Type to search

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ευρωλίγκα: Playoffs πράξη 2η

Share

Το σημερινό πρόγραμμα της Ευρωλίγκα περιλαμβάνει τις αναμετρήσεις των Αναντολού Εφές – Ρεάλ Μαδρίτης και Αρμάνι Μιλάνο – Μπάγερν Μονάχου, σ’ αυτή τη 2η πράξη της σειράς των πλέι οφ.

Αναντολού Εφές – Ρεάλ Μαδρίτης (20:00 ώρα Ελλάδος)

Η Εφές κατάφερε στο πρώτο ματς να επικρατήσει εύκολα της Ρεάλ, με σκορ 90-63, χωρίς μάλιστα οι δυο της σταρ, Λάρκιν και Μίσιτς, να πιάσουν υψηλές αποδόσεις (είχαν μαζί 21 πόντους με 6/23 σουτ). Από την άλλη η Ρεάλ Μαδρίτης, εκτός των άλλων, είχε να αντιμετωπίσει και την απουσία του Γκάμπριελ Ντεκ, ο οποίος έκανε το βήμα στο ΝΒΑ και εντάχθηκε στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Η απουσία του Αργεντίνου ήταν ιδιαιτέρως αισθητή, καθώς αποτελούσε τον παίκτη κλειδί του Λάσο, τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα.

Στο συγκεκριμένο ματς περιμένουμε η Ρεάλ να βγάλει αντίδραση και να είναι πιο ανταγωνιστική απέναντι στην ομάδα του Εργκίν Αταμάν σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Μπορεί φέτος οι Ισπανοί να έχουν περάσει αρκετές δυσκολίες (αποχώρηση Καμπάτσο, τραυματισμός Ράντολφ) και να μην πείθουν με την απόδοσή τους, όμως αν η Εφές κάνει το λάθος να βασιστεί στη διαφορά του πρώτου αγώνα και υποτιμήσει τη Ρεάλ, τότε είναι πολύ πιθανόν να το πληρώσει.

Μην ξεχνάμε πως τη σεζόν 2017-2018 η Ρεάλ ηττήθηκε στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ απέναντι στον Παναθηναϊκό με 28 πόντους διαφορά, όμως κατάφερε να φτάσει μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου. Βέβαια, άλλο ρόστερ τότε και άλλο τώρα, όμως κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τη Ρεάλ από το πρώτο ματς, όσο μεγάλη κι αν είναι η διαφορά.

Απόντες για τη Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι οι γνωστοί Ράντολφ και Πουαριέ (δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής), ενώ η Εφές δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού.

Διατητές της αναμέτρησης θα είναι οι: Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Μεντί Ντιφαλά (Γαλλία) και Σαούλιους Ρεισίς (Σουηδία).

Αρμάνι Μιλάνο – Μπάγερν Μονάχου (21:45 ώρα Ελλάδος)

Στο πρώτο ματς του συγκεκριμένου ζευγαριού, η Μπάγερν Μονάχου ήταν πολύ καλά διαβασμένη, με τον Αντρέα Τρινκιέρι να αποδεικνύει για ακόμα μία φορά πόσο καλός προπονητής είναι. Ωστόσο, βρήκε απέναντί του τον Έτορε Μεσίνα, έναν εξαιρετικό προπονητή, ο οποίος έδειξε στην τελευταία φάση του αγώνα το λόγο που έχει κατακτήσει την Ευρωλίγκα 4 φορές.

Σχεδίασε ένα απίστευτο σύστημα με 3 διαδοχικά σκριν, με σκοπό να μπερδέψει τους αμυντικούς της Μπάγερν και να πάρει το ματς μέσα από τα χέρια του έτερου Ιταλού προπονητή. Οι παίκτες του το εκτέλεσαν κατά γράμμα, ο Λεντέι βρέθηκε ολομόναχος κάτω απ’ το καλάθι και έτσι έγινε το 1-0 σε μια, όπως φάνηκε, αμφίρροπη σειρά.

Βέβαια, για να φτάσει μέχρι εκεί η Αρμάνι, χρειάστηκε ο εξαιρετικός Σέρχιο Ροντρίγκεζ, ο οποίος την πήρε από το χέρι, σημειώνοντας 11 από τους 13 πόντους του στο τελευταίο δεκάλεπτο. Επιπλέον, ήταν εκείνος που με ένα τρίποντο μπροστά στον Ρέινολντς έδωσε το προβάδισμα στην Αρμάνι με σκορ 77-74, για πρώτη φορά μετά το αρχικό 3-0.

Στο δεύτερο αυτό ματς η Μπάγερν καλείται να βρει τα ψυχικά αποθέματα και να ξεχάσει το πως έχασε το πρώτο παιχνίδι. Η αποστολή της είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς απέναντί της θα βρει μια πιο διαβασμένη Αρμάνι,η οποία ξέρει τι να περιμένει από τους Γερμανούς.

Η Αρμάνι δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού, σε αντίθεση με την Μπάγερν, η οποία εκτός του Νιχάντ Ντζέντοβιτς θα στερηθεί και τις υπηρεσίες του Νίκ Γουέιλερ-Μπαμπ που τραυματίστηκε στο πρώτο παιχνίδι.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι: Σάσα Πουκλ (Σλοβενία), Όλεγκ Λάτισεφς (Λετονία) και Έμιν Μόγκουλκοτς (Τουρκία).

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *