Type to search

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ρεάλ Μαδρίτης – Αναντόλου Εφές 80-76: Απίθανη ανατροπή και παράταση ζωής!

Share

Με μια κατάθεση ψυχής στα τελευταία τέσσερα λεπτά η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε μια σπουδαία ανατροπή νικώντας την Αναντόλου Εφές με 80-76 και στέλνοντας τη σειρά των Playoffs της Ευρωλίγκας σε τέταρτο παιχνίδι!

Για 36 λεπτά η Εφές φαινόταν πως ετοίμαζε το εισιτήριό της για το Φάιναλ φορ της Κολωνίας όμως η “βασίλισσα” είχε αντίθετη άποψη και με ένα εντυπωσιακό σερί 16-0, κατάφερε να πάρει τη νίκη με 80-76 και να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες για δική της πρόκριση. 2-1 πλέον η σειρά για την τουρκική ομάδα.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Οι Μαδριλένοι ξεκίνησαν το ματς με τρομερή αμυντική λειτουργία αναγκάζοντας τους αντιπάλους τους να αστοχήσουν στα πρώτα επτά σουτ που πήραν και να μείνουν άποντοι, ωστόσο αυτή η προσπάθεια πήγε χαμένη αφού οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο ήταν ιδιαίτερα αστοχοι και νευρικοί στις δικές τους επιθέσεις. Το σύνολο του Εργκίν Αταμάν δεν άφησε αυτή τη συνθήκη ανεκμετάλλευτη και πάτησε το γκάζι με μπροστάρη τον Μπομπουά και την ανάπαυλα να βρίσκει το σκορ στο 28-38 παρόλο που το ξεκίνημα του Σέιν Λάρκιν ήταν νωθρό.
Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο ρυθμός ανέβηκε όμως οι Τούρκοι ήταν αυτοί που ήλεγχαν το παιχνίδι ειδικά όταν ο Βασίλιε Μίσιτς άρχισε να ανεβάζει στροφές, την ώρα που οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να έχουν σοβαρό πρόβλημα με το περιφερειακό σουτ. Στην τελευταία περίοδο, κι ενώ η διαφορά είχε ήδη αποκτήσει διψήφια τιμή για λογαριασμό των Τούρκων, άρχισε να δίνει λύσεις και ο Λάρκιν συντελώντας στο να φτάσει η ομάδα του στο +12 (64-76) 4 λεπτά πριν το τέλος και την πρόκριση να βρίσκεται στην αγκαλιά των φιλοξενούμενων.
Αυτό που ακολούθησε δεν είχε προηγούμενο. Οι παίκτες του Αταμάν έπαθαν ένα απίστευτο μπλακ άουτ την ώρα που η Ρεάλ έκανε ό,τι δε μπορούσε να κάνει για τριάμιση δεκάλεπτα: να βάλει συνεχόμενα σουτ από μακρινή απόσταση τα οποία, μάλιστα, έκριναν και την έκβαση του αγώνα με αναπάντεχο τρόπο. Με τους Σέρχιο Γιουλ, Τρέι Τόμπκινς και Ρούντι Φερνάντεθ να ευστοχούν σε διαδοχικά τρίποντα, το 62-76 έγινε 80-76 και το 2-1 είναι πλέον γεγονός. Οι Ισπανοί έδειξαν χαρακτήρα, πήραν μια ανέλπιστη νίκη με μια σπουδαία ανατροπή και έστειλαν την σειρά σε 4ο παιχνίδι (Μ.Πέμπτη, 29/4) έκει όπου θα διεκδικήσουν ό,τι της αναλογούν και, όπως απέδειξαν, δε θα πέσουν σε καμία περίπτωση αμάχητοι.
Που κρίθηκε το ματς: Αναμφισβήτητα στο τελευταίο τετράλεπτο του αγώνα όπου η Ρεάλ αγνώριστη σε σχέση με το πρόσωπο που είχε καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, εκμεταλλεύτηκε το μπλα άουτ των Τούρκων και με μεγάλα σουτ καθόρισε το αποτέλεσμα του τρίτου αγώνα.
MVP: Ο Σέρχιο Γιουλ απέδειξε γιατί αποτελεί τον εμβληματικό ηγέτη των Μαδριλένων αφού σε μια χρονιά περιέργη για τον ίδιο, έκανε το βήμα μπροστά σε ένα από τα πιο κρίσιμα φετινά ματς της ομάδας του, έκανε το καταπληκτικό ματς (20 πόντοι, 3/4διπ., 4/7τριπ., 2/2βολ., 7ασ.) και φυσικά μίλησε την κρίσιμη ώρα οδηγώντας τη Ρεάλ στο τελικό 80-76 και το 2-1 της σειράς.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαμόνικα – Ρότσα – Πάντερ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-15, 28-38, 48-58, 80-76.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Κοζέρ 9 (1), Ρούντι 3 (1), Αμπάλντε 11 (1), Τάιους 10, Λαπροβίτολα, Αλοθέν, Γκαρούμπα 10 (1), Κάρολ 7 (1), Γιουλ 20 (4), Τόμπκινς 8 (2), Τέιλορ 2.

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Αταμάν): Λάρκιν 6 (1), Μπομπουά 18 (3), Σίνγκλετον 4, Σανλί 7 (1), Μοερμάν, Πλάις, Μίτσιτς 29 (5), Άντερσον, Ντάνστον 9, Σιμόν 3 (1).

Δείτε εδώ τα πλήρη στατιστικά του αγώνα: https://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=317&seasoncode=E2020#!boxscore

 

Επιμέλεια: Αλέκος Χρυσικόπουλος

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *