Type to search

Κεντρική ΤΕΝΝΙΣ

Italian Open: Νίκησε τον Τσίλιτς και προκρίθηκε στους 16 ο Τσιτσιπάς

Share

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε αλλά τα κατάφερε απέναντι στον Μαρίν Τσίλιτς, επικρατώντας με 2-0 (7-5, 6-2) και πήρε την πρόκριση για τους 16 του Italian Open, όπου τον περιμένει ο Ματέο Μπερετίνι. 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε αυτό που ήθελε απέναντι στον Μαρίν Τσίλιτς (Νο43), καθώς επικράτησε με 2-0 (7-5, 6-2) του Κροάτη και προκρίθηκε στους 16 του Italian Open. Ο Έλληνας τενίστας τα βρήκε σκούρα στο πρώτο σετ, αλλά στο δεύτερο βελτιώθηκε και δεν αντιμετώπισε εν τέλει κανένα πρόβλημα, φτάνοντας τις 28 νίκες μέσα στο 2021, όσες έχει και ο Αντρέι Ρούμπλεφ στην κορυφή της λίστας.

Ισοφάρισε έτσι σε 1-1 τα μεταξύ τους παιχνίδια, με τον Τσίλιτς να βγαίνει νικητής το 2017 στο Τόκιο για τον ίδιο γύρο που αγωνίστηκαν σήμερα (6-3, 6-2).

Επόμενο εμπόδιο για τον Τσιτσιπά στο δρόμο για να επαναλάβει ή και βελτιώσει την πορεία που πραγματοποίησε το 2019 στο τουρνουά της Ρώμης όταν και έφτασε στα ημιτελικά, θα είναι ο Ιταλός (Νο9) Ματέο Μπερετίνι, με τον οποίο έχουν συναντηθεί ξανά άλλη μία φορά και συγκεκριμένα στον προκριματικό γύρο του Αυστραλιανού Όπεν το 2019, με τον Έλληνα να επικρατεί με 3-1 (6-7, 6-4, 6-3, 7-6).

Υπενθυμίζεται πως αν ο Στεφανος προκριθεί στους 8, εκεί λογικά θα τον περιμένει ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Χτύπησε όταν έπρεπε ο Τσιτσιπάς

Το πρώτο σετ ήταν απόλυτο ισορροπημένο, με τους δύο τενίστες να συμβαδίζουν ισόπαλοι μέχρι το ενδέκατο γκέιμ. Μέχρι τότε υπήρξαν τρεις αποτυχημένες προσπάθειες για μπρέικ, με τον Τσιτσιπά να αποτυγχάνει στην δικιά του, με το σκορ στο 3-2 υπέρ του, ενώ ο Τσίλιτς έχασε δύο ευκαιρίες για να κάνει το 5-4 και μετά να σερβίρει για το σετ. Στις κρίσιμες στιγμές ο Έλληνας τενίστας εμφανίστηκε πιο ψύχραιμος, γράφοντας εύκολα το 6-5 και στη συνέχεια χτύπησε εκεί που έπρεπε. Στο δωδέκατο γκέιμ βρέθηκε με τριπλό σετ πόιντ και αφού απώλεσε τους δύο πρώτους, εκμεταλλεύθηκε το τρίτο και προηγήθηκε με 1-0 σετ.

Ανέβασε στροφές και καθάρισε εύκολα το δεύτερο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε με ανεβασμένη ψυχολογία στο δεύτερο σετ και φρόντισε να δείξει από νωρίς τις διαθέσεις του στον Τσίλιτς. Προηγήθηκε με 1-0 και κατάφερε να κάνει αμέσως το μπρέικ σε ένα συναρπαστικό δεύτερο γκέιμ. Στο τρίτο έσβησε το μπρέικ πόιντ του Κροάτη και υπέρασπιστηκε το σερβίς του για το 3-0. Στη συνέχεια οι δύο τενίστες κράτησαν χωρίς δυσκολία το σερβίς τους, μέχρι να φτάσουμε στο όγδοο γκέιμ όταν και ο Τσιτσιπάς εξαπέλυσε την επίθεσή του. Ο Έλληνας ήθελε να τελειώσει το ματς και πάλεψε για να το πετύχει. Τελικά τα κατάφερε με μπρέικ και έγραψε το 6-2 στα γκέιμ και το 2-0 στα σετ, παίρνοντας τη πρόκριση στους 16 του τουρνουά.

Αποτελέσματα και στιγμιότυπα από την 4η ημέρα του τουρνουά:

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *