Type to search

BCL ΜΠΑΣΚΕΤ

Νίμπουρκ-Καρσίγιακα : Ο Μόργκαν ντύθηκε… Λούκι Λουκ και νίκησε τον Ντάλτον

Share

Στα ημιτελικά του φετινού Final-8 προκρίθηκε η Καρσίγιακα, με την ομάδα του Ουφούκ Σάριτσα να επικρατεί  της Νίμπουρκ με 84-73 και να παίρνει το δεύτερο από τα τέσσερα εισιτήρια για τους αγώνες της Παρασκευής.

Οι Τούρκοι μπορεί να δυσκολεύτηκαν στην αρχή του αγώνα, όταν και είδαν τον Κένεντι να μένει στον πάγκο λόγω τραυματισμού στα δάχτυλα, με τους Τσέχους να εκμεταλλεύονται αυτό το ψυχολογικό βάρος, ειδικά στα πρώτα λεπτά, όμως με την έναρξη του β’ ημιχρόνου, το εξαιρετικό κοουτσάρισμα του Σάριτσα, σε συνδυασμό με την υπεροχή της ομάδας του κάτω από το καλάθι, έγειρε την πλάστιγγα προς την ομάδα της Σμύρνης.

Κορυφαίος για την Καρσίγιακα ήταν ο άλλοτε γνώριμος στο ελληνικό κοινό από το πέρασμα του από τον Παναθηναϊκό, Ρεϊμάρ Μόργκαν, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με double double, έχοντας 18 πόντους και 16 ριμπάουντ. Εξίσου σημαντικός ήταν ο Αμάθ Εμπαγέ που ήταν και ο πρώτος σκόρερ με 20 πόντους, ενώ άλλους 19 πρόσθεσε ο Σεκ Χένρι. Μοναδικός διασωθείς για τους Τσέχους ήταν Χέιντεν Ντάλτον, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 14 πόντους, πετυχαίνοντας δύο σημαντικά τρίποντα στο φινάλε που έβαλαν, για λίγο, τη Νίμπουρκ στο παιχνίδι.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Νίμπουρκ να μπαίνει καλύτερα στον αγώνα και εκμεταλλευόμενη την εμπειρία του Χρούμπαν και το σάστιμα των Τούρκων από τον τραυματισμό του Κένεντι, βρέθηκε να είναι μπροστά στο σκορ, όχι όμως για πολύ. Εμπαγέ και Μόργκαν άρχισαν να βρίσκουν τα πατήματα τους, με αποτέλεσμα να κυριαρχούν επιθετικά και αμυντικά να οδηγούν τους Τσέχους στο τρίποντο. Ο Χάρντινγκ με τον Ομπασοχάν έδωσαν τις λύσεις και το δεκάλεπτο έκλεισε στο 24-22. Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε στο β’ δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται συνεχώς στο σκορ. Η Νίμπουρκ ανάσα από το ασφυκτικό πρέσινγκ των Τούρκων στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, όταν και η διαφορά έφτασε στο +5 (41-36), με το ημίχρονο να κλείνει στο 41-38.

Στο β’ ημίχρονο η Καρσίγιακα λειτούργησε με απόλυτη συγκέντρωση στην άμυνα της και μπορεί στα πρώτα 5′ να είχε ήδη “κάψει” τα φάουλ της, είχε δεχθεί όμως μόλις 5 πόντους, με τη Νίμπουρκ να μη βρίσκει λύσεις. Η ομάδα του Σάριτσα έλεγχε πλέον τον αγώνα και μπορεί να μη διατηρούσε το υπέρ της σκορ, όμως έδειχνε ότι μπορούσε να έχει το πάνω χέρι στον αγώνα. Το τρίποντο του Τούμα στο φινάλε έδωσε μία “ένεση” ψυχολογίας στη Νίμπουρκ, όμως το buzzer beater του Μπιρσέν έδωσε ξανά προβάδισμα στους Τούρκους. Στο τελευταίο μέρς του αγώνα, η Καρσίγιακα λειτούργησε εξαιρετικά ξανά στην άμυνα της και πήρε πολύτιμους βαθμούς από τον Εμπαγέ. Το λέι απ του Ντάλτον στα 3:23′ πριν το φινάλε, έδωσε προβάδισμα για τους Τσέχους με 71-69, αυτό όμως έμελε να είναι και το τελευταίο καλάθι των άτυπα γηπεδούχων, με τους Τούρκους να τρέχουν μέχρι το φινάλε του αγώνα ένα σερί 2-15, το οποίο και τους έδωσε πανηγυρική πρόκριση στην επόμενη φάση.

Τα δεκάλεπτα: 24-22, 41-38, 55-56, 73-84

Νίμπουρκ (Αμιέλ): Μπέντα 4, Ντάλτον 14 (2), Χάρντινγκ 11 (1), Χρούμπαν 12 (1), Προύιτ 3 (1), Κόβαρ, Ομπασόχαν 10 , Παλίζα 1, Σάφαρτσικ, Τούμα 7 (1), Ζίμερμαν 11

Καρσίγιακα (Σάριτσα): Μπιρσέν 12 (2), Χένρι 19 (5), Εμπαγέ 20 (2), Μόργκαν 18, Τέιλορ 9 (1), Αγκβά, Μπιτίμ 2, Ερντέν 2, Κένεντι, Σονσίρμα 2, Γιλντιρίμ

Δείτε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα εδώ!

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *