Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

UEFA Women΄s EURO 2022: Ιστορική πρόκριση για την Βόρεια Ιρλανδία, συμπληρώθηκε το παζλ της διοργάνωσης

Share

Η Βόρεια Ιρλανδία πήρε ιστορική πρόκριση για την τελική φάση του Euro 2022, και μαζί με την Ρωσία και την Ελβετία συμπλήρωσαν τις 16 ομάδες της διοργάνωσης.

Το όνειρο έγινε πραγματικά! Η Βόρεια Ιρλανδία θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε τελική φάση EURO. Μια πρόκριση που ήρθε με στυλ καθώς κέρδισε για δεύτερη φορά την Ουκρανία και με συνολικό σκορ 4-1 πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο. Την ακολούθησαν η Ελβετία (πρόκριση στα πέναλτι απέναντι στην Τσεχία) και η Ρωσία (απέκλεισε με συνολικό σκορ 1-0 την Πορτογαλία).

Με αυτό το τρόπο, συμπληρώθηκε το παζλ της διοργάνωσης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 31 Ιουλίου του 2022 σε οχτώ πόλεις της Αγγλίας. Πιο συγκεκριμένα στο Μπράιτον, στο Λονδίνο, στο Μάντσεστερ, στον Μίλτον Κέινς, στο Ρόδεραμ, στο Σέφιλντ και στο Σάουθαμπτον. Το εναρκτήριο παιχνίδι θα διεξαχθεί στο «Ολντ Τράφορντ», ενώ ο τελικός στο «Γουέμπλεϊ».

Οι 16 ομάδες που θα λάβουν μέρος είναι οι εξής: Αγγλία (διοργανώτρια), Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ισλανδία, Ολλανδία, Ιταλία, Βόρεια Ιρλανδία, Νορβηγία, Ρωσία, Ισπανία, Σουηδία και Ελβετία. Η ημερομηνία για την κληρωση της φάσης των ομίλων δεν έχει οριστεί ακόμα.

Τα γκρουπ δυναμικότητας είναι τα εξής:

  • Pot 1: Αγγλία, Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία
  • Pot 2: Σουηδία, Ισπανία, Νορβηγία, Ιταλία
  • Pot 3: Δανία, Βέλγιο, Ελβετία, Αυστρία
  • Pot 4: Ισλανδία, Ρωσία, Φινλανδία, Βόρεια Ιρλανδία
Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *