Type to search

BCL ΜΠΑΣΚΕΤ

Σαραγόσα – Καρσίγιακα 79-84: Έκανε το μπαμ και έφτασε στον τελικό η Καρσίγιακα

Share

Σπουδαία στιγμή για την Καρσίγιακα, η οποία επιβλήθηκε 84-79 της Σαραγόσα και πέρασε στον τελικό του Basketball Champions League, παρά το γεγονός ότι οι Ισπανοί ήταν το θεωρητικό φαβορί για την πρόκριση στη μάχη για την κατάκτηση του τροπαίου.

Πρωταγωνιστής για τους Τούρκους ο Σεκ Χένρι, που πέτυχε 24 πόντους (με 7/7 τρίποντα!) και μοίρασε 2 ασίστ, ενώ είχε άξιους συμπαραστάτες τους Εμπαγέ (17 πόντοι), Μόργκαν (14 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και Τέιλορ (12 πόντοι, 6 ασίστ).

Η Στρασμπούρ ξεκίνησε το παιχνίδι όπως ήθελε. Πολύ καλά διαβασμένη στην άμυνα, με σωστές επιλογές στην επίθεση και χτίζοντας σταδιακά μία διαφορά. Ο Τζέφερσον καθοδηγούσε, από κοντά του και ο MVP της διοργάνωσης, Κόλσον, μέχρι λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Στην εκκίνηση της 2ης περιόδου, η Σαραγόσα κυριάρχησε και με σερί 9-0 μείωσε σε απόσταση βολής (26-29 στο 15’). Οι Τούρκοι απάντησαν άμεσα και με τους Χένρι, Τέιλορ να πυροβολούν από την περιφέρεια, έτρεξαν 15-5 επιμέρους σκορ και ανέκτησαν τη διψήφια διαφορά τους (31-41 στο 18’). Το ημίχρονο έκλεισε με τους παίκτες της Πινάρ στο +10 (33-43).

Η τρίτη περίοδος, όμως, ανήκε στη Σαραγόσα που αυτήν τη φορά, εκτός από την ενέργεια της στην άμυνα, βρήκε και το απαραίτητο σκορ στην επίθεση, παρότι ο Ένις ήταν καλά κλεισμένος απόψε. Ο Ουάιλι ήταν δυναμικός κοντά στο καλάθι και οι Ισπανοί, πέρασαν μπροστά (60-57).

Η Καρσίγιακα όμως, με τους ποιοτικούς ξένους της, δεν άργησε να ξαναβρεί ρυθμό στην επίθεση και παρότι ο Χένρι «σίγησε» σε σχέση με το πρώτο μέρος, είτε ο Εμπαγέ, είτε ο Μόργκαν, ξαναέβαλαν τους Τούρκους σε ρόλο οδηγού. Η Σαραγόσα μπορεί να μην τα παράτησε, αλλά η Καρσίγιακα, έστω και με δυσκολία κράτησε ως το τέλος, για το 84-79. 

Δεκάλεπτα: 17-29, 33-43, 60-57, 79-84

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ!

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *