Type to search

ΣΤΙΒΟΣ

Χρυσό με ρεκόρ ο Τζούνης – «χάλκινοι» Σεΐτης-Πετρόπουλος

Share

Ο Κωνσταντίνος Τζούνης, όχι μόνο εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο στη δισκοβολία, αλλά με τα 42.71 μ. της έκτης και τελευταίας του βολής, βελτίωσε το δικό του ευρωπαϊκό ρεκόρ. Μεταλλιο και για τους Σεΐτη και Πετρόπουλο.

Έλαμψαν οι Έλληνες αθλητές στο Μπίντγκοζ της Πολωνίας, με την 3η ημέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου να επιφυλάσσει επιτυχίες.

Ο Κωνσταντίνος Τζούνης με επίδοση 42.71, επίδοση ρεκόρ στην Ευρώπη, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη δισκοβολία της F56 κατηγορίας. Την ίδια στιγμή, ο Μιχάλης Σεΐτης έλαβε την 3η θέση στα 200 μέτρα με επίδοση 23.98 (κατηγορία Τ64) και ο Αναστάσης Πετρόπουλος, ήρθε επίσης τρίτος, στο μήκος Τ36, καταγράφοντας νέο εθνικό ρεκόρ (5 μέτρα και 30 εκατοστά). Με τον τρόπο αυτό, η Ελλάδα έφτασε στα 7 μετάλλια στη συγκεριμένη διοργάνωση, λίγες «στροφές» πριν τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ακόμη από ελληνικής πλευράς, ο Σεζόν Φερνάντες ήταν 5ος στη σφαίρα F53 με 7.50 (εφετινό προσωπικό ρεκόρ), όπως και ο Γιώργος Ανυφαντής στον τελικό του μήκους T63 με επίδοση 5.04μ.

Φάνης Τσοκανάς

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *