Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΕΡΙΕ Α

Μπουφόν: Κυπελλούχος Ιταλίας με πατέρα και υιό Κιέζα!

Share

Ο Τζίτζι Μπουφόν το βράδυ της Τετάρτης 19/5 κατέκτησε το έκτο Κύπελλο Ιταλίας στην καριέρα του και το δεύτερο έχοντας ως «παρέα», μέλος της οικογένειας Κιέζα.

Γιουβέντους και Αταλάντα αναμετρήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στον τελικό του Κόπα Ιτάλια με την «Βέκια Σινιόρα» να επικρατεί με 2-1 και να κατακτάει το δέκατο τέταρτο κύπελλο της ιστορίας της. 

Εκ των πρωταγωνιστών της αναμέτρησης ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος της Γιουβέντους, Φεντερίκο Κιέζα κατέκτησε το πρώτο Κόπα Ιτάλια της καριέρας του.

Ο Τζίτζι Μπουφόν ήταν κάτω από τα δοκάρια της Γιούβε και με το σφύριγμα της λήξης πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου αγκαλιά με τον Φεντερίκο Κιέζα, 22 χρόνια αφότου πανηγύρισε το πρώτο του κύπελλο, με την φανέλα της Πάρμα, αγκαλιά με τον Ενρίκο Κιέζα, πατέρα του Φεντερίκο.

Το 1999 οι τελικοί ήταν διπλοί, με την Πάρμα να έρχεται ισόπαλη δύο φορές με την Φιορεντίνα, 1-1 στο «Ένιο Ταρντίνι» και 2-2 στο «Αρτέμιο Φράνκι» και να στέφθεται Κυπελλούχος Ιταλίας.

Ο Φεντερίκο Κιέζα σχολίασε το γεγονός τα ξημερώματα της Πέμπτης στο μικρόφωνο της «RAI»: «Πριν τον αγώνα, του είπα: “Τζίτζι, έχεις κατακτήσει πολλά τρόπαια και σου θυμίζω ότι αυτό το κέρδισες με τον πατέρα μου. Απόψε, ας προσπαθήσουμε να το πάρουμε μαζί. Και τα καταφέραμε! Δεν έχω λόγια, ο Μπουφόν θα μας λείψει πολύ».

Επιμέλεια: Χάρης Ισαακίδης

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *