεθνές Ράλλυ Κύπρος διοργάνωσε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου. Ήταν ο 4ος γύρος του Μεσανατολικού Πρωταθλήματος και 4ος και 5ος γύρος του Παγκύπριου Πρωταθλήματος. Ο αγώνας κάλυψε συνολικά 665,74χλμ εκ των οποίων τα 180,92χλμ ήταν οι 12 χωμάτινες ειδικές διαδρομές.
Ο τερματισμός και οι απονομές έγιναν στην πλατεία Ελευθερίας το απόγευμα της Κυριακής.
ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ:
-Τσουλόφτας / Ηλία Volkswagen Polo GTi 3:07:28.5
-Π. Παντελή / Π. Λαός Citroen DS3 +8:02.3
-Al Rawahi / Hmoud Ford Fiesta +8:44.3
-Γιάγκου / Εγγλέζου Hyundai i20 +10:46.6
-Χριστοδούλου / Ξενοφώντος Subaru Impreza WRX +12:05.3
-Τελεβάντος / Σταύρου Peugeot 208 +23:20.9

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *