Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1

Τάσος Χατζηγιοβάνης: Η πρώτη φορά με δύο γκολ και το αήττητο σερί

Share

Τα δύο γκολ του Τάσου Χατζηγιοβάνη μπορεί να μην έφτασαν στον Παναθηναϊκό για να πάρει τη νίκη απέναντι στον Αστέρα (2-2), αποτελούν όμως προσωπικό ρεκόρ για τον ίδιο σε ένα παιχνίδι, ενώ παράλληλα οι πράσινοι παραμένουν αήττητοι όταν σκοράρει ο 24χρονος. 

Το παιχνίδι απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης ήταν «τελικός» Ευρώπης για τον Παναθηναϊκό. Τελικά οι πράσινοι έμειναν ισόπαλοι στο 2-2, παραμένοντας όμως στο κόλπο της κατάκτησης ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Σκόρερ για το τριφύλλι ήταν ο Τάσος Χατζηγιοβάνης, που έφερε τον αγώνα στα ίσια ισάριθμες φορές. Πρώτα εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Παπαδόπουλου και σκόραρε προ κενής εστίας, ενώ το δεύτερο ήρθε με εκτέλεση από την άσπρη βούλα.

Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που ο 24χρονος ακραίος βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα δύο φορές στο ίδιο ματς. Συνολικά έχει πετύχει 16 γκολ με τον Παναθηναϊκό, αλλά τα προηγούμενα ήρθαν σε 14 διαφορετικά παιχνίδια. Έχει, επιπλέον, στο ενεργητικό του και 16 ασίστ, μετρώντας 133 συμμετοχές με τους πράσινους σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η πλειοψηφία των τερμάτων έχει έρθει από το σημείο του πέναλτι (9 από τα 16), με το δεξί έχει σκοράρει πέντε φορές, ενώ με κεφαλιά και ταπ-ιν μία. Η προηγούμενη χρονιά (2019-20) είναι και η πιο παραγωγική, καθώς σημείωσε εφτά γκολ, ενώ νιώθει καλύτερα όταν παίζει εντός έδρας, έχοντας βρει δίχτυα σε εννιά από τις 16 περιπτώσεις.

 

Ο Χατζηγιοβάνης είχε κάνει το ντεμπούτο στην ανδρική ομάδα, στον  αγώνα για την φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ της σεζόν 2016-17 απέναντι στην Σταντάρ Λιέγης, όπου και αγωνίστηκε ως αλλαγή για 13 λεπτά. Στον πίνακα των σκόρερ μπήκε για πρώτη φορά στο ματς κυπέλλου της ίδιας χρονιάς κόντρα στον Κισσαμικό, πετυχαίνοντας το δεύτερο από τα τέσσερα γκολ της ομάδας του.

Αναλυτικά τα γκολ του Χατζηγιοβάνη με τον Παναθηναϊκό: 

Σεζόν 2016-17

Κύπελλο Ελλάδας – Φάση των 16

Κισσαμικός – Παναθηναϊκός 0-4 (με ταπ-ιν το 0-2)

Σεζόν 2018-19

3η αγωνιστική: Α.Ε.Λ – Παναθηναϊκός 1-3 (με πέναλτι το 1-3)

5η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 (με κεφαλιά το 1-1)

12η αγωνιστική: Άρης – Παναθηναϊκός 1-1 (με πέναλτι το 1-1)

30η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 4-0 (με πέναλτι το 1-0)

Σεζόν 2019-20

7η αγωνιστική: Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 0-1 (με δεξί σουτ)

12η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 1-0 (με πέναλτι)

13η αγωνιστική: ΝΠΣ Βόλος – Παναθηναϊκός 1-1 (με πέναλτι το 0-1)

14η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Λαμία 2-0 (με πέναλτι το 1-0)

21η αγωνιστική: Α.Ε.Λ – Παναθηναϊκός 0-2 (με πέναλτι το 0-1)

22η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Π.Α.Ο.Κ 2-0 (με δεξί σουτ το 2-0)

26η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – ΝΠΣ Βόλος 4-1 (με δεξί σουτ το 4-1)

10η αγωνιστική πλέι-οφ: Παναθηναϊκός – Ο.Φ.Η 3-2 (με δεξί σουτ το 3-2)

Σεζόν 2020-21

2η αγωνιστική: Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμύρνης 1-0 (με πέναλτι)

7η αγωνιστική πλέι-οφ: Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 2-2 (με δεξί σουτ το 1-1 και με πέναλτι το 2-2)

Σκοράρει ο Χατζηγιοβάνης, δεν χάνει ο Παναθηναϊκός

Βλέποντας λοιπόν τα τέρματα του 24χρονου με την πράσινη φανέλα, διαπιστώνουμε ότι το τριφύλλι παραμένει αήττητο σε όλα τα παιχνίδια που έχει σκοράρει. Ο τελικός απολογισμος είναι δώδεκα νίκες και τρεις ισοπαλίες. Το επίσης σημαντικότερο είναι πως ο Χατζηγιοβάνης σε έντεκα από τα 15 ματς που σημείωσε γκολ είτε έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό είτε χάρισε το προβάδισμα.

Το αήττητο διευρύνεται αν συμπεριλάβουμε και τους αγώνες που ο ποδοσφαιριστής έγινε επιδραστικός μέσα από τις ασίστ. Εκεί το τριφύλλι έφυγε νικητής 14 φορές, με τις απώλειες να περιορίζονται σε μία ήττα και μία ισοπαλία.

 

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *