Type to search

Κεντρική ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ 1

Κακός δαίμονας ο Αστέρας για τον Παναθηναϊκό!

Share

Για την 7η αγωνιστική των play-off της SuperLeague o Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τον Αστέρα Τρίπολης στην Αθήνα. Το βαθμολογικό κίνητρο, ιδίως για το «τριφύλλι» ήταν «must win» αφού ο μόνος δρόμος για έξοδο στην Ευρώπη είναι μια θέση στην βαθμολογία από την 4η θέση. Στην αναμέτρηση δεν βρέθηκε νικητής. Ο Αστέρας προηγήθηκε στο σκορ 2 φορές από κεφαλιά του Σουάρεζ και πέναλτι του Μπαράλες. Ο Τάσος Χατζηγιοβάννης ήταν το πρόσωπο του αγώνα πετυχαίνοντας και τα 2 γκολ των γηπεδούχων. Το 2-2 δεν κάνει στον Παναθηναϊκό ο οποίος κοιτάει μπροστά στην αναμέτρηση της Κυριακής (09/05 19:30) απέναντι στην ΑΕΚ.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού μπήκαν στο τερέν φανερά έτοιμοι να κερδίσουν μέτρα και να κυκλοφορήσουν την μπάλα με ασφάλεια.

Οι Αρκάδες μετά από στημένη φάση, λίγο έξω από την περιοχή των γηπεδούχων, κέρδισαν ένα κόρνερ προερχόμενο από λάθος αντίδραση του Χουάνκαρ. Βρήκαν τέρμα στο 11’ με κεφαλιά του Σουάρες ανοίγοντας τον λογαριασμό για την ομάδα του (0-1).

Οι «πράσινοι» διατήρησαν την επιθετικότητα τουw βάζοντας την μπάλα στην περιοχή, όμως, χωρίς αποτέλεσμα.

Μια μεγάλη μπαλιά του Βιγιαφάνιες, με στόχο τον Τάσο Χατζηγιοβάνη, ο οποίος πέρασε τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, Παπαδόπουλο και πλάσαρε ανενόχλητος ισοφαρίζοντας στο 28’. Η λάθος έξοδος του γκολκίπερ στοίχησε στον Αστέρα και το ματς βρέθηκε σε απόλυτη ισορροπία (1-1).

Σε μια φάση που θα σχολιαστεί, στο 40’ ο διαιτητής της αναμέτρησης Γκορτσίλας έδωσε παράβαση πέναλτι του Πούγγουρα επάνω στον Μπαράλες μετά από εξέταση του VAR. Ο Μπαράλες εκτέλεσε και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 42’ σφραγίζοντας το σκορ της ανάπαυλας (1-2).

Στην επιστροφή των 2 ομάδων στον αγωνιστικό χώρο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο με τον Παναθηναϊκό να υπερέχει λίγο στην κατοχή.

Στο 53’ ο Γκορτσίλας δεν πρόλαβε να δει το χέρι εις βάρος του Αστέρα Τρίπολης αλλά ο VAR βγήκε μπροστά «καλώντας» τον να κρίνει την φάση ο ίδιος. Ο ρέφερι έδειξε την βούλα για 2η φορά στην αναμέτρηση με τον Τάσο Χατζηγιοβάνη να αναλαμβάνει την εκτέλεση διπλασιάζοντας για τον ίδιο αλλά και για τους «πράσινους» τα τέρματα (2-2).

Σε μια πολύ καλή τελική προσπάθεια έφτασε ο Χουάνκαρ στο 64’, μετά από το εξαιρετικό τακουνάκι του Κίκο Μακέντα, ενώ ο αριστερός μπάκ αστόχησε μετά από μια τρίμπλα η οποία τον απελευθέρωσε δίνοντας του ορατότητα προς την εστία.

Στο 72’ οι γηπεδούχοι έχασαν ακόμα μια πολύ καλή ευκαιρία, με τον Καρλίτος σε ένα δύσκολο τελείωμα, παρόλα αυτά σε κενή εστία.

Οι «πράσινοι» μετά το 80’ πίεσαν με ότι δυνάμεις τους είχαν απομείνει, αναγκάζοντας τους Τριπολιτσιώτες να κλειστούν στα μετόπισθεν.

Στο 91’ ο Σανκαρέ βγήκε σε «άχαστο» τετ-α-τετ μετά από μια έξυπνη κάθετη μπαλιά του Καρλίτος, αλλά κατάφερε να την στείλει στο δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν σε όλες τις προκλήσεις που τους έβαλε ο Αστέρας, όμως αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να καταφέρει να πάρει το τρίποντο, ενώ το όνειρο της Ευρώπης απομακρύνεται.

Ο Αστέρας πήρε τον πρώτο πόντο εκτός έδρας για τα play-off. Ωστόσο οι «Αρκάδες» μένουν αήττητοι για την χρονιά 2020/21 από τον Παναθηναϊκό.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χουάνκαρ, Πόυγγουρας (81’ Σανκαρέ), Βέλεθ, Μολό, Αλεξανδρόπουλος (81’ Αιτόρ), Νιάς, Βιγιαφάνιες, Ενκμπακοτό (73’ Καμπετσής), Χατζηγιοβάννης, Μακέντα (66’ Καρλίτος)

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Σουάρεθ, Χριστόπουλος, Τασουλής, Μουνάφο, Βαλιέντε, Σίτο Πασκουάλ (57’ Αλί Μπαμπά), Κόστα, Ριέρα (57’ Γκόμεζ), Μπαράλες (56’ Τζίμας)


Δημήτρης Φεραδούρος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *