Type to search

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χάρις Σεφέροβιτς: Ένας υποτιμημένος φορ με πνεύμα δολοφόνου.

Share

‘O Xάρις Σεφέροβιτς σόκαρε δις την Παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία, και δείχνει αποφασισμένος στο συγκεκριμένο τουρνουά να προσθέσει στην καριέρα του την λάμψη που της λείπει.  

Σίγουρά μετά από ένα θρίαμβο ενός αουτσάιντερ(Ελβετία), επί της Παγκόσμιας πρωταθλήτριας και ακλόνητου φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού Γιούρο( Γαλλία), οι πρωταγωνιστές στους οποίους θα μπορείς να σταθείς την επόμενη μέρα δεν είναι ένας. Κάλλιστα στο συγκεκριμένο κείμενο θα μπορούσαμε να αδειάζουμε αράδες για τον ήρωα των Ελβετών Ζόμερ, ο οποίος έβαλε στοπ στο τελευταίο πέναλτι του Κίλιαν Εμπαμπε, για το μηχανάκι και ηγέτη αυτής της ομάδας Γκράνιτ Τσάκα, η ακόμη και για την  αιχμή του δόρατος επιθετικά Τσακίρι.  

Όμως για να φτάσουν οι Ελβετοί για πρώτη φορά στα προημιτελικά ενός μεγάλου τουρνουά μετά το 1954, χρειάστηκε να βάλει το χεράκι του…. ή μάλλον το κεφαλάκι του ο Χαρίς Σεφέροβιτς, ο 29χρόνος επιθετικός με δύο πανομοιότυπες κεφαλιές στο πρώτο και στο δεύτερο μέρος αντίστοιχα, έριξε στα σχοινιά του Γάλλους, ανοίγοντας το μονοπάτι για την πρώτη μεγάλη έκπληξη της φετινής διοργάνωσης.  

Ένα παιδί που οι γονείς του ξέφυγαν από το πόλεμο της Βοσνίας, πάλεψε σκληρά, αμφισβητήθηκε αρκετά, και έχει βαλθεί να αποδείξει σε όλους την αξία του.  

 

Οι προσδοκίες στην Ρεάλ Σοσιέδαδ, και ο χαρακτήρας του  

Τον Φεβρουάριο του  2014 μετά από το παιχνίδι κόντρα στην Μπαρτσελόνα(ήττα 4-1) ο Χάρις Σεφέροβιτς δεν είχε αγωνιστεί, παρακολουθώντας τον αγώνα από τον πάγκο. Μόλις τέλειωσε ο αγώνας δεν έχασε την ευκαιρία και μετέβη στην παλιά πόλη του Σαν Σεμπαστιάν ώστε να γιορτάσει τα 22α τού γενέθλια. Όμως τα πράγματα λίγη ώρα αργότερα ξέφυγαν, την διασκέδαση και τα γέλια με τους φίλους, διεκόπησαν από δύο αστυνομικούς με τον Χάρις Σεφέροβιτς να βρίσκεται στο κάθισμα ενός περιπολικού κατηγορούμενος ότι γρονθοκόπησε την κοπέλα του. Aυτό ήταν και η αρχή του τέλους για τον Ελβετός , ο οποίος είχε συγκριθεί με τον άλλοτε παίκτη του Ολυμπιακού και θρύλο της Ρεάλ Σοσιεδάδ Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Ο Χάρις Σεφέροβιτς το επόμενο καλοκαίρι ετοίμασε τις βαλίτσες του μακριά από την Ισπανία με πολύ φτωχό απολογισμό καθώς κατάφερε μόλις δύο φορές να στείλει την μπάλα στα δίχτυα βοηθώντας ελάχιστα τους Βάσκους.  

 

Στην Λισαβόνα όλα αλλάξαν  

Μετά το πέρασμα του από την Ρεάλ Σοσίεδάδ, ακολούθησε επίσης μια φτωχή τριετία στην Αίντραχτ Φρανκφούτης με όλα και όλα 17 τέρματα, μέχρι την σεζόν 2016/2017 οπού αποχαιρέτησε τα Γερμανικά γήπεδα ως ελεύθερος, αναζητώντας την Ιθάκη του. Μια Ιθάκη που βρήκε στο πρόσωπο της Μπενφίκα, καθώς στο Ντα Λόυζ έχει εκπληρώσει όλες τις προσδοκίες του και έχει μετατραπεί θα λέγαμε σε επιθετικό των 20 γκολ. ΄΄Πάντα πιέζει σκληρά και είναι πρόθυμος να κάνει πάντα το κάτι παραπάνω, οπότε αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι γιατί άργησε τόσο πολύ να φτάσει σε  αυτό το επίπεδο’’ θυμάται ο προπονητής φυσικής κατάστασης της Μπενφίκα Παούλο Μουαρό.  

Ο Χάρις Σεφέροβιτς πρέπει να αποδεικνύει συνεχώς το ταλέντο του, ξανά και ξανά παραμένοντας αποκλειστικά συγκεντρωμένος στην βελτίωση του παιχνιδιού του.  

Ό Ελβετός στο συγκεκριμένο τουρνουά δείχνει αποφασισμένος να προσθέσει την λάμψη που λείπει από την καριέρα του. Για να φτάσει στην συγκεκριμένη στιγμή ο  29χρόνος χρειάστηκε περισσότερο από το αναμενόμενο, όμως οι εμφανίσεις του κόντρα σε Τουρκία και Ελβετία, μαρτυρούν ότι βρίσκεται στην κατάλληλη στιγμή για να το κάνει.  

Επόμενος αντίπαλος η Ισπανία, στόχος; μια νέα υπέρβαση, που θα σοκάρει εκ νέου τον ποδοσφαιρικό πλανήτη, με τον Χάρι Σεφέροβιτς να μπαίνει στο αγωνιστικό χώρο της Αγίας Πετρούπολης για να ξορκίσει τους δαίμονες του, και που ξέρετε ίσως μετά το παιχνίδι κόντρα στην Φούρια Ρόχας να αποδειχτεί πως ο Ελβετός μπορεί να μην είναι επιθετικός με υψηλή τεχνική αλλά σίγουρα είναι ένας επιθετικός με πνεύμα δολοφόνου… 

 Επιμέλεια: Μιχάλης Λυτρίβης

 

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *